Aformacije

Teme o praktičnoj primeni tajne. Koje metode i tehnike koristite i na koji način?

Postovi: 51
Pridružio se: 16.05.2012. 21:29
PostPoslato: 27.09.2013. 19:01
Neznam da li se ovdje već pisalo o ovoj temi ali nije ni loše ponoviti. Danas sam naletio slučajno na knjigu - The Great Little Book of Afformations - NOAH ST. JOHN, pročitao sam negdje do polovice i stvar mi se čini jako zanimljivom.


Evo jedan klip s you tubea koji slikovito objašnjava šta je aformacija

http://www.youtube.com/watch?v=JF9EykVhtTc


Knjiga je ovdje na engleskom

http://www.scribd.com/doc/138444987/85363708-The-Great-Little-Book-of-Afformations-pdf


Za onoga tko nezna dovoljno dobro engleski kopirat ću tekst sa stranice - osobni-rast.com

PRAVO PITANJE ZA PRAVI ODGOVOR

Već duže vremena istražujem kako djeluje ljudski um i kako funkcionira podsvijest. Probao sam i mnogo »tehnika« s područja osobnog i duhovnog rasta. Najpoznatija tehnika za osobni rast su sigurno afirmacije. Poznajete ih, zar ne? To je svaka pozitivna tvrdnja u prvoj osobi jednine, u sadašnjem vremenu i potvdnom obliku.

Na primjer: »Ja sam sretan. Ja sam bogat. Ja sam uspješan.« Te tvrdnje osobne, osjećajne i misaone preobrazbe potrebno je izgovarati u mislima,a može i glasno. U to izgovaranje potrebno je unjieti što više osjećaja i osjetiti to u srcu – da je to što govoriš već istina u tvome životu.

Da se neuronska mreža u mozgu promjeni i uspostavi se nova misaoni uzorak, potrebno je bar 21 dan. Nakon 21 dana nova je navika uspostavljena i mi smo na »autopilotu« (pogledajte samo s kakvom lakoćom plešete nakon nekoliko plesnih tečajeva). Ali, ovdje su i neke pretpostavke – afirmaciju moramo osjetiti kao istinu u srcu. Ako to ne osjećamo, nakon 21 dana još uvijek smo tamo gdje smo bili na početku.

Naravno da je naša ustrajnost važna – afirmaciju ponavljaš jedanput, dvaput, pet puta, deset puta, sto puta … tisuću puta dnevno. I onda nakon nekoliko mjeseci možda konačno počinješ vidjeti veće ili manje plodove svojih unutarnjih monologa.

Kada govoriš afirmacije, korak po korak reprogramiraš svoju podsvijest i svoja uvjerenja. Put zna biti jako dug ako te afirmacije ne osjetiš ili ih nisi integrirao u svoju podsvijest. Je li afirmacija integrirana, možeš probati jednostavnim testom uporabne kineziologije. Ako je mišić jak uz tvoju afirmaciju, tada je ona već integrirana u podsvijest. Ako nije jak, tada je potrebno ustrajati na integraciji u podsvijest.

Afirmacije nisu neke babaroge jer su već mnogima promijenile život. Ali – je li stvarno tako pišu i uvjeravaju nas preko raznih članaka i knjiga? Moja iskustva su različita – ponekad djeluju, ponekad ne, ponekad trebaš mnogo vremena da se sve integrira u tvoju podsvijest.

Postoji jedan način kojeg je za vrijeme »prijelomnog« kupanja ispod tuša u desetom mjesecu 1997 otkrio Noah St. John. Dosta je jednostavan. Umjesto da si govoriš što u ovome trenutku jesi (afirmacija), radije si postavi pitanje (aformacija) i podsvijest će ti početi odgovarati na tvoja pitanja. Ti svjesno ne odgovaraš već dozvoljavaš podsvijesti da ona odgovori na tvoja pitanja.

