KURS o postavljanju NAMERA :)

Teme o praktičnoj primeni tajne. Koje metode i tehnike koristite i na koji način?
Korisnikov avatar
Postovi: 415
Pridružio se: 06.07.2011. 07:23
PostPoslato: 20.10.2012. 11:15
EMOCIJA JE OD VELIKE VAZNOSTI!

Obratite paznju!

Ko se suocava sa mnostvom izazova u životu, skoro je nemoguće osetiti emociju ako koristi afirmaciju “MOJ ZIVOT JE SAVRSEN”, jer ideja o savršenom životu i ta osoba nisu na istoj talasnoj dužini. Količina neprijatnosti koja bi se u ovom slučaju mogla javiti je srazmerna iskrivljenoj slici koju imate o sebi i životu.

U tom slucaju, efektnija je namera: "JA IMAM NAMERU (ili, JA NAMERAVAM) DA MOJ ZIVOT BUDE SAVRSEN". Stvari se menjaju na bolje, jer se pokrece snaznija emocija.

Ukoliko se u međuvremenu emocija u vezi sa nekom namerom promeni, dobije na snazi, modifikujte nameru u afirmaciju prema potrebi i nastavite dalje. Ubrzo cete podici samopouzdanje.

Primer:

Nizeg je intenziteta emocija ako kazete afirmaciju: " PRIHVACEN SAM I VOLJEN", a osecate da to nije tako, a jaci intenzitet emocija se postize ako kazete nameru: " JA IMAM NAMERU DA BUDEM PRIHVACEN I VOLJEN". Jeste malo zaobilaznim putem, ali, ne mozemo odmah SADA biti pozitivni ako vec nismo, zato se ne podudaraju vibracije misli i osecanja, nego treba da se dodje do stanja kad ce se stvarno osetiti da tako I JESTE.

U vama se pokreće čitav niz energetskih i misaonih procesa i menja vašu podsvest ka manifestaciji. Ko je mocan da radi afirmacije, neka radi afirmacije ( one se svakako brze manifestuju od namera), a ko jos nema samopouzdanja i nije siguran da su mu emocije na istoj frekvenciji sa zeljom, neka prati ovaj KURS.

Ja se iskreno zahvaljujem nasim tajnasicama Branki i budjenju, jer su one najvise zasluzne (prevele su sa engleskog na srpski jezik) i sto ih ja sada prenosim na Tajnu. Meni su NAMERE uspesnije od afirmacija, jer se pokazalo da uvek rade u moju korist, dok su me afirmisane recenice u vise navrata zaobilazile u manifestvovanju, jer nisam uvek "potrefila" frekvenciju misli i emocija.


MOST - LEKCIJA 1.


Ja imam NAMJERU (ili Ja namjeravam) zapamtiti da sve ono što mislim i govorim tokom cijelog dana je ono što manifestiram (stvaram) za sebe.

Dakle, ovo je bio prijevod prve lekcije, a svaku treba obrađivati barem jedan dan. Ako želite, možete sutra već od ujutro početi posmatrati svoje misli i svoje riječi...obratite pažnju na to šta govorite, a kad ućutite onda posebno obratite pažnju na to šta mislite dok sjedite sami...

Mala digresija na lekciju 1: Dodala bih još samo da, ako kažete „Ja sam umoran“ , izrekli ste veliku stvar, i automatski time privukli energiju umora...i sve što kažete sa početnim JA SAM ili Ja Jesam daje veliku moć vašim riječima. Objašnjenje slijedi u nekoj od kasnijih lekcija. Zato, kad formirate rečenice, dobro pazite da nakon upotrebe Ja sam... neka uslijedi neka pozitivna misao, neka afirmirajuća rečenica...sve ostalo je nepoželjno.

Evo i zašto: kako je već rečeno u ovoj prvoj lekciji vrijeme između postavljanja namjere i njenog manifestovanja (realizacije) u našem životu drastično se smanjilo. Mnogi izvori kažu da je to zbog toga što su se „velovi“ između dimenzija stanjili i što je sada i doslovce „Nebo puno bliže Zemlji“. Ĺ ta to znači? To znači da nam je sada, u ova specijalna vremena, taj nevidljivi, ali vrlo konkretni, energetski „materijal“ iz koga stvaramo svoju novu stvarnost, mnogo dostupniji nego u ranijim vremenima i životima. Ne treba više puno ponavljati, niti mantrati niti se moliti kao prije – i ove kategorije, naime, podložne su onom gore pomenutom principu – vrijeme između mantre/molitve za nešto i njenog ostvarenja u životu izuzetno je skraćeno. Time nam je data prilika od samog Vrhovnog Tvorca da postanemo su-kreatori ove naše, uskoro, nove stvarnosti.

Kako misliti?

- Dolazi vrijeme kad ćeš nešto pomisliti i to će odmah biti tu.

Prva referetna tačka koju smo usvojili kad smo počeli sa ovim tečajem prije više od deset godina je da naše misli (i naše riječi) stvaraju naš svijet. Znali smo da ključ za našu najveću sreću, kao i za naše lagano jedrenje kroz ova vremena velike promjene leži u procesima mišljenja/razmišljanja. Kad smo potpuno usvojili stav da su naše misli građevni blokovi naše budućnosti, shvatili smo da rješenja za sve izazove s kojima smo suočeni ne dolaze kroz politička sredstva ili kroz svjetske događaje, nego kroz našu veću budnost za vlastite misli. Jednostavno, trebali smo naučiti da držimo svoju pažnju na misli koje su nam od koristi i da odbacimo sve one koje to nisu.
Vidite, još kad smo bili mala djeca, učilo nas se Ĺ TA da mislimo, ali tokom cijelog našeg školovanja, niko nas nije učio KAKO da mislimo. Zato smo stvorili ovaj Proces Namjere. I o tome ćemo govoriti kako se susrećemo sa lekcijama pod skupnim nazivom Most, dakle – kako da mislimo - jer primjetili smo da vrijeme između momenta kad postavimo namjeru i momenta njene manifestacije postaje sve kraće i kraće. Zato, postoji veća potreba nego ikad prije da počnemo mnogo pažljivije posmatrati šta mislimo (i šta govorimo).
Sjećam se slučaja od prošle godine, jedne subote uvečer, kada sam s prijateljicom došao na jedno veliko parkiralište da bismo iznajmili film u videoteci. Sve i jedno mjesto, dokle god nam je pogled dosezao, bilo je popujeno. U normalnoj situaciji, mi bismo postavili namjeru na putu do videoteke govoreći nešto poput: „Namjeravam imati odlično mjesto za parkiranje kad stignem do videoteke“. Onda bismo pozvali Najviše Dobro i rekli: „Neka tako bude i tako jeste“.
Ali, mi smo to zaboravili uraditi, i dok smo se osvrtali okolo, umalo da počnem kukati i žaliti se, kad se moja prijateljica dosjeti, a potom brzo izgovori namjeru i reče:“ Neka tako bude“-i samo što je to izgovorila, smeđi kamionet krenu sa svog parkirališnog mjesta koje je bilo tačno pred glavnim vratima videoteke. To me je toliko uzbudilo da sam se proderao: „I tako jeste!“ Prijateljica se uvukla na parkirališno mjesto, a onda smo se oboje počeli smijati. Postigli smo svjesnu trenutačnu manifestaciju i to nam je bila potvrda da smo mogli početi sa sljedećim korakom. Ne mogu vam opisati kako smo se dobro zbog toga osjećali.

