2012. - Nova godina, nov(a) Ja

Teme o praktičnoj primeni tajne. Koje metode i tehnike koristite i na koji način?
Korisnikov avatar
Postovi: 1212
Pridružio se: 19.12.2010. 17:59
PostPoslato: 30.12.2011. 02:49
Dragi moji,

još samo jedan dan i dve noći nas dele od nove godine. Nebitno je da li će ova godina biti ključna za svet, bitno je da bude ključna za nas. I ne znam kako vi, ali mene ovih dana neprekidno vuče da prodjem još jedan krug promena, da stvorim nove snove, da otkrijem nove želje.

I dok ne razmislim kako želim sebe da vidim u sledećoj godini, kakav život želim, ostaviću ovu temu vama, da je počnete svojim željama, svojim snovima, i svojom vizijom sebe.

Ipak, za početak, vidim sebe okruženu porodicom, svi smo nasmejani, srećni, povezani ljubavlju čvršće nego ikad pre.
Toplinu te slike dopunjavaju sitnice koje pokazuju obilje i u svemu drugom:
bogata trpeza, lepota finog luksuza koji je stvorio čovek i širine i jednostavnosti prirode;
još neke sitne pažnje koje mi oduzimaju dah, kao i do sada;
ljubav koja se već može dodirnuti koliko je čvrsta, jaka, sveobuhvatna;
uspeh, ostvarenje velikih snova;
prijatelji, putovanja, novi vidici, nova saznanja;
nove dubine i nove visine mog novog Ja;
mnoge nove košuljice koje su spale, otkrivajući sve jasnije biserno belu put andjela;
more, more, more...

I zar to nije predivno?

Bože, hvala ti
Korisnikov avatar
Postovi: 306
Pridružio se: 26.01.2011. 23:36
PostPoslato: 06.01.2012. 00:24
*
Life isn't about finding yourself. Life is about creating yourself.

Postovi: 5
Pridružio se: 05.01.2012. 10:59
PostPoslato: 06.01.2012. 10:18
Ovo ce biti najbolja godina mog zivota :D
Ulazim u trecu dekadu svog zivota. Nikad sretnija, ispunjenija, jaca i ponosnija na sebe...
Zelja je puno i znam da ce se sve one ostvariti u ovoj godini.
Volim sebe i citav svijet :happy-smileyflower:
Korisnikov avatar
Postovi: 1212
Pridružio se: 19.12.2010. 17:59
PostPoslato: 08.01.2012. 13:49
Evo me opet, i to sa teme Hvala ti ;)

Dakle, moje želje za ovu godinu, osim one vezane za moju najužu porodicu, su:

- novi život moje nove porodice, zajedno, ovde :)
- putovanja; Pariz, da obeležimo novi početak, i mnogo drugih, kraćih i bližih :)
- dostizanje onog nivoa znanja, sigurnosti i pouzdanosti, uz podršku svih divnih ljudi sa posla, i nova putovanja, nova saznanja, nov način razmišljanja, nove navike, i novi stil života ;)
- nove zdrave navike ;)
- nova i stara prijateljstva, često osvežavana i jačana ;)
- nove i stare navike (naučene na Tajni), uklopljene u svakodnevni ritam, bolje i efikasnije nego do sada ;)
- dovršenje započetih obaveza, i pažljivo planiranje novih, uz mnogo veće poštovanje date reči :oops:
- oživljavanje začetih ideja, naročito u pravcu mog sna ;)
- poštovanje i zahvalnost za sve što sam dobila, i aktivno uzvraćanje svakome ko u moj život unese makar i trunku radosti i lepote ;)

Eto, dragi moji. Stavljam ove ciljeve pred vas znajući da ćete me podržati. Ipak, ono što je mnogo važnije od ciljeva jeste ono ko želim da budem do kraja sledeće godine. A ona ja koju ja vidim u krugu svoje porodice na dočeku 2013. je onoliko drugačija od ove sada koliko je ova sada drugačija od one od pre godinu dana.
Ja na dočeku 2013. je oličenje ljubavi, ispunjenosti, sigurnosti, stila, znanja, odlučnosti, ali one meke, koja se ne suprotstavlja, ali ne prihvata ništa manje od onoga što je pravo, puno ljubavi, lepote, sklada.
Ja na dočeku 2013. gledam na svoj život kao na beskrajno more mogućnosti koje ću tek sad, kad su temelji postavljeni i čvrsti, početi da koristim onako kako to bog u meni može i zaslužuje.
Ja na dočeku 2013. počinjem svoje putovanje ka ostvarenju svog životnog dela.