Tako »Ja sam sretan,« postane »Zašto sam toliko sretan?« i »Ja sam bogat,« postane »Zašto sam tako bogat?« i »Ja sam uspješan,« postane »Zašto sam tako uspješan?« zanimljivo kod ovog postupka je to da je uz izgovaranje ovih pitanja (u mislima ili glasno) tvoje tijelo moćno i tako je i sa mišićima. Zašto je to tako? Jednostavno, ne govoriš si laži, samo se pitaš i tvoja podsvijst traži odgovore na ta pitanja.

Svi poznajemo Google i njegovu tražilicu. Kad te nešto zanima, ideš na Google, napišeš riječ koja te zanima i Google počinje automatski tražiti prikladne pogotke koji su najviše slični tvome traženom nizu. S aformacijama je stanje isto – podsvijest traži prikladne pogotke koji najviše odgovaraju traženom nizu. Istina, naša podsvijest je neke vrste banka podataka i u toj banki podataka potrebno je pravim naređenjem (aformacijom) potražiti pravi odgovor.

Citat iz Biblije kaže ovako: »Ask And You Shall Receive.« ako to prevedem, značit će »Pitaj i dobit ćeš.« U hrvatskom jeziku gornju tvrdnju prevodimo kao »Moli i bit će ti dano«. Ali ako pogledamo izvornu tvrdnju, vidimo da ne piše »pitaj« i ne »moli«. Bilo što mora biti napisano u potvrdnom obliku.

Zašto se ne bi radije pitali umjesto da si govorimo tvrdnje? Probajte, izvodite aformacije bar 21 dana i uvjeren sam da će se život dobro promijeniti svakom čitatelju e-mjesečnika. Istina, aformacije svi upotrebljavamo kada se žalimo: »Zašto sam tako nesretan? Zašto me drugi ne razumiju? Zašto imama tako malo novaca? Zašto ne mogu dobiti posao? Zašto …?« Rezultat svega toga? Još više problema i još više nesretnih trenutaka jer smo podsvijest jednostavno usmjerili u položaj da nam automatsko potraži još više odgovora na naše »zašto«.

Rješenje je sasvim jednostavno – okrenimo ploču i pitajmo se o tome, što u životu želimo. Ako uz ta pitanja osjetimo i unutarnji mir (o čemu sam pisao u jednom od prijašnjih članaka – EU osjećaj), tada smo jednostavno pustili ručnu kočnicu i pogazili na gas našeg automobila sreće, radosti, zdravlja i obilja.

Za zaključak još nekoliko primjera aformacija:

Zašto se volim i otpuštam si?
Zašto sam vrijedan ozdravljenja?
Zašto me život bezuvjetno voli?
Zašto su ispred mene samo dobra iskustva?
Zašto mi se svaki dan događaju čuda?
Zašto mi je život u svakom trenutku blagoslovljen?
Zašto se moji prihodi stalno povećavaju?
Zašto se sve odvija u moje najviše dobro?

Neka vas prati obilje čudesnih odgovora na vaše »zašto«!

Robert Goreta

Postovi: 51
Pridružio se: 16.05.2012. 21:29
PostPoslato: 28.09.2013. 14:02
Još bi nešto dodao. Treba imati namjeru, intenciju za ostvarenjem cilja jednako kao kad se izgovara afirmacija, samo šta se umjesto nje izgovori aformacija. Mi predpostavimo da je cilj ostvaren i izgovorimo aformaciju. Netreba se previše naprezat i trudit niti namjerno i svjesno odgovarat na pitanja, neka proces teče sam po sebi. Ja sam već počeo sa isprobavanjem i osjetio sam odmah rezultate. Nisam sad siguran da li je to placebo efekt zbog upravo pročitane knjige koja je ostavila jak dojam na mene ili to stvarno dobro funkcionira. Ali jedno je sigurno, nema više onog osječaja koda sebi govorimo nešto lažno, nešto šta se kosi s našim uvjerenjima, sve teče glatko i bez otpora. Malo sam čitao komentare za knjigu i tehniku na Amazonu i skoro svi su komentari pozitivni, u biti nema niti jedan negativan, najmanja je ocjena 3 zvjezdice, dok je većina sa 5 zvjezdica ocjenila knjigu.