Uvek na kraju izgovorene namere, treba izgovoriti: NEKA TAKO BUDE... TAKO I JESTE! HVALA UNIVERZUM!!!
Korisnikov avatar
Postovi: 415
Pridružio se: 06.07.2011. 07:23
PostPoslato: 20.10.2012. 13:29
Postavljanje NAMERA; MOST - LEKCIJA 1

JA IMAM NAMERU (JA NAMERAVAM) DA DOOOBRO UPAMTIM DA , SVE ONO STO MISLIM I GOVORIM TOKOM DANA JE ONO STO STVARAM ZA SEBE (MANIFESTUJEM). TAKO NEKA BUDE... TAKO I JESTE! HVALA UNIVERZUM!!!

Ovde pocinju promene... Ovde postajemo svesni da Zakon Privlacenja radi za nas u oba slucaja - i kad smo s negativnim mislima i kad smo pozitivno orijentisani. Svejedno, vraca nam se u oba slucaja: Kakve su ti misli, takav ti je zivot! (Otac Tadej).
Korisnikov avatar
Postovi: 415
Pridružio se: 06.07.2011. 07:23
PostPoslato: 20.10.2012. 13:52
MOST – LEKCIJA 2.

POZITIVAN GOVOR


Ti manifestujes ono što kažeš da želiš, ali manifestujes i ono što kažeš da ne želiš!

Kad se izrazimo (govorimo) u negativnom obliku, privlačimo tačno suprotno od onog što želimo u svom životu. Primjer ovog je evidentan kad kažemo da ne želimo doživjeti nesreću ili bolest. Ono što većina nas ne razumije je da ono o čemu govorimo – željeli li mi to ili ne – mi to prizivamo; mi to privlačimo u naše životno iskustvo.Vidite, ljudi to rade cijelo vrijeme. Oni će govoriti o nečemu što ne bi željeli da im se desi, i sasvim sigurno, baš to će im se i desiti. Ono čega nisu bili svjesni u svom procesu mišljenja je da su oni zamišljali kako se to događa. Pošto naše misli uvijek kreiraju našu budućnost, mi,ustvari, to privučemo u naš život tako što smo rekli (izgovorili) da ne želimo da nam se to desi.
Protivotrov za ovakve nesreće i nezgode u životu je da govorite samo pozitivno, da budete još pažljiviji šta govorite, i da sami sebe zaustavite prije nego izgovorite nešto negativno. Onda, možete zamijeniti one svoje rečenice“Ja ne želim“ i sve ostale priče o mogućim nesrećama tako što ćete reći „Ja želim“. Ako, na primjer, uhvatite sebe da kažete: „Ja ne želim rat“, vi time samo privlačite još agresije i nasilja; umjesto toga možete reći „Ja imam namjeru živjeti u miru“. Kad tako oblikujete riječi, vi onda prizivate samo pozitivno. Ne postoji mogućnost za rat jer vi niste ništa spomenuli (govorili) u tom smislu.

Namere u akciji:

Neke misli igraju trikove sa nama, tjerajući nas da mislimo kako mi držimo od sebe podalje negativna iskustva tako što govorimo da im se opiremo. Sada, kad smo počeli ovo dublje da istražujemo, kako naše misli i govor funkconišu, vidimo da mi sami potkopavamo i sabotiramo sebe samom našom negativnom pričom; vidimo da smo mi sami uzrok naših nesreća samom činjenicom jer (stalno) govorimo o njima.

Lekcija 2: JA IMAM NAMJERU GOVORITI SAMO POZITIVNO TAKO NEKA BUDE... TAKO I JESTE! HVALA UNIVERZUM!!!

Ovo smo u biti svi znali, i čak mnogi od nas i "vježbali", no, pitanje je koliko smo u svoj svakodnevni život, bukvalno 24/7 uspjeli kontrolisati svoje misli u pravcu pozitivnog razmišljanja, a potom i pozitivnog govorenja? Mislim da je većina nas još uvijek u nastojanju da to ostvari. S druge strane, neko će reći: pa, ne mogu stalno biti pozitivan, ne mogu čitav dan samo govoriti pozitivne stvari kad vidim milion negativnosti oko sebe... Upravo u tome i jeste stvar: negativnosti će i dalje biti tu, i mi ih najčešće nećemo moći spriječiti jer nisu u našoj moći.No, ono što možemo je - da prestanemo obraćati pažnju na njih i da se usmjerimo na nešto drugo - što leži s druge strane - na neku pozitivnu situaciju,misao ili pojavu...

(Digresija na lekciju 2: U jednom filmu o Merlinu (jednog od brojnih) čarobnica Morgana cijelo vrijeme pravi haos od njegovog i života Artura and company za okruglim stolom. Jasno je bilo da je ona ipak jača od Merlina, i na kraju, on joj reče osljedeće: Način da izgubiš svoju moć jeste da te više ne pominjemo...tačnije, da te zaboravimo. Da, zaboravit ćemo te svi..i više te nikad nećemo pomenuti...
ÄŚarobnica onda počinje da vrišti i barem u filmu - počinje se "topiti" i nestajati...simpatičan prizor i rečenica za razmišljanje: koliko dajemo snagu nekome ko nam je protivnik, ako ga stalno pominjemo i o njemu razgovaramo? ÄŚesto imamo situacije na poslu kada nas nerviraju brojni šefovi ili poslovni saradnik, i onda do besvijesti pričamo o njihovim greškama, ponašanju prema nama, ukratko stalno ih spominjemo. Dobro bi bilo u takvim situacijama početi primjenjivati ovaj način smanjivanja njihovog uticaja na nas sa sistemom "zaboravljanja" i "nepominjanja" te osobe,. Pošto je ovaj sistem već ispitan, mogu vam reći da ovo sasvim fino djeluje )