Osećate li tu kombinaciju lakoće ljubavi i čvrstine moći?
Vidite li uspravljena, ali gipka ledja, podignuto čelo, ali i blagost i radost u osmehu?
ÄŚujete li radost, ali i sigurnost u mom glasu?
Vidite li pogled koji pokazuje da je tu, svestan svakog trenutka, ali i usmeren u našto u budućnosti?

Eto, tu sliku sebe vam ostavljam, da je čuvate i podržavate. Pa i da me podsećate na nju, ako zatreba. Jer je to ono što želim da budem u ovoj godini. Neko ko je postavio temelje svog života, i krenuo ka ostvarenju svih svojih snova.

Voli vas vaša m
Korisnikov avatar
Postovi: 497
Pridružio se: 20.12.2010. 13:10
Lokacija: Zemun
PostPoslato: 08.01.2012. 16:40
Ĺ˝elim vam svima srećnu novu godinu i srećan Božić!
Ĺ˝elim da napredujem u svakom pogledu, želim zdravlje svojoj porodici i sebi i svim ljudima, želim posao za muža i za Anđelku.
Ĺ˝elim da volim i da pružam kao što sam i do sada pružala i volela, samo više od toga.
Ĺ˝elim svima svu sreću i uspeh!
Najbolje stvari u životu ne koštaju ništa.
Korisnikov avatar
Postovi: 1212
Pridružio se: 19.12.2010. 17:59
PostPoslato: 24.01.2012. 19:07
Ispunjavajte svoja obećanja.To je jedino časno i moralno. Ali zato ne obećavajte više nego što možete da učinite.

Ovo je deo misli Duška Radovića (ostatak je pomalo sarkastičan pa sam ga izostavila). Ali je i ova krnja misao odlična formulacija još jednog od mojih ciljeva - da postanem osoba koja ispunjava obećanja.

Moram da priznam da ne sumnjam da ću to i postati, samo je pitanje vremena kad će se i ta navika ukoreniti u meni kao što se ukorenila navika da ne kasnim.

Ne znam da li je iko primetio da samo u tom pravcu idu moji ciljevi, u pravcu unutrašnje promene. Znamo svi teoretski da to tako treba, ali sam malo njih videla da to i čine. I to je vrlo razumljivo, mnogo je lakše posmatrati sebe kroz već poznati kliše, ušuškan u sto puta ponovljene hvalospeve prijatelja, opravdanja roditelja i partnera, neozbiljnih samokritika i mlakih želja. Svi bi radije da menjamo druge ili da nadjemo opravdanja za ostajanje u mestu, nego da idemo dalje. I ja sam bila takva. Predugo, čitav jedan život, čini mi se.

Ali sad kad sam počela drugi život, sve se promenilo. Pravila više ne postavlja niko osim mene. Ciljevi više nisu mora, nego radost. Naravno da ima rada, čak i više nego pre. Ali sad više nego ikad pre znam zašto radim, zašto se trudim, zašto vežbam, zašto kopam, zašto meditiram, zašto sanjam. Da dodjem do onog savršenog života koji već živim u svojim imaginacijama.

Naravno da nije svaki dan podjednako lep i uspešan, ali je svaki moj. I u svakom i dalje nalazim lepotu i čuda. I gazim napred sve dužim i dužim koracima. Uskoro će to biti koraci od sedam milja, ali za sada su i koraci od sedam metara sasvim ok :)
Korisnikov avatar
Postovi: 1212
Pridružio se: 19.12.2010. 17:59
PostPoslato: 27.01.2012. 23:42
Dobro veče dragi moji :)

Po običaju nisam sigurna na koju temu da stavim ono što me je pomerilo, ali sam morala da se odlučim za neku, pa me eto na ovoj. A kad pročitate sledeći citat Nevila, biće vam jasnije i zašto.

