Nevil Godard i ''Obećanje''

Sve što želite da napišete ili pitate, a nije baš u vezi sa Tajnom
Korisnikov avatar
Postovi: 1212
Pridružio se: 19.12.2010. 17:59
PostPoslato: 16.05.2014. 18:50
Modesti, šta da ti kažem osim bravo i hvala!

Ja tu nemam šta ni da dodam ni da oduzmem, sve je savršeno, i sve savršeno tačno i iskreno, baš ono što smo svi prošli, i što stalno prolazimo dok pomeramo granice svoje vere u sebe.

I mada sam rekla da čekam "honorar", evo još jednog kratkog dela prepiske o iskustvima sa revizijom.


Sarah VP To je zaista inspirativno Twenty Twenty. Zašto si odlučio da uradiš reviziju svog razgovora sa Eplom, umesto da zamisliš kako ti radi tastatura? Ovo je pravo pitanje, i često se na njemu sapletem.
Twenty Twenty Odlično pitanje Sarah VP. Nevil nas uči da će se ono što želimo dogoditi na najprirodniji način. Ono što je meni delovalo najprirodnije je brza i jednostavna zamena, naročito pošto sav već izgubio vreme u priči sa njima i u praćenju njihovih uputstava za ispravljanje stvari u pravcu podešavanja.
Marie Benard To nas dovodi do još jednog pitanja!
 Nadam se da te ne bombardujem! Cenim tvoje viđenje
...
Marie Benard znači ovako, moje pitanje je u vezi sa najprirodnijim načinom na koji će se naša želja ostvariti... i to ima smisla. Ali kako onda objašnjavaš dobitnike na lotou? Znam da voliš privatan biznis i da si pomenuo kako mnogo ljudi ne ume da vidi taj priliv prihoda. Ja mislim da to potiče od sirotinjskog mentaliteta. Sećam se kako je moja mama govorila, "jednom kad osvojimo na lotou." SVE što sam želela a što je bilo tek nešto više od apsolutnog minimuma hrane i polovne garderobe se sudaralo sa tim "jednom kad osvojimo na lotou." Tako da je razumljivo što sam bila posebno vezana za to i nekad se čini da je to jedini način na koji finansijsko obilje može da se pojavi. Nisam sigurna kuda me ovo vodi. Pretpostavljam do 1. kako mogu da promenim svoje uverenje? 2. da li bi bilo delotvornije da ga promenim ili bi za mene bilo "prirodnije" da ga osvojim? A sa druge strane, promena koja se događa nakon priliva tako ogromne količine novca odjednom ne bi delovala prirodno. Bila bi uzbudljiva, ali ne i prirodna.
Twenty Twenty Imamo jednu članicu MM tima, Džudi, koja je prosto talična. Ona jednostavno živi svoj život, a sve moguće joj se prosto pojavljuje. Imamo nekoliko njenih priča ovde. Njen identitet je "srećnica". Tako da očekujemo da će ili osvojiti na lotou, ili uraditi nešto tako veliko – jer stalno ima te proboje "sreće" u životu.
Twenty Twenty Vera u moju knjigu je nešto što samo zamišljam kao istinito. Tako da se sve svodi na promenu onoga što zamišljate – o sebi i o svetu.
Marie Benard pa ne bih imala ništa protiv da sam srećnica. I jesam prilično talična, iako primećujem da to nekako dolazi u talasima. I definitivno postoji veza između mojih verovanja da će se dešavati dobre stvari i "sreće."
Marie Benard hvala ti, Twenty!
...
Sarah VP To je zanimljivo, Twenty Twenty. Ja bih ga izmenila tako da mi tastatura radi. Zapravo mi se slična stvar desila pre par meseci – moja pegla je iznenada prestala da radi. Uradila sam reviziju, videla je kako radi, osetila radost zbog toga što radi kao i uvek – sve najbolje, i ništa se nije desilo. Ni za trenutak nisam pomislila da pozovem prodavca i da tražim zamenu. Prošlo je mesec dana a ona još nije bila "izlečena." Sasvim neplanirano me je nešto povuklo da napišem mejl prodavcu, i to sam i učinila, onako iz vedra neba. U roku od nekoliko minuta sam dobila odgovor u kome su mi tražili samo jedno (a nije bio broj garancije ili priznanica ili dokaz da sam je kupila od njega) – pošaljite mi vašu adresu, odmah ću vam poslati zamenu, i izvinio se zbog neprijatnosti koje sam imala zbog njega. U roku od 2 dana sam imala novu novcijatu peglu! Verujem da je upravo revizija pokrenula seriju događaja koji su se odigrali i koji su me inspirisali da im pišem.
Twenty Twenty Dobar primer Saro. Ovde imamo neka sjajna razjašnjenja. Krajnji ishod – kraj, je "ona sada radi." Zamenom, popravkom ili vilinskim praho, meni je svejedno. I to je baš zabavno, zar ne.