Zašto davati gorivo negativnosti, kad je ionako ima previše u svijetu trenutačno? Pošto smo odavno usvojili to da pojedinac mijenja svijet svojim stavovima, i odnosom prema životu i drugim ljudima, onda jedino mjesto gdje možemo započeti promjenu od negativnog ka pozitivnom je - opet u samome sebi. Baš kao i sa svim drugim stvarima. zašto onda ne bismo počeli konačno gledati čemu dajemo važnost, i šta svojim riječima hranimo - svijet tame ili svijet svjetla?
Korisnikov avatar
Postovi: 415
Pridružio se: 06.07.2011. 07:23
PostPoslato: 20.10.2012. 16:57
MOST – KORAK 3

JA IMAM NAMERU DA UPOTREBIM MOJU SPOSOBNOST ZAMISLJANJA (imaginacije, vizualizacije) NA NAJBOLJI NACIN, TAKO STO CU ZAMISLJATI KRAJNJI REZULTAT MOJE NAMERE (zelje).

"Završena stvar" Vidite/zamislite krajnji rezultat već na samom početku.


Kad možemo čvrsto da držimo sliku u našem umu o onom što namjeravamo kreirati – stvoriti, i odbijamo bilo kakvu ideju koja bi se umiješala u tu sliku, onda smo na dobrom putu da postanemo moćan manifester (onaj koji manifestuje). U ovom slučaju manifestovanja, mi koristimo na najbolji mogući način ovo čudesno sredstvo koje zovemo imaginacijom (zamišljanjem, vizualizovanjem). Jer ona je tu, unutar našeg bezgraničnog i beskrajnog polja uma, s kojim možemo zamisliti bilo šta. Možemo zamisliti stvari koje će nam pomoći i pogurati nas dalje na našoj životnoj stazi, ili možemo zamisliti mnogo drama u svom životu. Oboje vam je jednako na raspolaganju...Ako upotrijebimo našu imaginaciju na najbolji mogući način, onda ćemo morati da čvrsto držimo to i dalje do zamišljanja pozitivnog ishoda i vjerovati da se taj ishod upravo manifestira za nas u stvarnosti.

Oni koji su u Ĺ koli manifestovanja ovo isprobavali godinama, uvjeravaju nas da je tehnika viđenja krajnjeg rezultata već na samom početku procesa i stalno podsjećanje na to da naše misli su prethodnice naših budućih događaja – ono što donosi uspjeh. Dakle, tako mi upotrebljavamo našu maštu da bismo postali što efikasniji u finoj umjetnosti manifestiranja. I dobra stvar u tom je što ne morate ići nigdje. Od momenta kad postavimo namjeru, sve što trebamo učiniti je – OTVORITI SE DA PRIMAMO.

Moj najbolji prijatelj iz „Intenders“ škole iz Albukerkija, Dejv Pauel (Dave Powell) rekao je najbolju stvar. On tretira sve svoje namjere kao da je to već“ završena stvar.“On kaže svoju namjeru, učvrsti se u njoj i onda pusti stvari da se same događaju, jer od tog trenutka, one su za njega već manifestirane. Ovaj sistem očito funkcioniše jer kad sam prvi put sreo Dejva on je imao velikih finansijskih problema, a sad je finansijski osiguran kao i mnogi drugi. I ovo ne govorim zbog bogatstva u novcu (koji je on rezirao) nego zbog njegovog stava da sve što on unaprijed vidi kao „završenu stvar“ to zaista i stvarno dođe u njegov zivot.

Dopuna lekcije: Mnogi drugi autori o istoj temi govore baš ovu preporuku – zamisliti i osjećati se kao da je naša namjera već ostvarena u realnom životu jer to postiže najveći učinak. Mi, u biti, Univerzumu šaljemo svoju sliku onog što želimo da se desi u našem životu i ako tu sliku čvrsto usidrimo u našu svijest, ne postoji nijedna prepreka u kosmosu koja može spriječiti ostvarenje vaše želje. Dodatna „tajna“ je u tome da se OSJEĆAMO kao da smo VEĆ PRIMILI ono što smo namjerili da primimo i da taj osjećaj posjedovanja toga što želimo zadržimo što dulje.

Upozorenje: Osnovna GREĹ KA koju proizvodi naš um (jer on želi sve da razmatra i analizira) jest da zamišljamo KAKO će se naša namjera ostvariti. To jako oštećuje proces realizacije namjere u životu. Dat ću vam primjer: ako ste u dobrom restoranu naručili jelo od konobara, vi očekujete da ćete i dobiti dobar ručak, ali nećete sada ići zamišljati kako to kuhar siječe, dinsta, pravi i ukrašava, jer kuhar će to ionako raditi na svoj, a ne na vaš zamišljeni način. A vi kuharov način ne poznajete! Zato, prepustite Univerzumu – „univerzalnom kuharu“ da stvari skuha na svoj, a ne na vaš način.

Stoga, nikakva korist od zamišljanja NAÄŚINA na koji će se to desiti – ostvarenje vaše namjere u stvarnom životu stvar je više, da tako kažemo, čarolije, one uzbudljive, nevidljive tvari koja postoji svuda oko nas, a najviše u našim životima. Pa, ako nismo zaista i profesionalni čarobnjaci, onda zasigurno trebamo ostaviti Univerzumu da se pobrine o NAÄŚINU kako će nam želju ispuniti, odnosno namjeru manifestovati. Um je sklon ovakvim igrama i stoga, zadnje upozorenje: čim ga „upratite“ da je počeo zamišljati kako će se ta namjera ostvariti, odmah takvu misao sklonite sa mentalnog ekrana i zamijenite je nečim sasvim drugim, nevezanim za vašu namjeru. Dakle, sažetak lekcije je u sljedećem: Postavite namjeru, „vidite“ njen krajnji ishod(ali ne i način kako će se manifestovati u životu) i smatrajte čvrsto svoju namjeru već „gotovom stvari“.