Postovi: 558
Pridružio se: 12.02.2013. 18:53
PostPoslato: 29.09.2013. 17:59
:D Pozdrav Valter,moram reci veoma zanimljiv pristup afirmacijama, sa pitanjem :?: ali ako je efektivno ,sto da ne.Probacu i da pronadjem knjigu,puno uspeha i hvala :clap: Cao!

Postovi: 51
Pridružio se: 16.05.2012. 21:29
PostPoslato: 29.09.2013. 21:32
Stavio sam link za knjigu u scribdu, evo i drugog linka za download isto njegove knjige koja govori o toj temi - The Secret Code of Success

http://cmc-org.com/Home/book/8.pdf (kad se kopira link i otvori stranica klikne se na ikonu na kojoj je strelica u gornjem desnom uglu za download)

Postovi: 51
Pridružio se: 16.05.2012. 21:29
PostPoslato: 29.09.2013. 23:28
Upravo sam došao do 50 i neke stranice (the secret code ...) i mogu reći da je knjiga izvrsna. Svima vam je poznat onaj osječaj kad čitate neku knjigu koja na vas ostavi jak dojam, osječaj otkrivenja nečeg bitnog, euforije, sreće itd. Noah St John je obratio pažnju na nešto šta ja smatram najbitnijim u cijeloj teoriji "Tajne" a to su utjecaji podsvijesti i mentalnih barijera na našu svjesnu želju da nešto ostvarimo. Recimo James T. Mangan u svojoj knjizi The Secret of Perfect Living preporučuje ključne riječi (sklopke) za ostvarivanje cilja a ne izgovor afirmacija. U biti cilj je postići jedinstvo svjesnog i nesvjesnog aspekta ličnosti i onda po njemu možemo bilo šta ostvarit, isto to tvrdi i Vadim Zeland u genijalnom Transurfingu. Nešto ću napisat kad budem imao vremena o toj knjizi i toj teoriji sklopki, (switchwords) a i o James T. Manganu, zanimljivom ekscentriku koji je osnovao takozvanu nebesku naciju. Na wikipediji pišu gluposti o njegovoj teoriji tako da netreba ni čitat.
Već nekoliko godina proučavam "tajnu", postigao sam određene rezultate ali ne u onoj mjeri u kojoj bi želio. Neki ciljevi su mi se brzo ostvarili a neki nakon par godina, vodio sam zabilješke i pisao jedno vrijeme dnevnik (nakon nekog vremena mi je dosadio pa sam odustao) te došao da zaključka da oni ciljevi koji su se sporo ostvarivali ili nikako, na njih sam imao najviše podsvjesnih blokada. To u biti piše u drugim knjigama ali nisam na to previše obraćao pažnju dok nisam osjetio na vlastitom iskustvu. Isto tako mi se dešavalo da sam radeći na ostvarenju cilja samo pogoršao stvari, znači doslovno sam doživo suprotno od željenog i potpuni fijasko koji mi je stvorio samo frustracije i nove problema, čak sam jedno vrijeme digao ruke od svega i pomislio da je bolje ne imati posla s tim stvarima. Sve sam radio kako je pisalo u knjigama jer sam radio zabilješke, kako je onda moguće da nisam ostvario neke ciljeve? ÄŚak sam si dao i dosta vremena za materijalizaciju ali stvari su postajale samo gore. Ponekad bi se cilj čak i ostvario ali bi nakon nekog vremena shvatio da je bolje da se nije jer mi nije ništa dobro donio, bilo je naravno i situacija gdje se sve savršeno odvijalo i naposlijetku bi osjetio veliku radost i olakšanje. Sva sam radio na isti način a drugačiji rezultati. Zaključak je smo jedan- podsvjesni programi koji sabotiraju uspjeh. Kod nekih stvari ih imamo više, kod drugih manje, tamo di ih je manje izgledniji je uspjeh nego di ih je više. Ako je puno sabotirajućih programa u nama davanje afirmacija je prava muka, napor koji iscrpljuje. Nije samo stvar po meni u podsvjesnim programima nego i u suvišnim potencijalima o kojima piše Transurfing, po meni najkompletniji sustav do sad ikad napisan, ali mu opet fale neke stvari, (to je moje mišljenje koje nemora biti točno) nije savršen. Mislim da je "Tajna" nešto šta skriva još puno toga od nas, ponekad netko poput Vadim Zelanda, James T. Mangana, Noah St Johna itd otkrije nešto šta se uklapa u tu misterioznu slagalicu i olakšava nam stvar. Htjeo sam reći da je dobro od svakoga po nešto uzet jer nitko nemože znati sve mada će možda za 50 godina "Tajna" biti potpuno otkrivena. Htjeo bi naglasit da mi je "Tajna" stvarno olakšala i poboljšala život, i to drastično bez obzira na moje neuspjehe koje sam opisao. Ĺ˝alim samo za time šta nisam znao prije za nju (sad sam u 33 godini) jer mi se nebi desile neke stvari koje su se desile u prošlosti, ali nema veze. Još nešto samo da dodam, kad kažem "Tajna" ne mislim samo na ono šta se prezentira u istoimenom filmu, za mene tajna znači nešto kao definicija magije, a to je - sposobnost promjena u vlastitoj svijesti po volji, to opet stvara naše okolnosti. Znači to uključuje sve, i tehnike čišćenja i oslobađanja i tehnike stvaranja. Po mom mišljenju je dobro da se ovdje piše o svemu a ne samo o tome kako ostvarit želju, jer da bi se neka želja ostvarila treba nešto i očistit. Uff, htjeo sam napisat dvije rečenice ali sam se malo zanio haha.

