Suze su O.K.?

Pitajte sve što vam nije jasno oko primene tajne u praksi ili ostalih aspekata zakona privlačenja.
Korisnikov avatar
Postovi: 497
Pridružio se: 20.12.2010. 13:10
Lokacija: Zemun
PostPoslato: 30.01.2011. 19:32
Da otvorim ovu temu podstaklo me to što sam se rasplakala pišući svoja dva poslednja posta.
Znam da ne smemo imati negativne misli, ja ih više nemam, a poneku koja se potkrade odmah sasecam drugom, pozitivnom.
ne, nisam ni malo uplašena ni napeta zbog toga što mi muž sutra odlazi u bolnicu, ja znam da se to završava na najbolji način, ja znam da je sve u redu.
Više sam ljuta na svoje ćerke, ali neću o tome.
Da li je u redu, na momente se prepustiti emocijama tuge, suzama koje dođu spontano, koje ne možemo zadržati? kako se savladati, kako se odbraniti od toga.
Meni se dešava da mi suze krenu i u nekim trenucima kad nema nekog razloga, nisu to radosnice, a nisam ni očajna, daleko od toga...jednostavno dođu.
Da li pravilno ono mišljenje koje dele i neki psihijatri da je u redu nekada dati sebi oduška, da kroz suze pustimo da nam se duša pročisti od tuge?
Najbolje stvari u životu ne koštaju ništa.

Postovi: 306
Pridružio se: 20.12.2010. 01:01
Lokacija: Beograd
PostPoslato: 30.01.2011. 20:02
Ja volim da se isplacem.I kad mi nije mnogo tesko zaplacem i odmah me prodje onaj pritisak u stomaku.Posle ko nova :D .Ja placem i kad je neka malo potresnija scena na filmu,kad procitam post koji mi probudi emocije,kad osetim jaca osecanja bilo prijatna ili neprijatna volim da pustim koju suzu i mislim da je to dobro...

Postovi: 95
Pridružio se: 16.01.2011. 22:02
PostPoslato: 30.01.2011. 20:13
---
Korisnikov avatar
Postovi: 497
Pridružio se: 20.12.2010. 13:10
Lokacija: Zemun
PostPoslato: 30.01.2011. 20:21
Hvala vam devojke, ja sam mislila da su dozvoljene samo radosnice, da nisu dozvoljene suze zbog tuge, razočarenja, besa, ljutnje....
Volela bih da još neko napiše svoje mišljenje.
Najbolje stvari u životu ne koštaju ništa.

Postovi: 223
Pridružio se: 19.12.2010. 22:59
PostPoslato: 30.01.2011. 20:30
Нено,знам да постоји место на форуму где се прелаже литература али пошто сте ви отворили ову тему ево да вам предложим да обавезно прочитате књигу
ГЕОМЕТРИЈА БОЖАНСКЕ ИСКРЕ.
Ја на жалост немам примерак те књиге,можда има негде на нету или да се купи у нашим књижарама али када је будете прочитали много тога ће вам бити јасно и видећете и узроке и последице дисхармоније у породичним односима и што је најважније знаћете како да то елиминишете и направите да буде боље него што можете да замислите.
Korisnikov avatar
Postovi: 306
Pridružio se: 26.01.2011. 23:36
PostPoslato: 30.01.2011. 20:50
*
Life isn't about finding yourself. Life is about creating yourself.
Korisnikov avatar
Postovi: 497
Pridružio se: 20.12.2010. 13:10
Lokacija: Zemun
PostPoslato: 30.01.2011. 20:55
Hvala, Ana, dodajem je na svoju listu, pored svih onih koje nisam pročitala ili sam ih pročitala davno, pa želim ponovo da pročitam, samo, da li mogu imaginacijom dobiti više vremena?
jer ne dangubim ja na netu, ja kod kuće radim, ja na poslu radim od pola osam, dobro, da priznam dođem na posao u osam, do pola četiri, kući stignem u četiri i petnest, pola pet, retki su dani kad ne donesem kući da radim, jer moram, norma zahteva,radim dva do tri sata, obično, nekad duže, vikendom radim dosta duže, malo kućni poslovi, malo razgovori sa porodicom, TV ne gledam, na netu pratim Tajnu i svoj blog i još po neki, na to mi ode u proseku oko 15 minuta (mislim na blog), a na Tajnu kako kad, koliko mogu, čitam postove.
Prestala sam da idem na netu na neka mesta gde sam ranije gubila vreme i nalazila praznu razonodu.
ÄŚitam uglavnom uveče pred spavanje i vrlo retko ugrabim vremena u međuvremenu, amoram da čitam puno i zbog posla.
Molim pomoć, kako da bolje organizujem svoje vreme, jesam li preterala u traženju pomoći.
Moram da priznam da sam ipak velika neznalica, da sve pročitam treba mnogo vremena, a mislim da bi mi baš sve napravilo konfuziju, a mnoge stvari koje vi pišete ja uopšte ne razumem :oops:

livingthesecret, ja to stalno ponavljam, kao i druge afirmacije, i dok suze teku, ja ih ponavljam.
Najbolje stvari u životu ne koštaju ništa.