Postovi: 20
Pridružio se: 21.10.2011. 01:51
PostPoslato: 17.05.2014. 21:27
Samo jedan kratak komentar (za honorar :D ), dok ne rešim tehničke probleme.
Javiću se sa mojim revizijama (neke su još u toku).
Hvala na trudu i prevodima.
Korisnikov avatar
Postovi: 161
Pridružio se: 23.04.2012. 10:15
PostPoslato: 30.03.2015. 22:50
HVALA
Korisnikov avatar
Postovi: 1212
Pridružio se: 19.12.2010. 17:59
PostPoslato: 04.05.2015. 19:50
ISKUPITE SVOJE ÄŚUDOVIĹ TE

"Dozvolite mi da sa vama podelim jedno svoje iskustvo. Kada mi je bilo dvadesetak godina, našao sam se u društvu najlepše žene koju sam mogao da zamislim, i užasnog, rutavog čudovišta koje je podsećalo na majmuna ili na gorilu. To čudovište je gledalo ono božanstveno biće i obraćajući joj se nekim grlenim zvucima nazvalo je "majko". E, to me je razbesnelo, i kako sam ga ja udarao, tako je to čudovište počelo da raste.
Kako je ono bujalo od nasilja, tako sam ja shvatio da je ono moja emanacija. Ono je bilo otelotvorenje svake moje zle primisli koju sam ikada imao, i svih mojih nasilnih postupaka, dok je ona božanstvena žena predstavljala svako plemenito, dobro delo koje sam ikada učinio. Gledajući jedno pa drugo, zakleo sam se sebi (jer nije bilo nikoga s kim bih mogao da postignem dogovor) da ću iskupiti ovo čudovište makar mi za to trebala večnost. Kako sam se obavezao na to, tako je čudovište počelo da kopni na moje oči.
I kako se rastočilo, tako se sva moja uludo utrošena i pogrešno utrošena energija, koja je otišla na stvaranje ovog čudovišta tokom mog putovanja stazom vremena, vratila u mene. Osećajući beskrajnu energiju, posmatrao sam kako ono predivno stvorenje počinje da sija kao sunce, i tako sam se probudio."

Iz predavanja br. 17, GOD’S WORD (Reč božja) - Neville – 11/13/1967
Korisnikov avatar
Postovi: 1212
Pridružio se: 19.12.2010. 17:59
PostPoslato: 04.05.2015. 20:19
(Pre ovog posta, pročitati prethodni)

Jedan od razloga zbog kojih je Nevil u najmanju ruku čudan i težak većini je to što govori kroz svoje vizije, pa se čini da je samim tim daleko od svakodnevnih dilema koje muče običnog čoveka. Drugi je njegovo tumačenje Biblije kao arhetipske istorije razvoja svakog pojedinca, što je za većinu vernika pravo bogohuljenje.

Ipak, da biste ga razumeli, i primenili njegovo (nepogrešivo) učenje, pogledajte kako se recimo vizija o čudovištu i lepotici može prepoznati i primeniti u svakodnevnom životu.