Koji je Vaš cilj? Da li je Vaš unutrašnji razgovor sa njim usklađen? Mora biti, znate, ukoliko želite da taj cilj ostvarite. Jer, kao što je prorok pitao: “Mogu li dvoje hodati zajedno, a da se ne slažu?“ (Amos 3:3) I, naravno, odgovor je — ne, ne mogu. Dvojac koji se mora složiti je Vaš unutrašnji razgovor i željeno stanje. To znači: ono što želite vidjeti i čuti spolja, morate vidjeti i čuti unutra. Svaki korak čovjekovog napretka postiže se svjesnom upotrebom imaginacije, usklađujući unutrašnji razgovor sa stanjem ispunjene želje. Kako kontrolišemo unutrašnji razgovor, usklađujući ga sa našim ispunjenim željama, možemo staviti po strani sve druge kontrolne mehanizme. Tada prosto djelamo na osnovu jasne imaginacije i namjere. Zamišljamo da nam je želja ispunjena i vodimo umne razgovore iz te pretpostavke.

Pravilan unutrašnji razgovor je razgovor koji biste sa sobom vodili kada biste osvarili svoj ideal. Drugim riječima, to je razgovor ispunjene želje. Sada ćete shvatiti kako je mudar bio drevni pisac kada nam je u “Hermetikumu” rekao:
“Dva je dara Bog dao čovjeku i nijednom drugom smrtnom biću. To su um i govor. A ti su darovi isto što i besmrtnost. Ako čovjek ispravno koristi ova dva dara, ni u čemu se neće razlikovati od besmrtnih. ….. I kada jednom napusti svoje tijelo, um i govor će mu biti vodiči koji će ga odvesti u društvo bogova i među duše koje su dostigle blaženstvo.”
Darovima zvanim um i govor, vi stvarate uslove i okolnosti života.


Ovaj tekst nam je omogućio naš dragi Slavko, a ovo je prilika i da se njemu zahvalim na trudu. Jer me i on, kao i ostali moji andjeli, i dalje podsećaju kuda i kako dalje. Kuda je već manje više poznato, a to je put imaginacija. Kako je takodje poznato, ali se svaki put postidim čitajući Nevila jer shvatam koliko sam još daleko od toga. Jer ono što taj put podrazumeva je put davanja, ljubavi i praštanja. Bezuslovnog, neprestanog i neumornog. Na sreću, još nisam toliko otvrdnula da me Nevilove reči ne opomenu i ne pokažu mi sebe kao u ogledalu. Na sreću, još nisam toliko zabrazdila da ne mogu da se vratim na taj put. I beskrajno sam zahvalna i na poznatom ježenju kože i ushićenosti koje su mi ove reči donele. I na podsećanju da čovek nikad ne može biti dovoljno, a kamoli previše dobar. Naročito ako želi dobro u svom životu.

Na kraju, da li zbog navike, ili zbog siline želje, tek, pri pomisli na to kako bi izgledalo da gledam i slušam kako mi je želja ispunjena, i kakvi bi moji unutrašnji razgovori tada bili, srce mi se ispunilo radošću a oči suzama zbog gotovo nestvarne lepote i topline kojom je moj dom disao.

Gospode, kako je to predivno
Korisnikov avatar
Postovi: 1212
Pridružio se: 19.12.2010. 17:59
PostPoslato: 05.01.2013. 01:47
Dragi moji,

Evo nas već u petom danu nove godine, a ja tek sad polako počinjem da svodim račune i da razmišljam o sledećoj godini. I čitajući sopstveni niz želja od pre godinu dana, zaključujem da su se neke ostvarile preko očekivanja, a neke još ne. A i inače mi je najjači utisak iz prošle godine da je sve što mi se dešavalo, čak i ono što nisam planirala ili želela, neke manje lepe ili tužne stvari, svaki deo je bio kao kamenčić u mozaiku novog života koji stvaram za sebe. I bogatstvo i šarenilo do sada dovršenog mozaika mi govori da će moj život, kad se jednom zaokruži, biti daleko veći i lepši od svega što sam mogla i da zamislim kad sam ga stvarala svojim željama i imaginacijama.