Postovi: 95
Pridružio se: 16.01.2011. 22:02
PostPoslato: 30.01.2011. 21:30
---
Korisnikov avatar
Postovi: 238
Pridružio se: 21.12.2010. 01:34
PostPoslato: 30.01.2011. 22:27
.
Korisnikov avatar
Postovi: 497
Pridružio se: 20.12.2010. 13:10
Lokacija: Zemun
PostPoslato: 30.01.2011. 22:40
Pčelice, hvala puno i dogovor je, nema persiranja, hoću da se osećam mladom, kao svi vi.
Upravo to i radim, uživam u vožnji, mislim o lepim stvarima dok se vozim, radujem se kad nešto kupim, ne brinem o parama, samo, ipak, nekad probije ta neke melanholija i krenu suze.
Nenade, hvala, kratko i jasno, sada znam da nisu, i daću sve od sebe da ih ne bude, da ne bude tih trenutaka slabosti, napredovala sam puno, do nedavno mi se dešavalo da se zaplačem više puta dnevno, pa obrišem suze i podignem glavu, idem dalje, sada mi se to sve ređe dešava, možda jednom u nekoliko dana.
Eto, svakoga dana u svakom pogledu, sve mi je bolje i bolje :D
Najbolje stvari u životu ne koštaju ništa.
Korisnikov avatar
Postovi: 1212
Pridružio se: 19.12.2010. 17:59
PostPoslato: 30.01.2011. 22:53
Pcelice, svaka ti je zlatna!
Upravo tako nešto sam i ja htela da joj napišem.

Neno, povezaću više tvojih postova ovde, jer si u svakom pisala slično.

Prvo, suze jesu ok. One su ventil, i čistači, i uteha. Kao kiša. Gde ima samo sunca? Pa u pustinji. Zato,
"plači, Neno, plači,
osto sam na Rači..." ( ovo mi se samo dodalo, šta ću :laughing-rofl: )

Ne, ozbiljno, ja sam tip koji sve "stoički" trpi, guta, gura u sebe, i da povremeno ne otplačem, do sada bih odavno bila na onom Slavkovom odeljenju. Bez šale!

Ali, što se ostalog tiče, Pčelica ti je sve ukratko rekla. Prvo i osnovno - zahvalnost za ono što je dobro oko nas, i za mogućnost da jednog dana uzvratimo dobro ljudima oko nas.

I to odmah stvara dobro raspoloženje, a to je ključ svega.

Ja sam preksinoć plakala od muke, ali sam se naterala da sednem za kompjuter, i da skrenem misli sa potencijalne katastrofe (imam bujnu maštu, i već sam videla najgori scenario). Nastojeći da drugoj osobi popravim raspoloženje i utvrdim veru, to sam postigla za sebe! Posle samo 10 minuta sam skočila od radosti! I što je najbolje - sve se rešilo po mom najboljem, a ne po onom prvom, najgorem scenariju. A zašto? Zato što je moja radost bila jača od mog očaja.

A to sam posligla zato što sam morala, i zbog sebe i zbog mojih najdražih.

Ti si sada u sličnoj situaciji, i veruj mi da te razumem bolje nego što misliš. Ali ti nemaš ništa od mog razumevanja. Imaš samo od moje-naše pomoći.

Jedna moja prijateljica je tvoja koleginica, pa razumem o kakvom manjku vremena govoriš. Ipak, mislim da si došla u situaciju kada zaista moraš da zacrtaš prioritete, i da svoje vreme trošiš prvo na ono što ti donosi najviše koristi, u bilo kom smislu.

Juče sam dobila sjajan savet, i evo sad ti ga prosledjujem -

da bi pomogla sebi, moraš da budeš sebična.

Ĺ to će reći, da misliš prvo na sebe, pa onda na druge. I to ne da bi zakinula druge, već naprotiv, da bi sebe dovela u ravnotežu, povratila snagu i radost, i bila u mogućnosti da više daš.

Dakle, ako radiš od 8 do 4, recimo, a onda moraš da radiš još 2-3 sata kod kuce, razmisli da li ti se isplati da radiš tuđ posao besplatno, tj. na svoju štetu. Ovde mislim na tvoju sekretaricu. Ako ona ne zna kako da ti pomogne, smisli ti plan, i nateraj je da ga poštuje. Lepo joj objasni zašto je to potrebno, prvi put, ali joj drugi put provuci kroz uši da ne bi volela da tražiš nekog drugog, iskusnijeg ili spremnijeg da uči, jer voliš da ti na poslu bude prijatno.

