Nekad i sad

Opišite neko svoje lično iskustvo koje će pomoći ostalim korisnicima tako što će da ih motiviše ili da im pruži odgovor na neko pitanje.

Postovi: 185
Pridružio se: 15.05.2012. 10:30
PostPoslato: 09.08.2017. 13:47
Dragi tajnaši ;)
Osetila sam potrebu da napišem nešto, javim se svima vama( i novim i starim). Pre nešto više od 4 godine intenzivno sam čitala ovaj sajt, čitala iskustva mnogih vas, pronalazila mnoge interesantne tekstove, učila, trudila se, nekad manje, a nekad i više, napisala po koji tekst, zatražila savet i sl. Svima hvala na svakoj napisanoj reči, u trenucima patnje itekako su značile. Pre 4 i kusur godina moj život je bio, pa blago rečeno haotičan...Problemi na poslu, emotivna praznina, nerešeni konflikti unutar mene same, inat, samosažaljenje...čitav spektar ne tako lepih emocija. Sada je sve drugačije! Kako, možda se pitaju neki od vas. Pošto želim da nekom ko sada možda proživljava teške momente unesem za početak malo sunca u život, mislim da će mu/joj koristiti ovo što ću napisati. Pisaću kao da se direktno obraćam njemu/njoj.
Sada dok plačeš, tuguješ, apatičan/apatična si i misliš da svi imaju pravi život sem tebe, znaj da ipak postoji nešto što možrš da učiniš za sebe. Ne fokusiraj se amo na ono što bi želeo/želela sada u životu jer ćeš tako samo još više potonuti. Zaposli svoj um lepim stvarima, nauči neto novo. Zašto ujutru uz prvu kafu umesto to čitaš na netu dnevne novine pročitao nešto o Van Gogu, Njegošu na primer? zašto ne bi postavio/postavila sebi zadatak da naučiš da praviš figure od papira( 1000 napravljenih ždralova, jedna ispunjena želja!)? Zašto konačno ne bi naučio da napraviš francuske kroasane i uživaš u svojoj novoj veštini? Zašto ne bi učinio nešto više po pitanju svoje fizičke aktivnosti, počeo da trčiš, plliva ili recimo pešačiš više od 3 km, a da ne ostaneš bez daha? Kako bi bilo naučiti uživati u svom društvu u omiljenom kafiću( uz čitanje neke knjige ili obično posmatranje drugih)? Kako bi bilo počistiti svu prašinu i baciti otpatke iz stana i sve stare stvari koje apsolutno ne služe ničemu? Potrudi se da živišu urednom okruženju i stvari će početi da se menjaju. Zvuči banalno, ali istina je, časna reč!Iskoristi svaki dan za nešto novo! :violin: Ne opterećuj se onim što si mogao, a nisi učinio/učinila u prošlosti.ne gubi energiju na to! Počni da crtaš, da pišeš, mogućnosti je milion! Ne osećaj se loše što si sam/sama iako imaš potrebu za zagrljajem, za bliskošću. Onda kada rasčistiš gomilu nabacanog lišća u sebi(oh, pa ja sam pesnik)onaj pravi/prava će doći. Povereno! Toliko za sada, pisaću vam još!
Korisnikov avatar
Postovi: 197
Pridružio se: 23.04.2012. 10:15
PostPoslato: 14.08.2017. 09:59
:angelic-little: :oops: :doh: :chores-mop: :chores-laundry: :chores-chopwood: :happy-cheerleaderkid: :happy-cheerleadersmileygirl: :happy-cheerleadersmileyguy: :happy-sunshine: :happy-sunshine: :happy-sunshine: :happy-sunshine: :happy-sunshine: :happy-sunshine: :happy-sunshine: :happy-smileyinthebox: :romance-heartstiny: :techie-hourglass: :techie-hiding: :romance-heartstiny: :happy-cheerleaderkid: :happy-sunshine: :happy-sunshine: :happy-sunshine: :happy-sunshine: :character-oldtimer: :angelic-little: :angelic-little: :angelic-flying: :happy-cheerleaderkid: :happy-cheerleaderkid: :happy-sunshine: :happy-sunshine: :happy-sunshine: :happy-sunshine: :happy-sunshine: :happy-sunshine: :happy-sunshine: :happy-sunshine: :happy-sunshine: :happy-sunshine: :romance-heartstiny: :text-welcomeconfetti: :text-welcomeconfetti: :angelic-little: :angelic-little: :happy-sunshine: :happy-sunshine: :happy-sunshine: :happy-sunshine: :happy-sunshine: :happy-sunshine: :happy-cheerleaderkid: :happy-sunshine:

Povratak na Lična iskustva

Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 3 gostiju