Razgovor koji sledi je preuzet sa fb, pa se unapred izvinjavam na drugačijem formatu.
Post počinje poznatim citatom koji je bio povod za diskusiju. Slobodno se nastavite, ovde :)

"Jednom prilikom, mudri lekar je rekao: Najbolji lekovi za ljude su brižnost i ljubav.
Neko je upitao: A šta ako ne deluju?
Osmehnuo se i odgovorio: Povećajte dozu."

Z... - Jedan od najčešće kopiranih statusa, sa pravom. Ipak, imam jedno pitanje, za sve članove grupe: kako primenjujete ovaj lek?

Z... - Pitanje na prvi pogled naivno, ali oslanja se na jednu od najvećih dilema, ili prepreka, koje imamo u primeni zakona privlačenja - kako na grubost uzvratiti nežnošću, na nerazumevanje razumevanjem, na sebičluk velikodušnošću...?

Z... - Da li ste uspeli neki put u tome, i kako? Znam da jeste, ali bilo bi lepo da date primer. Značiće mnogima

M... - Z..., vi postavljate provokativna pitanja :)

Z... - Pitanja su postavljena ne da vas isprovociraju da se nervirate, već da razmišljate. Došli ste u grupu koja primenjuje zakon koji vam može potpuno promeniti život na bolje - ako znate kako. Naravno, kako je to prirodan zakon, koji važi od kako je sveta i veka, svi smo ga primenjivali nesvesno. Ali da bi ga primenjivali svesno, moramo naučiti neke osnovne mehanizme. Ovakvi primeri su dobri za otkrivanje tih mehanizama.

M... - Z... vidim da ste Ekspert za zakon privlacenja,,,evo ja nosim majicu na kojoj pise da sam necija devojka da li cu ga privuci tako?

Z... - Draga M..., vidim da ste duhoviti, a znajući da se kroz šalu najlepše i najbolje komunicira, unapred se radujem razmeni mišljenja sa vama

M... - Zdenka jeste vi culi za rusku poslovicu?U svakoj shali ima Malo shale?


Z... - Dakle, ekpert nisam, ali već 5 godina učim kako da što bolje i efikasnije koristim zakon privlačenja da od svog života napravim ono što sam do tada zvala pustim snovima. Neke sam ostvarila, neki su na putu, pa mi to daje razloga da verujem da ću ostvariti i ostale.

Z... - Ĺ to se tiče majice, ona je super potvrda vaše duhovitosti i osećanja da ste nečija devojka - pod uslovom da se zaista tako i osećate, a ne da se zavaravate. Ako je to način da sebi na silu podižete vibraciju, da se hrabrite i da prikrijete strah, nesigurnost ili očaj, znajte da ste time samo još više fokusirani upravo na ono što osećate - na strah, nesigurnost ili očaj - zato što niste ničija devojka, i ne znate hoćete li biti. A ono na šta ste fokusirani uvek stiže i na dalje, nekad i duplirano :)

Z... - Poenta je promeniti osećaj, a na neki način promeniti sebe, stanje iz koga razmišljate. Majica, afirmacije i panoi sa slikama za vizualizaciju pomažu samo da vas tokom dana podsete, kao budilnik, da se setite da vi JESTE nečija devojka, i da se tako i ponašate, i iz "te kože" i razmišljate i delate.

Z... - Kako ući u kožu u kojoj niste bili - neki drugi put A sad da se vratimo na temu ovog posta - kako "okrenuti drugi obraz".

Z... - Jedna od stvari koje ćete osetiti, ili ste već osetili ako ste se iole bavili meditacijom, je da ste sa jedne strane vi jedino biće koje postoji u svemiru, da ste centar svemira i njegov tvorac, a sa druge strane da ste jedno sa svim na svetu, ljudima, životinjama, biljkama, stvarima. To znači da ste jedno i sa onima koji vas nerviraju, koje ne podnosite, ili koji vam se gade. Da, da, nažalost, tako je

Z... - Elem, svi smo jedno, dakle, jedno smo i sa tim "idiotima" Kakve mi veze imamo sa njima? Na prvi pogled može da deluje da nemamo ama baš ništa zajedničko. Ipak, jedno nas odaje - upravo naša reakcija na nečije ponašanje. Svi ljudi su naše ogledalo, a naše reakcije su tragovi nečega što mi kod sebe ne volimo ili ne prihvatamo.