Primer:
JA IMAM NAMERU DA DOBIJEM NOVAC OD OCEKIVANOG I NEOCEKIVANOG IZVORA. TAKO NEKA BUDE... TAKO I JESTE! HVALA UNIVERZUM!!!
Za pocetak, zamislite manju svotu novca, 50 - 100 eura kako vam neko pruza (moze poznata, moze nepoznata osoba). Zahvalite se obavezno i recite: "Ja imam dovoljno novca na racunu, a ipak mi dobrododje." Zamislite onda nekog drugog kome odvajate iz te sume 10 - 20 eura i poklonite mu. Najvaznije u svemu tome je davanje jednog dela vaseg poklonjenog novca, jer ko daje, taj i dobija. Prestanite da uopste vise razmisljate o tome, hoce li vam doci prizvan novac. Ne potencirajte u vizualizaciji datum, novac je vec na putu do vas vec onog trenutka kada ste izgovorili nameru i zavrsili s vizualizacijom. Ja koristim ovu nameru i uvek mi se manifestvovalo upravo koliko sam zatrazila. Neki tajnasi znaju da sam privukla 1 000 eura, ali imam nameru da uvecam iznos, no tek kad moja podsvest prihvati 5 000 eura. Jos uvek je treniram...

Postovi: 388
Pridružio se: 15.08.2012. 22:46
PostPoslato: 20.10.2012. 19:12
Hvala ti Mary ! :clap:
Korisnikov avatar
Postovi: 369
Pridružio se: 15.10.2012. 18:59
PostPoslato: 20.10.2012. 19:37
Eeeeeeeee............super objasnjenje.....PAZI OVO:uvek sam radila i zaradjivala lepe sume novca,rekoh da sam jako kreativna i sposobana. Primetila sam da kad se desi da mi treba odredjena suma koju trenutno nemam ako samo pomislim da cu se snaci i da ce mi pare doci uvek dodju i to bas u sumi koja mi je neophodna.Ako dam nekom kome je novac neophodniji uvek mi se vrati u jos vecoj meri . Ako trenutno nemam novac za nesto sto zelim da kupim i pomislim kupicu.... sledeci put imam novac na to sam i zaboravila, ali me nesto odvuce tamo i samo sto ne kaze "kupi sad imas pare".Isto tako ako zelim novu stvar u kuci imam obicaj da onu staru koja mi se vise ne dopada maknem iz kuce,tako da nakon kraceg vremena dobijem zeljenu stvar. Skoro sam Pretila muzu da se ne iznenadi ako sutra kad dodje vidi da nema televizora po kuci...hehehehe Zakon vakuma!Napravi mesto da bi doslo zeljeno... E nastavicu kasnije...Pozz
Korisnikov avatar
Postovi: 415
Pridružio se: 06.07.2011. 07:23
PostPoslato: 23.10.2012. 18:05
MOST - KORAK 4


NAJVEĆE DOBRO

Ono što zoveš „namjerama za svoje Najveće dobro“ ustvari su niti kojima tkaš ODORU MIRA.

U ovoj našoj zajednici intendera (onih koji prakticiraju namjeru) nemamo nikakvih pravila, ali postoji jedna stvar oko koje nikad ne polemišemo. To je ono što nas drži na okupu zajedno i mi je zovemo klauzula „Najveće Dobro“ ili „najveća svjetska polisa osiguranja“. Ona djeluje ovako: kad postavimo namjeru, bilo koju namjeru, uvijek kažemo da se ona manifestira za Najveće i Najviše dobro Univerzuma i za najviše i najveće dobro nas samih i svih koji su uključeni u to. Eto, to je tako jednostavno! Ah, da, usput da kažem, čak i ako mi zaboravimo spomenuti ovu klauzulu o Najvećem Dobru za sve, podrazumjeva se da ova klauzula Najvećeg Dobra uvijek djeluje kad postavljamo svoje namjere.

Kad smo tek započeli Proces učenja namjere, mislili smo da je jedina stvar koju mi tu radimo – učenje kako da manifestujemo stvari u svom životu da bismo bili sretniji. No, morala je proći čitava godina dana dok nisu shvatili da se nešto drugo dešava. Ne samo da su se naši snovi i želje ispunjavali, već smo otpuštali stare stvari koje smo neprekidno nosili sa sobom već čitavu vječnost. A, upravo su te stvari ono što nas je kočilo da živimo na najlakši način. U jednu ruku, naše želje su bile ispunjene, a u drugu ruku, mi smo odustajali od starih želja koje se nisu manifestovale. Zatim, vrlo ubrzo, primjetili smo da više nemamo toliko želja kao prije. Jer,one su se sve ili već manifestovale u našim životima ili smo ih mi otpustili. E, tada su se stvari počele zaista dobro odvijati. Počeli smo se osjećati sve lakše i sve slobodnije. „Intention Process“ nas je približavao našem Najvećem Dobru, i ono što nam je donio je bio mnogo čudesniji, mnogo veličanstveniji poklon od ispunjavanja naših malih, svakodnevnih želja i željica.


Lekcija 4:JA IMAM NAMERU USKLADITI SE SA NAJVECIM DOBROM U SVEMU STO GOVORIM I RADIM.
Korisnikov avatar
Postovi: 415
Pridružio se: 06.07.2011. 07:23
PostPoslato: 23.10.2012. 18:10
MOST – KORAK 5

SUMNJE

Koliko smo mi veći nego što mislimo da jesmo!

Postoje tri glavne stvari koje se mogu umiješati u manifestaciju (ostvarenje) naših želja. Prva je faktor „jošâ€ś, koji nas poziva da se sjetimo činjenice da ako se nešto nije manifestiralo još, to ne znači da neće. Druga stvar je faktor Najveće Dobro koji od nas traži da shvatimo da Univerzum zna bolje šta je za nas nego mi sami. Nekad jednostavno nije naše Najveće Dobro ili Najveće Dobro svih ostalih uključenih u tu situaciju da se naša namjera i manifestira. I treća stvar koja nas može sabotirati je – SUMNJA.

Postoji stara priča o Znalcu i Učeniku koja najbolje objašnjava kako da se nosimo s našim sumnjama. Kad Učenik postavi namjeru i onda, ubrzo poslije toga, suoči se sa sumnjom ili otporom, on se onda sasvim zaokupi sumnjom. Ove sumnje mogu bili misli koje dolaze iznutra i koje govore učeniku da on to ne može imati ili da to ne zaslužuje, ili ne može sebi priuštiti to što je namjerio da manifestira. Slično tome, ove sumnje mogu doći iz vanjskog okruženja u obliku dobronamjernih prijatelja ili poslovnih savjetnika koji kažu da „nema teorije“ da on manifestuje (ostvari) svoje želje. Ako Učenik krene dublje u sumnju, bez obzira odakle one poticale, on sabotira svoj doživljaj, gubi povjerenje u Zakone Manifestacije i prestaje s daljnjm razvojem.