Postovi: 20
Pridružio se: 10.09.2012. 21:38
PostPoslato: 30.09.2013. 20:53
Hvala Valter.
Odlican post. Planirala sam da pocnem sa afomacijama. Prema vasem savjetu, da li je preporucljivo iamti vise aformacija ili se fokusirati na jednu? Kakvo vam je iskustvo?

Postovi: 51
Pridružio se: 16.05.2012. 21:29
PostPoslato: 01.10.2013. 16:28
I meni su aformacije nove, pred neki dan sam čuo za njih. ÄŚitam drugu knjigu i mogu reći da sam za sada zadovoljan rezultatima s obzirom da ih prakticiram tek 2,3 dana. Preciznije ću ti znati reći za otprilike mjesec dana, nastojat ću odvojit sat ili više svaki dan.
Ja sam sebi zacrtao nekoliko ciljeva, na nekima radim svaki dan a neke ponekad izostavim jer ne stignem, ali u prosjeku radim na 3 cilja dnevno.
Po meni je bitno da se ne trudiš previše, neka to bude neka vrsta zabavne igre a ne posao koji moraš obavit, netreba na silu radit. Bitno je da ne težiš previše cilju i da ti nije previše važan jer u tom slučaju stvaraš otpore. Imaj intenciju i povjerenje u podsvijest i nek se sve odvija na blag i prirodan način. Ako je tvoja vjera u podsvijest labava, preporučio bi knjige - Pomoć iz nesvjesnog - Erhard F. Freitag / The Genie Within - Harry W. Carpenter

Postovi: 20
Pridružio se: 10.09.2012. 21:38
PostPoslato: 02.10.2013. 12:18
Hmmm...daaa
Pabava mi je vjera u podsvest... :(
Prava terminologija.
Hvala na preporuci, svakako cu je potraziti. Pocela sam sa aformacijama onog dana kad sam procitala tvoj prvi post. Cini mi se da su stvari od tada postale gore...ali univerzum radi na ispunjenju mojih teznji, vjerovatno je to dio procesa.
Razmjenicemo iskustvo nakon nekog vremena, nadam se?
Hvala ti