Z... - Postaje zanimljivo, zar ne? :)

Z... - Dakle, prvo što treba da se zapitamo kad nam neko "digne pritisak" je - šta je to u toj osobi što kod sebe prepoznajem i ne volim.

Z... - Neki put ćete to brzo otkriti i sami, neki put uz pomoć psihologa, a neki put uz pomoć regresije. U svakom slučaju, budite svesni toga da bez obzira da li osvestite tu zajedničku osobinu, razlog zbog koga treba da oprostite i sebi i toj osobi je - što ne prihvatate i ne volite sebe dovoljno.

Z... - I na kraju, čak i da ne znate šta vam je zajedničko, čak i da ne možete da otkrijete šta to ne volite kod sebe i kod te osobe, razlog da tu osobu razumete, ili makar da ne odgovorite na "provokaciju" je jednostavan - da ne produžavate život nečemu što je štetno, i za vas i za druge. Naravno, govorim o negativnim osećanjima, agresiji i sl.

M... Sve o cemu pricate mi je jako poznato odavno samo se pravim neinformisana :)Teorija je jedno a zivot sasvim nesto drugo.Idealno bi bilo kada bi svi mi bili sasvim savrseni sa savrsenim zivotima i privukli sve ono o cemu sanjamo.Ovo je jako siroka tema i diskutabilna a ovo nije mesto za to.

Z... - Ili, narodski rečeno, ne dolivajte ulje na vatru koja će opeći vas možda čak i više nego tu drugu osobu. Ako ne svesno, a ono nesvesno. Jer, ono što je zajedničko za sve, ono što nas povezuje je - vibracija. Ona je obično na nesvesnom nivou, ali vi ste već veliki, i umete da svesno pratite sebe, svoja stanja, misli, emocije... vibracije. Još jednostavnije - svoj osećaj u stomaku i grudima.

Z... - Kada rešite da uzvratite istom merom, vi ostajete u toj vibraciji, i praktično naručujete još te iste mere. Ako zaista želite da budete drugačiji od te osobe, ili da pomognete toj osobi da se promeni - promenite svoju vibraciju.

Z... - "Na jedno uvo uđe, na drugo izađe" je jedan od mojih omiljenih načina da se "izmestim" iz položaja u kome sam i ja "hepo kockica" Brojanje od 10 do 10.000 takođe pomaže, ko ima strpljenja, a ko nema neka uzme neki jastuk, pa udri do mile volje :) A kad uspete da se izmestite, onda nastojte da se polako vraćate ka onome kako biste voleli da se taj "razgovor" odigrao. Pokušajte da zamislite tu osobu kao nekoga sa kime biste sa uživanjem pričali, i na kraju otišli od nje / njega s mislju - "Bože, kakvo divno biće."

Z... - Deluje kao nemoguća misija, zar ne? Naravno, neki put i jeste, makar u početku, i često kod nekih dubljih neslaganja. I ja imam još uvek neka, tako da očigledno nisam ekspert, ali se trudim

M... - Z..., vi ste veceras bas inspirisani

Z... - A razlog zašto se trudim leži u tome što znam da kada ne mogu da zamislim neku osobu makar u nekom boljem izdanju, ako ne u najboljem, to znači da ne mogu sebe da zamislim u boljem izdanju. Neopraštanje drugima je neopraštanje sebi.