Ipak, iako sad znam da pisanje konkretnih, sitnih želja i nije baš najpametnije rešenje, i da može samo da nas ograniči, ovde ću ipak ostaviti neke od najjačih i najvažnijih.

Moja srećna porodica, na prvom mestu. I ne samo najuža, sastavljena od nas četvoro, najzad zajedno, već i ona proširena, sa našim najdražima. Srećni, bliski, podržavamo i volimo jedni druge baš u stilu musketira - svi za jednog, jedan za sve :)

Prijatelji. Osim divnih novih ljudi koji su ušli u moj život, želim i neke od starih koje sam malo zapostavila.

Posao, putovanja, učenje i usavršavanje, uz malo manje napora, a malo više plana i reda. Naravno, i uz mnogo više para ;)

Pisanje. Dosta je bilo bežanja od toga, vreme je da počnem da radim na tome, ozbiljno i dugoročno. Jer to će jednog dana biti moj život i izvor ne samo prihoda, već i svake vrste bogatstva koje će moj život ispuniti do krajnjih granica mojih očekivanja.

Zdravlje, naravno. Da više slušam i volim sopstveno telo, i da mu uzvratim za svu pomoć koju imam od njega.

Dobici i vraćanje dugova. Ostvarila sam jedan cilj, a to je siguran prihod. Dovoljno za skroman život. Ipak, dok god postoji potreba za nečim, znači da to nije i ne treba da bude dovoljno. Skromnost, ipak, nije vrlina, bar ne ako nas uči da trpimo i da se navikavamo na nemanje i odricanje. Ĺ˝ivot je lep, i treba da bude lep, i spolja i iznutra, i zašto onda ne bih otvorila katalog i rekla "ja hoću to, to, to i to"? ;)

Sve u svemu, sjajna godina je zamnom. Još bolja je predamnom. A nekako je najbolje od svega što vidim koliko sam se promenila, koliko sam jača i mirnija, i koliko sam sigurnija i fleksibilnija. Ipak, znam da imam još mnogo da radim na sebi, i da će tu pomoći neka vrsta postavljanja ciljeva. Ali bez obzira na to koje konkretne ciljeve ću ostvariti, najbolje će biti što ću još više promeniti sebe. I tome se nekako najviše radujem, i to jedva čekam. A sve što se tokom te promene bude dešavalo biće samo potvrda i putokaz kuda dalje.

Naravno, kao i na svakom raskršću, postoje uvek bar dve mogućnosti, i svaka ima svojih prednosti. Ali ja se nadam da će moje srce umeti da izabere onaj koji će me dovesti do ispunjenja mojih snova. Do sada mu je dobro išlo, pa nema razloga da tako ne bude i ubuduće :)

Naravno, srećna Nova godina svim mojih dragim Tajnašima. Ne bojte se da želite puno, naprotiv, pustite da vas srce vodi, jer je ono uvek pametnije od glave. A glavu koristite da pomognete srcu da vas vodi.

Ova želja se odnosi i na one Tajnaše koji su odlučili da neko vreme ne dolaze ovde. Znajući da je sve energija, i da svaka naša misao deluje, i ovom prilikom upućujem talase ljubavi i zahvalnosti svima koji su na bilo koji način obogatili i ulepšali ovu našu Tajnu, i učinili je čarobno lepom oazom ljubavi i prijateljstva. Neka vam se sve to vrati ustostručeno, divni naši prijatelji. A nadam se da ćemo vas opet videti ovde.

Vaša mau

Povratak na Praktične metode i tehnike

Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Google Adsense [Bot], xmhlxzybzzyq99804 i 1 gost