Solarni pleksus

Teme o praktičnoj primeni tajne. Koje metode i tehnike koristite i na koji način?
Korisnikov avatar
Postovi: 622
Pridružio se: 19.12.2010. 20:40
PostPoslato: 21.07.2011. 22:49
Citajuci literaturu vezanu za oblast našeg interesovanja,naišao sam na,kako pisac kaze,zanimljivu metodu odnosno objašnjenje interakcije svesnog i podsvesnog uma.Tvorac ove teorije je Sudija Trouard a rekao bih da je prakticno objasnio kako funkcioniše ljudsko telo.

Mislim da je ova tema interesantna pa bih vas zamolio da malo prodiskutujemo i da date svoje mišljenje.

„Sva neophodna interakcija svesnog i podsvesnog zahteva i slicnu aktivnost izmedju odgovarajucih sistema nerava.Centralni nervni sistem je organ svesnog uma,a osecajni sistem je organ podsvesti.Mozak i kicmena moždina su kanal kroz koji svesno doživljavamo percepcije naših fickih cula i kroz koji kontrolišemo pokrete tela.Centar tog sistema nerava nalazi se u mozgu.

Osecajni sistem se nalazi u živcanom središtu u pozadini stomacne duplje koji nazivamo solarni pleksus i on je kanal mentalnih akcija koje podsvesno kontrolišu vitalne funkcije našeg tela.

Ta dva sistema spojena su pomocu nerava koji se prostire iz moždane regije,kao deo voljnog sistema,do torza,puštajuci krake do srca i pluca i na kraju,prolazeci kroz dijafragmu,oni gube svoj spoljni omotac i sjedinjuju se s nervima osecajnog sistema,te tako formiraju vezu izmedju dva dela i omogucavaju coveku da fizicki bude celovit entitet.

Uvideli smo da mozak,organ svesti,prima svaku misao koja je u njemu tema naše sposobnosti rasudjivanja.Kada je subjektivni um zadovoljan i uveren da je misao prava,on je šalje u solarni pleksus tj. u mozak našeg podsvesnog uma da bi se ugradila u naše telo,odnosno da bi se iskazala u stvarnom svetu.Ona nakon toga više nije osetljiva ni na kakve dodatne argumente.Podsvesni um ne može da razmatra,on samo deluje.On prihvata zakljucke subjektivnog uma kao konacne.

Solarni pleksus je smatran suncem tela,delom zbog toga što je centralna tacka za distibuciju energije koju telo neprekidno regeneriše.Ta energija je veoma stvarna i to sunce je i te kako stvarno sunce,a energija se distribuira veoma stvarnim nervima u sve delove telea i zatim se ispušta u atmosferu,koja okružuje telo.

Ako je to zracenje dovoljno snažno,kažemo da je osoba privlacna,da je ispunjena nekakvim licnim magnetizmom.Takva osoba bi mogla ovladati ogromnom moci zauvek.Cesto ce samo prisustvo takve osobe doneti utehu zabrinutima kada se nadje pored njih.

Kada je solarni pleksus aktivan i kada zraci život,energiju i vitalnost u svaki deo tela i ka svakom koga sretne,tada su osecaji prijatni,telo je ispunjeno zdravljem i svi oni s kojima je u dsruštvu dožive prijatan osecaj.(Setimo se koliko uživamo u razgovoru ili samo u prisustvu osobe koja,kao nam to deluje,zraci pozitivnom energijom.)

Ako se poremeti to zracenje,osecaji su neprijatni,život i energija ne doticu u neke delove tela i to je uzrok svake bolesti ljudske rase:fizicke,mentalne i bolesti okruženja.

Fizicke,zbog toga što sunce tela više ne stvara dovoljno energije da bi se osvežili pojedini delovi tela:mentalne zbog toga što svesni um zavisi od podsvesnog da bih imao neophodnu vitalnost za održavanje mišljenja;bolesti okruženja zato što je veza podsvesnog i univerzalnog uma prekinuta.