Z... - Ali, kad uspete, makar iz 10. pokušaja, da vidite tu drugu osobu drugačijom, i ako još uspete da stignete do onoga "bože, kakvo divno biće", odmah ćete osetiti da se nešto u vama promenilo, da ste vi lakši, da ste ispunjeni nežnošću, ljubavlju, divljenjem. Naravno, i to što tada vidite je ono što vidite u sebi - predivno biće

Z... - M..., vi ste me inspirisali, i baš vam hvala na tome A ovo upravo i jeste mesto na kome o ovakvim stvarima treba pričati, jer svi treba da naučimo kako da kreiramo svoje živote svesno, što znači da od svog života napravimo raj na zemlji

Z... - P.S. - Naravno da sam još kod Eksperta znala da pričam sa nekim ko nije od juče u ovome

Z... - Na sreću, već neko vreme takve "provokacije" pretvaram u "izazove za napredovanje", a večeras sam imala baš lep "trening".

M... - Sto se tice oprastanja , svima sam odavno oprostila sto nisu savrseni i o tome nema govora.Naravno i sebi oprostih ali svakog dana sa trudim da budem sve bolja i to nikada nece prestati.

Z... - Dobra stvar kod sukoba sa drugima je to što nam oni daju zadatak za rešavanje, tačku na kojoj treba da radimo - jer smo tada spremni za to. Ako ipak nismo, možemo biti sigurni da ćemo taj isti zadatak, samo malo teži, dobiti u nekom novom izvlačenju

M... - Z... jako ste mudri i bas mi se svidjate :)Retkost je sresti dubokoumne ljude u moru gluposti

Z... - Hvala M... Drago mi je da ste vi još jedno divno i pametno biće u moru divnih i pametnih ljudi koji mene okružuju
Korisnikov avatar
Postovi: 1212
Pridružio se: 19.12.2010. 17:59
PostPoslato: 09.01.2017. 13:45
Dragi moji Tajnaši - srećna vam Nova 2017. godina! :)

Ima neko vreme kako razmišljam kako mi je tužno što je ova naša Tajna tako zamrla, iako je to prirodan tok stvari - svi koji su se ispilili iz nje, odleteli su svojim putem, kojim i dalje hode, pa čak i druge vode :)

Ja sam, očekivano, ostala pri Nevilu :) Ono što je započeo Nenad ovde, a pelcer uzeo Slavko i napravio sajt i fb stranicu Nevil Godard na srpskom, ja sam nekako skormno nastavila, pre svega sebe radi. Uskoro sam naišla na jednog sjajnog Nevilovca - u Australiji, i uz njegova pojednostavljena tumačenja i programe nastavila dalje nešto brže, ali i dalje samo za sebe. I to je značilo nekim ljudima, ali je atmosfera na Nevilu na srpskom i dalje bila prilično "kamerna", kao i ovde sada.

A kada sam shvatila da mi nije dovoljno samo da se punim teorijom, već da moram da se disciplinujem da Nevila primenjujem redovno, na dnevnoj bazi, pojavio se još jedan mladi Nevilovac koji me je ponukao da otvorimo grupu za vežbanje Nevilovih tehnika. I tako je u septembru prošle godine počela sa radom zatvorena fb grupa Neville Goddard - ISKORAK u avanturu života.

Od očekivanih 10-15 članova, stigli smo do 101 (dalmatinca, kako smo se šalili) :) Prvi iskorak, izazov od 90 dana, doneo je neverovatna iskustva, saznanja, pomake, uvide... kao i 10-15 sjajnih ljudi koji sada čine motor novog izazova od 90 dana - ISKORAK 2.

Dakle, od 1.1.2017. smo počeli novi izazov, novu vežbaonicu / igraonicu u kojoj svakodnevno primenjujemo Nevilove tehnike. Već sada imamo gomilu sjajnih iskustava, naravno pre svega od ovih iskusnijih članova. Ali kako znate i sami, tuđa iskustva nam pomažu da i sami brže učimo i napredujemo, pa to ne bi predstavljao neki zaostatak za one koji zaista žele da promene svoj život.