Znalac je druga priča. Kada se Znalac suoči sa sumjama ili otporima, umjesto da počne vjerovati u njih, on ih ignorira i nastavlja dalje. On razumije da Proces Namjere uvijek djeluje – da smo svi mi veliki Kreatori, sposobni za velike stvari, te sve što je potrebno je povjerenje da će se naša misao i manifestovati u životu za nas. Mi ne moramo znati kad i gdje. Mi jednostavno znamo da – hoće!


Lekcija 5: „Ja namjeravam ignorisati sve sumnje i nastavljam ići dalje prema manifestaciji svojih namjera.“

Postovi: 185
Pridružio se: 15.05.2012. 10:30
PostPoslato: 23.10.2012. 21:20
Hvala Mary ma ovom fantasticnom kursu. Divna si ;)
Korisnikov avatar
Postovi: 197
Pridružio se: 23.04.2012. 10:15
PostPoslato: 23.10.2012. 23:14
MARY SVAKA CAST,FENOMENALNO HVALA TI .HVALA TI STO SVOJE ZNANJE IMAS NAMJERU PRENIJETI NA NAS A MI IMAMO NAMJERU USVOJITI ZNANJE TAKO NEKA BUDE TAKO I JESTE HVALA UNIVERZUMU HVALA MARY

Postovi: 8
Pridružio se: 25.09.2012. 10:30
PostPoslato: 24.10.2012. 07:55
"Dopuna lekcije: Mnogi drugi autori o istoj temi govore baš ovu preporuku – zamisliti i osjećati se kao da je naša namjera već ostvarena u realnom životu jer to postiže najveći učinak. Mi, u biti, Univerzumu šaljemo svoju sliku onog što želimo da se desi u našem životu i ako tu sliku čvrsto usidrimo u našu svijest, ne postoji nijedna prepreka u kosmosu koja može spriječiti ostvarenje vaše želje. Dodatna „tajna“ je u tome da se OSJEĆAMO kao da smo VEĆ PRIMILI ono što smo namjerili da primimo i da taj osjećaj posjedovanja toga što želimo zadržimo što dulje."

Mislim da je mnogima jedini problem upravo kako da se osećaju kao da su primili a svesni su svog trenutnog stanja . Svesni da nije tako .

Zato je postavljanje namere za većinu boljji izbor od afirmacija.
Postavljanjem namere ne dolazimo u sukob sa podsvesnim ,u prošlosti usađenim , predubeđenjima.
Drugo što može zaista pomoći u tome da se osećamo kao da smo već primili je sam izbor imaginacija, namera.
Još jednu stvar nikada ne smemo smetnuti sa uma a to je da smo moćni da sve ostvarimo , a da je ta moć nama data kroz prisustvo univerzuma u nama , kroz ZP koji deluje u skladu sa našim mislima.
Svesnost o prisustvu te moći u nama otklanja svaku sumnju u izvšrenje namere , a odsustvo sumnje nam omogućava i da se sa pravom osećamo kao da smo već primili.

Mary mnogo ti hvala za ovaj tekst
Korisnikov avatar
Postovi: 1249
Pridružio se: 05.01.2011. 00:02
PostPoslato: 24.10.2012. 09:13
Bravo ljudi, dragi prijatelji.
Zbog cega ja uvek potenciram POLUPUNU CASU? Zbog cega ja potenciram : JA MOGU, JA HOCU, JA ZNAM, JA UMEM, JA CINIM ? Zbog cega ja potenciram transformisanje tudjih cinejnica i tudjih reakacija? Zbog cega ja potenciram filtriranje?
Zato sto ja iz iskustva znam da nije kako drugi kazu, nego kako ja vibriram u sebi i dokazala sam mnogima njihovu zabludu ako bi bili u zabludi sa mojim namerama, jer ja zivim po svojim vibracijama i zato stvaram svoja cuda, iako neki drugi ponekad i iskazu svoje sumnje u mene. Dovoljno je da ja ne sumnjam u sebe. Kad bi mene tudje sumnje obarale, odavno bi nestala kao osoba sa Zemlje posle svega sto sam prezivela. :D
Ali time ne omalovazanm ljude oko mene, ja ih volim sve jedno, samo ja radim kako ja znam da je najbolje. A oni se uvere u svoje zablude, ukoliko su bili u njima.

JA ODLUCUJEM O SEBI I ODLUCUJEM STO CU JA SLATI U UNIVERZUM, A NE OKOLINA-OGLEDALA KOJA CESTO NISU NA NIVOU DA SE U NJIH OGLEDAM. JA BIRAM U STA CU DA SE OGLEDAM, U PRAVO OGLEDALO OKO MENE ( USPESNE LJUDE) A NE U ONA OGLEDALA KOJA MI NISU NA NIVOU MOJIH VIBRACIJA ( USTRASIVA OGLEDALA KOJA SE PLASE I SOPSTVENE SENKE ILI NA BILO KOJI NACIN IMAJU SOPSTVENA SPUTAVANJA U LICNOM USPEHU, JA IH PREPOZNAJEM SVOJIM PIPCIMA, ALI NE KONZUMIRAM, VEC TRANSFORMISEM) .
Ovo je samo objasnjenje kako ja budem uvek u pravilnoj vibraciji, a ne optuzivanje sveta oko mene. Ja biram sebe u njemu i onda deluju samo moje licne namere na mene, a ne tudje na mene. ;) A znam da za ovo moras ad budes stena, to ej tacno. Ali naucite da budete stene. :D Afirmacije... :lol: :lol:

U TOME JE TAJNA MOJIH USPEHA I EVO DRAGI MOJI JUCE SAM UGOVORILA JOS JEDNU DIVNU NOVU IZLOZBU, TRECA PO REDU. KO JE MAJSTOR, ON JE MAJSTOR, A LJUDI SA USPEHOM TE PRIHVATE U SVOJ USPEH ONDA KADA TO U TEBI I PRIMETE I TO OBERUCKE.
Ali pogledajte unazad moje tekstove, da li sam ja kukala i objasnjavala ovde ljudima, koliko je tesko da se popnes na vrh, ili koliko su losi ljudi i onda zato nema navodno uspeha, mozda sam pisala da su mi svi oko mene krivi, ometaju me...NEEEEEEEEEEEEEE. Da li sam govorila da je tesko i da ljudi mene vredjaju i ljudi me omalovazavaju???? NEEEEEEEE!!!!!!!!! Nikad nisam ni mislila tako ovde. Ja sam uvek znala ovde na Tajni da ja odlucujem o sebi!!!!!!