Solarni pleksus je tacka u kojoj se delovi susrecu sa celinom,gde konacno postaje beskonacno,gde nepostojece postaje stvoreno,univezalno postaje individualno,nevidljivo postaje vidljivo.To je tacka u kojoj nastaje život i ne postoje granice za kolicinu života koju pojedinac može da stvori iz tog solarnog centra.

Taj energetski centar je svemoguc zato što je on tacka u kojoj se dodiruju sav život i sva intiligencija.Zbog toga on može da ostvari sve što mu je dato da ostvari i u njemu je moc svesnog uma;podsvesni um može i hoce da ostvaruje planove i ideje koje mu sugeriše svesni um.

Zbog toga je svesna misao gospodar tog suncanog centra iz kojeg teku život i energija citavog tela.Kvalitet misli koje mi gajimo odredice kvalitet misli koje ce to sunce isijavati,a priroda misli koje gajimo odredice prirodu misli kje ce to sunce isijavati i shodno tome,odrediti prirodu iskustva koje ce iz toga nastati.

Zbog toga je ocigledno da sve što treba da uradimo jeste da pustimo svoju svetlost da sija,jer što više energije možemo da zracimo,brže cemo moci da promenimo neželjene okolnosti u izvor zadovoljstva i profita“
Korisnikov avatar
Postovi: 227
Pridružio se: 20.02.2011. 17:51
Lokacija: Krusevac
PostPoslato: 21.07.2011. 23:14
Zanimljivo i logicno...mislim da mislima treba dodatno stimulisati solarni pleus,u meditacijama direktno komunicirati sa njim!
JA SAM ZDRAVA I SRECNA ZENA!!!
Korisnikov avatar
Postovi: 1249
Pridružio se: 05.01.2011. 00:02
PostPoslato: 26.07.2011. 01:21
Ja sam zakljucila da svaki bol u telu dolazi preko nerava. Iz svog iskustva koje imam ja ovo podpisujem i nemam nikakvih sumnji, a ujedno ovo je za mene uklopljiva stvar od kada sam stvorila sebi zdravlje. Ovo jos jednom potvrdjuje moje tvrdnje. Hvala Petko, divim se svojim zakljucima i odavno znam da gazim najboljom stazom sa koje nikad necu odlutati, to sam se zaklela dana kada sam shvatila da tumora nema vise, a ja pronasla kako se to radi. Da budem iskrena od deteta sam osecala da postoji nesto mnogo jako sto ja mogu. Prvo sam mislila da je to decija masta, pa kada sam se sa 19 onesvestila na jednoj pijaci, desilo mi se nesto kao cudan san, ali mi se je u delic uklapao sa dogadjajem u javi dok sam bila u nesvesti. Hm... bilo mi je opet samo cudno i ubedjivala sam sebe da je san. E skoro sam dozivela opet "cudan san". Ja sebe vidim. Sve ja vidim sta se dogadja dok lezim.Ja sebe gledam, isla ovamo onamo, duga prica i vratila sam se u sebe, usla u svoju glavu. Hmmm. Podseca na onaj iz 19-ste godine. Sta je to, hm..hm... jako cudno, malo sam pocela da naslucujem da to ima neke veze sa necim, kad na TV-u emisija o takvim stvarima, sto ja nikad ne gledam TV. :lol: :lol: . Shvatila sam da je moc u nama odavno, e sada istrazujem ono vece. Citam jednu knjigu, videcu sta dalje. Strpljenje Mila, strpljenje svi mi. Samo strpljenjem stizemo tamo gde smo krenuli i velikim radom, svi smo mi ovde zbog necega.
Hvala Petko za ovo, mada sve ove strucno objasnjene stvari kao da izvlacim iz sebe. Koja li je to dusa u meni da mi je znati. :lol: Sve dodje u sekundic i delic, ja nigde ne zurim, resila sam da zivim jako, jako dugooooooo na ovoj planeti dok ne upoznam tu dusu do kraja. Vise ne znam gde sam citala pricu o divnoj strpljivoj bakici, koja je sve prihvatila sa ljubavlju i jednostavno volela i resila da zivi, pa u 120 i nekoj su je pitali kako se oseca, a ona je rekla, kao da sam se malocas rodila i tek pocela da zivim. Lepo zar ne? :D
Korisnikov avatar
Postovi: 1212
Pridružio se: 19.12.2010. 17:59
PostPoslato: 28.07.2011. 20:41
Iako o čakrama i solarnom pleksusu znam tek nešto osnovno, znam dobro taj osećaj da sam u društvu osobe koja prosto zrači. A osoba koju znamo, i koja definitivno ima tu lepu, toplu energiju, je upravo naš Petak. ;)