Postovi: 51
Pridružio se: 16.05.2012. 21:29
PostPoslato: 02.10.2013. 22:05
Bitno je da se ne trudiš previše, olabavi tenziju i preveliku želju za ostvarenjem cilja. Naša podsvijest ima SECURITY SYSTEM koji nam ne dozvoljava da naglo mjenjamo svoje podsvijesne programe. Kad žustro i s puno želje i energije, na silu mjenjamo nešto postojeće aktivira se kako kaže John Kehoe - GREAT TRICKSTER koji nas sabotira i umjesto razultata stvara nam prepreke, velike barijere koje se mogu manifestirat na različite načine, recimo strahovima, negativnim mislima, vanjskim preprekama poput negativnih ljudi koji nas sputavaju ili nepovoljnim događajima. Upravo to se dešava ljudima koji pogledaju film Tajna ili pročitaju neku knjigu o zakonu privlačnosti i odmah žele na silu biti pozitivni i puni ljubavi kako bi privukli pozitivne okolnosti. Pošto to zahtjeva puno napora i energije jer naša podsvijest nije spremna prihvatit nagle promjene, a pogotovo ne one koje se žele postići na silu, ti ljudi se potpuno iscijede i iscrpe i postanu još više negativni nego šta su bili prije odluke da budu pozitivni. Po mom mišljenju da bi čovjek postao pozitivan mora samo otpuštat i čistit negativno a onda postane pozitivan sam po sebi, netreba se trudit biti pozitivan. Nemoguće je uvijek biti pozitivan, u biti to je i neprirodno stanje, postoji mnoštvo scenarija i različitih okolnosti i jednostavno je nemoguće ne osjetit negativnost koja je ponekad i korisna. Treba ju prihvatit i ne biti paranoik oko toga dal će nam stvorit negativne okolnosti. Samo misao koja se dugo akumulira daje rezultate, tako da se netreba brinuti oko povremene negativnosti. Malo sam skrenuo s teme jer sam se zanio, da se vratim.
S podsvijesti treba kao sa malim djetetom, puno pažnje i strpljenja da bi postala naš saveznik. Upravo zato ja volim aformacije jer na blaži način ulazimo s njom u komunikaciju.
Kad budem imao više vremena napisat ću posebnu temu od tom security systemu podsvijesti koji nam ne dozvoljava da se izmjenimo onoliko brzo koliko bi mi htijeli, u biti je to korisna stvar mada tako ne izgleda na prvi pogled.
Dok si dajem aformacije meni se dešava to da mi um postaje sam od sebe fokusiran na pozitivna rješenja, bolje se osjećam i imam manje barijera. Počeo sam primjećivati već konkretne pomake u određenim situacijama.
Predpostavi da je cilj ostvaren i daj si aformaciju bez da sebe prisiljavaš na odgovore, oni će sami doći od sebe. Ja ju ponavljam više puta na jednak način kako se daju afirmacije, ali se pritom ne trudim usadit ju u podsvijest nego jednostavno si postavljam pozitivno pitanje. Pritom mi se čini kao da si postavljam pitanje na koje dobivam pozitivne odgovore i još uz to si dajem sugestiju, sve u jednoj rečenici. Ako recimo osječeš barijere i prilikom aformacija probaj ju formulirat na drugačiji način, recimo aformacija - Zašto sam ja opuštena na javnim mjestima može postati - Zašto ja POSTAJEM opuštena ...
To sam samo dao primjer, tako možeš na bilo koji cilj.
Još nešto. Ti netrebaš slijedit moje upute, ja samo daje svoje mišljenje i kako ja primjenjujem i na koji način kod mene djeluje. Ja ne tvrdim ništa, niti zastupam ovo ili ono, samo iznosim svoje mišljenje koje nemora biti točno.

Postovi: 20
Pridružio se: 10.09.2012. 21:38
PostPoslato: 04.10.2013. 21:12
Hvala lijepo Valter. Svi su savjeti i sugestije vise nego korisne.. Nabavila sam i preporucenu knjigu i idemooo.. :D

Povratak na Praktične metode i tehnike

Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Google Adsense [Bot], xmhlxzybzzyq99804 i 1 gost