Kakve bi inace u suprotnom, to licne vibracije bile onda?

JA SAM ZELELA TADA USPEH I SADA ZIVIM USPEH. MOJA VRLINA JE TA DA SAM SHVATILA TAJNU I PONASALA SAM SE U SKLADU SA NJOME ODMAH, DA BIH DANAS BILA OVO STO JESAM.
Naravno da ovo ne znaci da ljude koji nisu uspeli ne prihvatamo, vec govorim za saradnju. Prihavatanje saradnje se dogadja ako i sami jesmo to sto zelimo i jesmo to sto zelimo da budemo. ;)
Korisnikov avatar
Postovi: 415
Pridružio se: 06.07.2011. 07:23
PostPoslato: 24.10.2012. 10:16
HVALA SVIMA VAMA, ANDJELI MOJI!

Mi pomazemo jedno drugo na svom putu duhovnog razvoja. Koliko Ja vama pomazem iz naucenog, toliko i Vi meni pomazete svojim pracenjem, da ostanemo u podrucju KONTEPLACIJE - mira i blazenstva, u ovom slucaju je to produženi period svesne misli o nekoj određenoj temi (NAMERAMA). Oslobadjamo se svetovne vezanosti... Uzviseno razmisljamo... Ne postoji neko sveto mesto ili posebno vreme za kontemplaciju o Sveprisutnom Bogu/Univerzumu. Gde god da um razmišlja o Bogu/Univerzumu, to je mesto sveto. Najsvetije mesto je u nama samima! Svi se mi oslanjamo na tudju snagu dok ne pronadjemo svoju u sebi. Kao kad se oko mladog drveta stavlja ograda da bi ga zaštitila ili kao pritka, da mlade puzavice ne polegnu po zemlji vec da grabe uvis.
Lutala sam i trazila i ucila usput... da bih, kad sam sve prosla, uocila da meni najvise NAMERE odgovaraju. A, namere sam tek na kraju svega ovladanog, pronasla. Rekoh, gde su bile pre? Pa, meni ovo najvise odgovara! Ali, sve to ima svoje ZASTO! Univerzum je hteo da ja predjem sva polja i brda i na kraju, toliko zedna, otkrijem pitku vodu. Ja zelim da mnogima olaksam put, a ustvari, ko se pronadje u NAMERAMA, taj je prizvao sebi laksi put, samo sam ja posrednik izmedju nasih misija. ZP savrseno radi!
Posto zivimo u svetu dualiteta, treba se uzdici na visi nivo i ostati na tom nivou. Ja jos uvek balansiram u stremljenju ka svom Apsolutu, da budem sva Bozije, svetlosno bice. Zato sam izabrala NAMERE kao alat. Zapravo, ja nakon provedenog dana, kad odem na pocinak izgovaram namere, dok ujutru, kad je podsvest upila nameru, sa jakim samopouzdanjem izgovorim afirmaciju. Jer znam da TAKO JESTE! Sigurna sam, jer emocije me preplave i samo takva, sa tim pozitivnim uverenjem i vibracijama, mogu da vizualizujem cilj.
Dakle, ovako...
Ako mi se prespava, ja sam vec u ALFA stanju i podsvest tada upija kao sundjer. Ako mi se ne spava, spustim se u alfu odbrojavanjem ili sklapanjem tri prsta (Silva tehnika). Izgovorim, npr, ovu nameru: JA IMAM NAMERU DA BUDEM ZDRAVA I SRECNA ZENA. NAMERAVAM DA DODJEM DO SVOG CILJA LAKO I SVE MI PRILIKE LAKO DOLAZE, ZA DOBRO SVIH, DOBRO UNIVERZUMA I ZA SVOJE DOBRO! TAKO NEKA BUDE... TAKO I JESTE! HVALA UNIVERZUM!!!
Ujutru, cim se probudim, kad osetim da sam iz theta stanja (dubokog sna) usla u alfu (medjustanje izmedju sna i jave), pre nego sto udjem u beta stanje (potpuna budnost), ja namere preokrenem u afirmacije: JA SAM ZDRAVA I SRECNA ZENA. JA DOLAZIM LAKO DO SVOG CILJA I SVE MI PRILIKE LAKO DOLAZE! Tokom dana ja te prilike prepoznajem u svakom udahu i izdahu... Ne cekam u sobi u kojoj sam noc prespavala, vec u dinamici zivota. Na ulici, u nekoj od kancelarija, na salteru... Univerzum me povezuje sa osobama koje vibriraju u skladu sa mojom vibracijom i cujem od njih da zele rado da mi pomognu za posao ili, pomaze mi neko od pravnika da manje platim sudske i poreske obaveze u vezi nasledstva ili...Desilo mi se skoro da pronadjem karticu deviznog racuna svog pokojnog oca za
koju nisam znala, jer mi je predocio samo karticu jedne banke. Saznajem da mogu da podignem 800 eura sa druge banke... Hvala Univerzum! ZP mojih namera je odradio svoje - ZA MOJE DOBRO! Trazi, pa ces naci, u svakom slucaju...

Ima jos dosta lekcija, da vas obradujem. :P U medjuvremenu, cistite se ho'oponopom da otvorite put energiji, da moze slobodno da tece, da bi vase NAMERE bilo sto brze i sto uspesnije. DA UNIVERZUM CUJE STO JASNIJE!

VOLIM VAS I HVALA VAM STO POSTOJITE! ZAJEDNO SVE MOZEMO, A OPET, SVAKO ZA SEBE NAJVISE MOZE!!! ;)

UZIVAJMO, ANDJELI... ZIVOT JE DIVAN U NAMERI DA GA PROZIVIMO NAJLEPSE STO UMEMO! :P
Korisnikov avatar
Postovi: 415
Pridružio se: 06.07.2011. 07:23
PostPoslato: 24.10.2012. 11:47
MOST – KORAK 6ŽELJE

Ti možeš imati sve na svijetu što bi mogao/la poželjeti čak i potpuno novi svijet u kom ćeš živjeti!