Ali sada povezujem sa nekim svojim skorašnjim iskustvima, i moram da priznam da sam koristeći 2 različite tehnike imaginacija (od Nevila, naravno), neka vrstu izlaza koji energija koristi u trenutku katarze ili kad je usmerim ka nekome, je upravo solarni pleksus. Zanimljivo je da energija "kreće" iz različitih smerova u te dve tehnike, u jednoj od prve čakre, a u drugoj od 7.

Ideja o suncu u našem telu mi se svidja, i pokušaću da je uklopim u tu drugu tehniku. A možda bih mogla i u prvu. Probaću.

Inače, s obzirom da sam na odmoru, ali nekako radnom, a i "slučajno" sam uspela da iskombinujem svoje kristale sa nekorišćenim sestrinim, uspela sam da napravim odgovarajući niz kristala kojim sam "pokrila" svih 7 čakri. Prvi dan je iskustvo bilo vrlo zanimljivo, živo, uz razna trzanja, žiganja, golicanja i sl. u raznim delovima tela. Na kraju mi je odjednom bilo hladno, pokrila sam se i zaspala u 9 uvece, a probudila se u 9 narednog jutra :shock:
Sledećeg dana nije bilo takvih reakcija, što mi je pokazalo da su već "očišćeni" glavni kanali. Samo blago... nešto, što me je opet uspavalo, ovaj put na kratko. Slično se desilo i danas.

E, sad, kako je solarni pleksus kod mene uvek bio sinonim za onaj čvor u stomaku koji mi se napravi svaki put kad se iznerviram, a po navici "progutam" tu nervozu, unapred se radujem promeni "opisa posla" ove tačke kod mene. Jer zaista osećam da ću boljom kontrolom te tačke bolje kontrolisati i svoje zdravlje, emocije i misli, i obrnuto.

Doduše, još nisam pogledala kako stoji ta tačka u odnosu na kičmene pršljenove, a mene to lično zanima zbog povreda na 2 pršljena. Verujem da veza postoji, i po logici stvari, a i po sopstvenom iskustvu.

A kako znam da je uz prave misli bukvalno sve moguće, uverena sam da će jednog dana ova dijagnoza biti samo "mrtvo slovo na papiru". Uostalom, ja sam rešila da ponovo trčim, i u krajnjem slučaju, ne zanima me ni kako će se moji pršljenovi dogovoriti sa ostatkom tela, ali jednostavno će morati da saradjuju 8-)
Korisnikov avatar
Postovi: 622
Pridružio se: 19.12.2010. 20:40
PostPoslato: 05.08.2011. 16:43
Teoretski solarni pleksus izgleda da je fantasticna stvar,ali namece se pitanje,veoma važno pitanje kako ga spoznati u praksi.Kako da pustimo tu svetlost da zasija,kako da stvorimo tu energiju?,Tom energijom,na prvom mestu pomažemo sebi a pored koje se svi u našem okruzenju osaecaju prijatno.
Odgovor se krije u mislima,odnosno u kvalitetu misli.Neprijatne misli sužavaju solarni pleksus a prijatne proširuju.Misli kao što su:odvažnost,snaga,poverenje,nada prouzrokuju odgovarajuce stanje.Tada solarni pleksus zraci energiju u svaku celiju našeg organizma.