I mada je ovaj uvod najkraći mogući, i ne može da vam predstavi ni delić fantastične atmosfere koja vlada na grupi - skoro kao nekad na našoj Tajni - mislim da je bolje da sami dođete da se uverite da li je to prava stvar za vas. A sigurno je prava ako:

- volite Nevila i želite bolje da naučite da ga primenjujete,
- shvatate da vam treba dnevna rutina,
- znate da vam treba podrška grupe,
- želite da vidite koliko toga možete promeniti u svom životu u narednih 90 (-9) dana.

Da ponovim, grupa je zatvorena, pa morate podneti zahtev za prijem, a zahteve ćemo primati još 5-10 dana, zavisi od interesovanja. Za sada nas ima oko 125, od toga je oko 50 novih, početnika u Nevilu, kao što biste bili vi. Imali smo na umu da novi treba dosta toga da stignu da pročitaju i provežbaju pre nego što počnu da pitaju šta i kako (zar mislite da sam tamo išta manje stroga nego što sam bila ovde? ;) ), pa za sada polako ponavljamo osnovne tehnike, naravno uz nova iskustva i tekstove.

Uzgred, ima već nekoliko Tajnaša na toj grupi, i skoro svi iz prvog izazova su ostali i u ovom. Dakle, neće vam sve biti potpuno novo i nepoznato. Naprotiv, mislim da ćete se brzo navići na atmosferu, ali ćete morati brzo da sustižete naš tempo :)

Ako je to baš ono što vam je trebalo na početku nove godine - dobro došli u ISKORAK 2 :)

A kako i ja, kao i većina nas starih, već dugo odsutnih Tajnaša, ostala večito zahvalna Tajni na svemu što sam dobila od nje, ovo je jedan od načina da joj se odužim. Na žalost, kako i meni i ostalima koji vode Iskorak to već oduzima mnogo vremena, za sada ne možemo to da radimo i ovde. Možda u pauzi između Iskoraka 2 i 3 (da, već i njega imamo na umu ;) ), ali za sada je jedini način da vam pomognemo da oživite Tajnu - da vas pozovemo na fb. Kako ćemo-ćete to preneti i ovde, videćemo, otom potom.

I još jednom želim da vam se zahvalim što ste još tu, u našoj Tajni, našem toplom gnezdu, i što koliko toliko održavate toplinu tog našeg prvog doma. Posebnu zahvalnost, naravno, dugujemo ÄŚarobnjakovom šegrtu, bez koga bi plamen Tajne sasvim zgasnuo. Ĺ egrte, beskrajno hvala, od srca <3 <3 <3

Veliki pozdrav od vaše Mau <3
Korisnikov avatar
Postovi: 161
Pridružio se: 23.04.2012. 10:15
PostPoslato: 12.01.2017. 09:28
MAU HVALA

:angelic-little: :angelic-little: :angelic-little: :angelic-little: :angelic-little: :angelic-little: :angelic-little: :angelic-little: :angelic-little: :angelic-little: :angelic-flying: :happy-cheerleaderkid: :happy-cheerleadersmileygirl: :happy-sunshine: :happy-sunshine: :happy-sunny: :happy-sunshine: :happy-sunshine: :happy-sunshine: :happy-smileyinthebox: :romance-heartstiny: :romance-heartstiny: :romance-heartstiny: :romance-heartstiny: :romance-heartstiny: :romance-heartstiny: :romance-heartsthree: :romance-heartsthree: :romance-heartsthree: :romance-heartsthree: :happy-cheerleaderkid: :happy-cheerleaderkid: :happy-cheerleaderkid: :happy-sunshine: :happy-sunshine: :happy-sunshine: :happy-sunshine: :happy-sunshine: :happy-sunshine: :romance-heartstiny: :romance-heartsthree: :romance-heartstiny: :romance-heartstiny: :romance-heartstiny: :romance-heartstiny: :romance-heartstiny: :romance-grouphug: :romance-heartstiny: :romance-heartstiny: :romance-heartstiny: :angelic-little: :happy-sunshine: :happy-sunshine: :happy-sunshine: :happy-sunshine:
Prethodni

Povratak na Bla bla

Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 1 gost