Druga ishodišna tačka s kojom smo pokrenuli „The Intenders Bridge“ je da se naše želje i nalaze u nama da bi bile ispunjene. Naše vođstvo reklo nam je još na početku da smo došli u ovaj život sa određenim setom želja, a način da spoznamo da napredujemo ka svom najvišem potnecijalu je da ili transcendiramo ili ispunimo /realizujemo/ naše želje u životu. Ako smo rođeni u istočnjačkoj kulturi, gdje se duhovna stremljenja više cijene, možda ćemo otići u neku monašku ćeliju i provesti tamo neko vrijeme – možda samo 20 minuta, a možda i 20 godina meditirajući i trasmutirajući naše želje s ciljem da dosegnemo stanje koje budisti zovu – stanje bezželjnosti. Ali, u našem zapadnjačkom svijetu gdje je potrošnja kralj i gdje nas bombarduju oglasima od prvog dana života, za nas bi najbolje bilo da naučimo, ipak, da ispunimo svoje želje. Tu onda dolazi Proces Namjere. Možemo naučiti da manifestiramo u životu naše želje jednu po jednu dok više ne bude nijedne želje u nama.

Interesantno je da su nas, ljude koji živimo na Zapadu, učili da svoje želje sakrijemo pod tepih: da nešto nije u redu s nama, ako imamo želje. Učitelji ovog kursa, pak, uče nas da riječ želja (de-sire) dolazi od latinskog izraza „od Oca“, i da postoji aspekt svetosti u našim željama. I sve što trebamo uraditi kako bismo napredovali i sebe osnažili je da postanemo još efikasniji u njihovom ispunjavanju.

„Kad sam prvi put došao u Krug Intendera, (grupa koja preferira NAMERE), bio sam beskućnik. Pokušavao sam naći način da „se ogrebem“ za dovoljno novca da iznajmim malu sobu, ali nikako da to ostvarim. Postao sam očajan. Prijatelji koji su me doveli u Krug Intendera rekli su mi da se ne suzdržavam. Kazali su također da je „samo Nebo granica“ i da trebam tražiti ono što je želja mog srca. Postavio sam namjeru da nađem mjesto gdje ću živjeti i gdje ću biti veoma vema sretan – i zatražio sam da mi to dođe lako i bez napora. Dva dana nakon što sam to poželio, jedna gospođa koja je također bila na sastanku pozvala me i rekla da ona odlazi u inostranstvo najmanje na 3 godine. Mislila je prodati kuću, ali pošto je bila naviknuta na nju, a nalazila se odmah pored plaže, nije se mogla odlučiti za prodaju. Možda će se poželjeti vratiti nekad, ali u međuvremenu, pitala me da li bih bio zainteresovan da brinem o kući besplatno?“

Lekcija 6: Namjeravam pogledati u sebe, da vidim šta bi mi pružilo najviše radosti u životu i da onda svjesno to i stvorim.
Korisnikov avatar
Postovi: 415
Pridružio se: 06.07.2011. 07:23
PostPoslato: 24.10.2012. 12:17
MOST – KORAK 7


POZIVANJE


Ubacite odsad u svoju svijest jedan pojam – ZATRAŽI/POZOVI!


Jedna od glavnih osobina današnjeg doba je da se učimo vjerovati na mnogo dubljem nivou nego smo to ikad dosad činili. A, u šta mi to učimo da vjerujemo? Prvo, da su naše misli, zaista, kreatori našeg svijeta: da ono što mislimo i govorimo prenosi u se u naše fizičko okruženje; Drugo, da će se naše namjere manifestovati onako kako ih mi, ustvari, postavimo. Drugim riječima, zakoni manifestacije/materijalizacije uvijek funkcionišu sve dok ih mi upotrebljavamo i dok vjerujemo u njih. I, treće, mnogi od nas uče u zadnje vrijeme da postoje mnogi nevidljivi pomagači koji će stati na našu stranu ako to samo zatražimo od njih.

Naime,istina je da nas nevidljiva bića okružuju cijelo vrijeme i na nama je da ih pozovemo i zamolimo za pomoć u manifestiranju naših namjera. Ispravne smjernice igraju veliku ulogu u ovom procesu jer postoji i bezbroj onih nevidljivih bića kojima nije interes naše Najveće Dobro te stoga, neki od nas koji rade sa nevidljivim bićima znaju da će nam od njih doći samo oni koje mi prizovemo. U traženju ili namjeravanju da se služi samo Najvećem Dobru, mi na najbolji način zatvaramo vrata onim bićima koja ne dolaze iz stoprocentnog čistog Svjetla.

Toplo preporučujemo ovaj kratki poziv /namjeru za upotrebu kad god radite nešto važno i želite biti sigurni u svoje vođstvo i nevidljive pomagače – uvijek tražite da oni rade za Najveće Dobro svih u toj situaciji. Ustvari, to je toliko važno da smo to stavili u naš „Priručnik za namjere, Učenja najvišeg Svjetla“ i u našu zadnju knjigu „Kod – namjere u akciji

Lekcija 7: Ja danas namjeravam znati/saznati/ sve što je potrebno da znam danas; da su sve moje riječi jasne, precizne, uzdižuće, pomažuće i zabavne: da svako od nas bude vođen, čuvan i zaštićen u ovom cjelokupnom iskustvu; i da sve što kažemo i učinimo ovdje danas služi Najvišem i Najvećem dobru za Univerzum, nas same i svakog svugdje. Neka tako bude i tako jest!

(Moja napomena: ÄŚesto bismo željeli da doznamo neku informaciju, bilo iz poslovnog, bilo iz privatnog ili društvenog života. Tražimo od Boga/Univerzuma, ali to ne dobijemo. No, kad god sam ponavljala ovu afirmaciju:“ Ja danas namjeravam saznati sve što je potrebno da znam danas“, uvijek sam dobijala tačno onoliko koliko je to bilo u mom tadašnjem najvećem interesu. To ne znači da sam uvijek saznavala baš ono što me je živo interesiralo za taj dan, ali kad god sam krenula s Namjerom da mi Bog/Univerzum „spusti“ onoliko koliko je za mene tog dana najbolje da saznam, uvijek se sve nekako dobro razrješavalo. Pa, iako nisam bila zadovoljna što nisam „čula sve što želim“, bila sam sretna jer sam osjetila tu nevidljivu ruku Vođstva. Više povjerenja u naše duhovne vodiče i pomagače nikad ne škodi, naprotiv. Prepustimo se češće tom Vođstvu, kao i u slučaju zazivanja onih nevidljivih bića i nikad nećemo pogriješiti, a što je najvažnije – uvijek ćemo biti maksimalno zaštićeni kad radimo sa Sferom Nevidljivog i svime onim što ona sa sobom donosi u naš život kad je svjesno prizovemo.