Najveci neprijatelj solarnog pleksusa je strah.O njemu ne želim mnogo da pišem jer je on licni demon od koga se ponekad plasimo svoje prošlosti,sadašnjosti i buducnosti.Strah je oblak koji zaklanja sunce i ako ga se rešimo,uništimo dozvoli cemo solarnom pleksusu da izadje iz senke,da zasija po citavom organizmu.Solarni pleksus je izvor snage,energije i života.Kad shvatimo da ga posedujemo,snagom svoje misli pobedjujemo svaku nepovoljnost.Naš mentalni stav prema životu je ono što odredjuje iskustva sa kojima cemo se susretati.Znanje da imamo sposobnost da svesno zracimo zdravlje,snagu i sklad omogucice nam da uvidimo da nemamo cega da se plašimo.
Do ovog znanja dolazi se kroz literaturu i prakticnu vežbu.Ucimo kroz rad,kao i sportista koji dostiže rekorde.

Solarnom pleksusu cete dozvoliti da zraci ako ste savršeno mirni,kako fizicki tako i misaono.Opustite se,to je normalno,prirodno stanje,tada je uklonjen svaki pritisak na vaše nerve.Tada ne postoje tenzije.
Ovakva relaksacija je svesna vežba volje,krv slobodno cirkuliše kroz citavo telo i mozak.Ovakva,vaša mentalna sposobnost omogucava vašem telu da dostigne najvecu slobodu.Vežbajte opuštanje,svesno odlucite da opustite svaki deo organizma.Tada cete ostiti tišinu i mirnocu,potpuni sklad sa sobom i celim Univerzumom.

Solarni pleksus ce tada biti spreman za posao i rezultati ce vas iznenaditi

Postovi: 107
Pridružio se: 30.01.2011. 11:02
PostPoslato: 05.08.2011. 23:17
Meni je sve ovo savrseno logicno, i to je produbljivanje i nadogradnja na sve ono sto vec vezbamo i cime se bavimo.
Cini mi se cak da u jednoj od meditacija Shakti Gwani bas ima ta vezba, da zamislis sunce, koje iz tvog stomaka sija sve jace i jace ,dok te celog ne preplavi, dok ne postanes jedno veliko pulsirajuce sunce...
Nije li to zapravo slikovit opis solarnog pleksusa?
Ako recimo pitate igrace, odakle vam dolazi strast za igrom - iz stomaka,
a, kako se osecate kad vas je strah - kao da vam se cela utroba zgrci i skupi u pesnicu.
Ako prizovete u secanje osecaj miline, uzbudjenja, srece, zaljubljenosti - uvek je to poput zrakaste topline koja se siri iz stomaka. I obrnuto, ako se prisetite neke situacije kad vam je zivot bio u opasnosti, ili kad ste prisustvovali dogadjaju u kome je dalekobilo neko pred vama bio u opasnosti da izgubi zivot, to je uvek grcenje i osecaj smanjenog zeluca, pecenje, neprijatna vrelina u stomaku...
Zato verujem, da kada se osvesti moc ovog solatnog pleksusa, pocinju i procesi ozdravljenja, boljih medjuljudskih odnosa, prihvatanje sebe, i brojne druge blagodeti novog, svesnijeg misljenja.

Postovi: 47
Pridružio se: 06.07.2011. 17:02
PostPoslato: 05.11.2011. 12:33
Ovo je zaista tacno. Kad god bih o necemu razmisljala, po osecaju u stomaku, znam kako ce se to zavrsiti. A i divno je znati da svojim mislima i osecajima imamo kontrolu u svim oblastima zivota.
Ja IMAM divnog i sarmantnog decka koji me voli.
Korisnikov avatar
Postovi: 426
Pridružio se: 28.05.2011. 17:02
PostPoslato: 10.11.2011. 02:47
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika......SlikaSlikaSlika
"Um proširen novom idejom nikada se ne vraća na svoje početne dimenzije." Oliver Wendell Holmes

Postovi: 268
Pridružio se: 26.09.2011. 22:56
PostPoslato: 11.12.2011. 22:30
Zdravo Zvezdo,


Cini mi se cak da u jednoj od meditacija Shakti Gwani bas ima ta vezba, da zamislis sunce, koje iz tvog stomaka sija sve jace i jace ,dok te celog ne preplavi, dok ne postanes jedno veliko pulsirajuce sunce..

Dali bi mogla da mi posaljes tu meditaciju, bas bi ti bila zahvaljna. Mislim da mi treba. Ja sam sve bolja i bolja ali ponekad mi se cini da ja imam takvi osecaj, mada se trudim da to odmah otklonim.

Petak,

Kolko te vise citam tolko primecijem da u tvojim tekstovima nalazim resenje za moje stanje. Hvala ti druze, hvala ti puno. Hvala proslosti sto me je dovela do Tajne i dala mi mogucnos da upaznam tako divne ljude. Naravno posle moje porodice vi set mi najdrazi na svetu, vi ste moja sadasnost i moja buducnost. Ja neznam kolko je od vas nakon prosvetlenja ostala sa svoih starih prijatelja . Ja jedino znam da sam oduvjek bila puno razlicna od moih prijatelj i hvala kosmosu sto sam svatila da nisam jedina takva. Mislim da nismo slucajno na ovaj sajt. Hvala, molim vas da oprostite ako dosnosim neke zaklucke na svoju ruko ali tako mi se cini. Zao mi je ako negde gresim ili mozda se namecem. Pozdrav i josjedamput Veliko Hvala

Postovi: 107
Pridružio se: 30.01.2011. 11:02
PostPoslato: 14.12.2011. 23:31
Draga ljiljana, ovu i druge meditacije, mozes pronaci u knjizi " Kreativna vizualizacija"
http://www.baneprevoz.com/e-knjige/Shakti-Gawain-Kreativna-vizualizacija_3143/
Ovde mozes preuzeti celu knjigu.

Postovi: 268
Pridružio se: 26.09.2011. 22:56
PostPoslato: 15.12.2011. 00:53
Draga Zvezdo, Hvala ti puno, bas cu je procitati i poceti primenjivati sto pre. Hvala ti puno

Slika. I reci cu ti sigurno da sve ide na bolje jer ja se tako osecam , savki dan kod mene je sve bolje i bolje.

Petak, tekst je vise nego odlican, tako si lepo opisao sve to, citav taj filing, sve to je ziva istina. Tako sam se osecala ali sada sam sve bolje i bolje, i znam da bice jos bolje. Hvala ti druze.

Slika

Neka te ovi andzeli cuvaju i neka ti zivot bude pun sve onome sto zelis. Jer ti to zasluzujes jer svi mi DECA UNIVERZUMA zasluzujemo ZIVOT PUN , ZADOVOLJSTAV, UZIVANCIJE . Univerzum nam je sve dao samo ko je uman da to uzme dobroo, ko ne.......... Ja znam da ja cu sigurno uzeti , sve sto mi treba , a bogami ima mnogo toga, a ti Ja verujem da ti vec uzimas, uzimas i uzivas. Hvala, molim vas opreostite mi zao mi je ,VOLIM VAS PUNO :D :D :D :D :D :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :violin: :violin: :violin: :violin: :violin: :whistle: :whistle: :whistle: :whistle: :whistle:

Povratak na Praktične metode i tehnike

Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Google Adsense [Bot], xmhlxzybzzyq99804 i 2 gostiju