Moj primer:
JA IMAM NAMERU DA SAZNAM DANAS SVE STO MI JE POTREBNO DA ZNAM. MOLIM ARHANGELA MIHAILA DA MI POSALJE ANDJELE VODICE DA MI POKAZU MOJ PUT ZA NAJVECE DOBRO SVIH, DOBRO UNIVERZUMA I SVOJE DOBRO. ARHANGELE, ZASTITI ME PLAVOM SVETLOSCU SVOG MACA OD SVIH NEGATIVNOSTI! TAKO NEKA BUDE... TAKO I JESTE! HVALA UNIVERZUM!!! HVALA ARHANGELE MIHAILO! HVALA VAM ANDJELI VODICI!

Svetlosna bica ne dolaze ako ih ne pozovemo i ne dolaze ako osecamo strah. Kad smo sasvim spremni da osetimo njihovo prisustvo, mnogo pomoci od njih cemo biti udostojeni. Ja sam opustena sasvim i pozovem ih kad se ispreci na mom putu neka prepreka neresiva. Ne zovem ih cesto, osim bas, bas, do trenutka kad mi zaista zatreba pomoc. Ne, nismo mi njima nikad dosadni. Oni se beskrajno raduju da nam pomognu. Ne mozemo ih videti, ali, osetiti i te kako mozemo. Mentalno nam prenose poruku, prepoznamo mi glas andjela, za razliku od naseg, unutrasnjeg glasa. Glasici andjelcica su finih nota... Dodirnu nas ponekad, to je tako latentan dodir da nam izmame blazeni osmeh. Pokrenu stvar i iznenada padne nesto sa stola, kao: "Tu sam (smo), juhuuuu!!! Napravi cas limunadu i stavi cevcice sa suncobrancicima..." ;) Putevi se sirom otvaraju - sve prilike su nase, u svrsi ovozemaljskog sveopsteg dobra! Ja, bogami, zdusno ugoscavam svetlosna bicenca i presrecna sam sto imam iskrene drugare. HVALA IM, DOKLE POGLED MOJE DUSE DOPIRE... I DALJE.
Korisnikov avatar
Postovi: 415
Pridružio se: 06.07.2011. 07:23
PostPoslato: 24.10.2012. 13:28
NAMERE I TRI PRSTA

Sto se vise budete penjali lestvicama, sto se vise cistite i vise svetlosti unosite, tako ce i pozitivna energija u vama jacati, da se pocinje dogadjati da dobijete istog momenta ono sto ste zatrazili - manifestacija po ekspres metodi.

Izgovorite nameru i sastavite po tri prsta obe ruke kao kad se krstite. Na primer, zurite na posao, a parking plac moze biti krcat. Pre nego sto se uhvatite za volan, izgovorite: JA IMAM NAMERU DA NADJEM PRAZNO MESTO NA PARKINGU. TAKO NEKA BUDE... TAKO I JESTE! HVALA UNIVERZUM!!!

Kad je meni prvi put uspelo, onda sam i drugi i treci put kusala svoje moci, i kad je uvek uspevalo, stekla sam poverenje u tehniku i sebe, pa mi je preraslo u naviku. Jednom sam htela da podignem novac i pogresim pa udjem u banku, umesto u postu. Ono guzva, sacuvaj Boze. Cekam ja tako minut - dva i ups... Sta cu ja ovde? Krenem ka izlazu, a stavila ruke u dzepove da ne vidi narod da sam sklopila prste i izgovaram nameru da u posti dodjem prva na red. Dodjem do vrata i cujem bzzzzzzzzz... covek iz obezbedjenja aktivirao mehanizam da se vrata otvore da ja izadjem, a meni se ruke zaglavile u tesnim dzepovima, pa drmam, drmam i sve se izgreboh na rajsfersluse - zaboravila sam da opustim dlanove, nego od silne zelje u nameri stegla pesnice. Ja u postu, ona skroz prazna. Jupi!

Svud se ispred mene zastori podizu, svi vidici prvo su moji, a oni iza mene ne vide dobro od mog oreola... ;) Nasmesi im se u znak zahvalnosti sto su dosli korak posle mene, a vidim da je Univerzum tako hteo. Namignula bi im ja, ali to prelazi granice ukusa... :lol:

Namera u kolaboraciji sa tehnikom tri prsta (Silva) je takoooo mocna! Uverite se! :P
Korisnikov avatar
Postovi: 70
Pridružio se: 30.12.2010. 19:30
PostPoslato: 24.10.2012. 16:28
Mary Poppins,baš si se zalaufala,izgleda da ću morati da nastavim sa prevođenjem ,volim te čarobnice. :D :animals-dogrun:
Korisnikov avatar
Postovi: 415
Pridružio se: 06.07.2011. 07:23
PostPoslato: 24.10.2012. 17:35
E, jesam vala... :lol: :lol: :lol: :lol:

Nasa Brankica, nase zlato! :P Nas prevodilac lekcija!

HVALA TI sto si doprinela mnogo toga na Tajni, a ja ti se jos jednom iskreno zahvaljujem sto si prevela lekcije, tako da sam svoju svest prosirila i zelim sada da i ostali tajnasi saznaju za moc namera i da ih uspesno primenjuju.
U svom prvom postu na ovoj temi, zahvalila sam se i budjenju, nasoj uciteljici, koja je, dok smo pohadjali ovaj kurs, imala dobre namere kad nas je ujedno ucila i da PLETEMO! :lol: :lol: Da... da... Ko nije ucio lekcije, taj je za kaznu morao da uzme igle i pletivo u ruke. ;) To je bio jedan divan period druzenja, kad smo kroz salu bolje pamtili.

Mislim da je vreme da napravimo jedan mali predah, da bi se sve lepo sleglo i da, ko zeli, moze polako da praktikuje.

A, ja cu u medjuvremenu da ismirglam one moje zimusnje igle i da pletem klot i frket. ;)

POZDRAV, BRANKA! :romance-kisscheek:

:romance-heart: VOLIM VAS, TAJNASI! :romance-heart:
Korisnikov avatar
Postovi: 70
Pridružio se: 30.12.2010. 19:30
PostPoslato: 24.10.2012. 18:51
Veliko hvala našoj Zorici koja je pokrenula ovaj kurs i prevela veliki broj lekcija.Volim moje tajnaše! ;)
Korisnikov avatar
Postovi: 197
Pridružio se: 23.04.2012. 10:15
PostPoslato: 25.10.2012. 08:41
HVALA SVIMA SUPER STE :romance-heartstiny:
Sledeća

Povratak na Praktične metode i tehnike

Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 4 gostiju

cron