To radi i sa klijentima. Ti želiš i da radiš svoj posao, ali i da se pravdaš zbog toga. Još im se i izvini što su doveli sami sebe tu gde su. Mislim, stvarno! Kolika ti je dnevna kvota? Podeli na broj sati, i vidi koliko treba vremena da posvetiš svakome, u proseku. I od sutra počni toga da se pridržavaš. Počni od prvog slučaja, pa idi na dalje. Ako treba navij sebi sat, telefon, kao podsetnik.

U početku ćeš vrlo malo ubrzati, ali ćeš videti na kojim to stvarima gubiš vreme bez potrebe. I onda kreni to da eliminišeš. Dan za danom, bićeš sve efikasnija, pa onda i sigurnija, pa i opuštenija...

Isto uradi i kod kuće. Ako imaš 1 sat ujutro, i 7 sati uveče za sve kućne poslove, decu, muža, prijatelje... i sebe, a ostali za to vreme čekaju i naručuju, očigledno je šta ti je sledeće - podela poslova!

Sedneš sa njima za sto, i kažeš ovako:
drugarice i drugovi, vi znate da naše malo preduzeće mora da bude čisto i uredno, a i da svi članovi hoće da jedu svakog dana, što znači da MI moramo svakoga dana da kuvamo, peremo sudove..., svakog trećeg da..., jednom nedeljno da... Evo rasporeda za ovaj mesec. E, sad, da to lepo ravnomerno rasporedimo prema tome ko koliko vremena, umeća i sklonosti ima.
Ja imam vremena od...do... (plafon 2 sata!), i ove nedelje mogu da preuzmem spremanje ručka
dva puta nedeljno, pranje sudova 3 puta...
Ostalo, kao što vidite, ostaje da se podeli na vas troje. Dakle, šta ćeš ti, ljubavi, ove nedelje? Ništa!
Dobro, onda neću ni ja. Super, otići ću posle posla u restoran, a posle ću raditi na zaostalim slučajevima, tako da stvarno neću stići ništa drugo da uradim. Možda one tamo nedelje, videćemo. :twisted:

I ustaneš od stola, skuvaš sebi kafu, ili izadješ u šetnju, ili uzmeš nešto da čitaš, sve dok ti ne donesu ispunjen raspored!

I ne zaboravi, tvoje dobro raspoloženje je ključ svega. A za to moraš da budeš pre svega odmorna.

Javi mi šta si uradila, jer mi se ovaj moj plan toliko sviđa, da ću morati da počnem da ga primenjujem čim mi se sin vrati sa skijanja. Ĺ to će mi se obradovati! :mrgreen:

Ljubim te, i znam da ćeš uspeti. Toliko toga si uspešno uradila u životu, uradićeš i ovo, znam! :handgestures-thumbup:

A onda ih častiš nekim lepim kolačem! :dance:

Postovi: 31
Pridružio se: 12.01.2011. 08:26
PostPoslato: 31.01.2011. 11:20
mau je napisao:Prvo, suze jesu ok. One su ventil, i čistači, i uteha. Kao kiša. Gde ima samo sunca? Pa u pustinji. Zato,
"plači, Neno, plači,
osto sam na Rači..." ( ovo mi se samo dodalo, šta ću :laughing-rofl: ):dance:

Draga Mau ja bukvalnom placem od smeha kada citam tvoje postove,stvarno moram da ti se zahvalim za to :text-thankyoublue: :greetings-clappingorange:
Korisnikov avatar
Postovi: 497
Pridružio se: 20.12.2010. 13:10
Lokacija: Zemun
PostPoslato: 31.01.2011. 19:35
Hvala Mau, zahvalna sam što sam te upoznala i ovde i uživo!
To što si nastojala da drugoj osobi popraviš raspoloženje, pa si ga poravila sebi, pa to ti ja stalno radim. Najupečatljiviji je primer, pre mnogo godina, kad sam spremala pravosudni, ako imamo ovde nekog pravnika, onda će znati o čemu pričam, išla sam na pripreme, upoznala kolege koji su spremali kao i ja, lepo smo se družili dok su predavanja trajala, a onda je trebalo da svako za sebe uči. Razmenili smo telefone. Ja sam svaki dan imala bar po tri poziva, kako ovo, kako ono, i kako sam svakoga hrabrila, počeli su pozivi tipa pala sam u bedak, zovem te da mi poraviš raspoloženje, tako objašnjavajući materiju i hrabreći kolega, ja sam i sebe hrabrila, sticala samopouzdanje i ubeđenje da ću položiti, ako ne sve, ono dovoljno da ne idem iz početka, već samo ono što nisam položila, što je već lakše, to me dovelo do toga, da sam na ispit otišla opuštena, bukvalno kao da idem sa drugaricom na kaficu, da sam se tako sve vreme osećala, prelazeći u jednom popodnevu iz kabineta u kabinet, i da sam baš opušteno, gotovo ćaskala sa ispitivačima i položila sve u jednom danu, jedna od troje koji su to uspeli, a pri tom, uopšte nisam bila posebno dobro spremna, niti sam imala neko ekstra znanje, solidno, ali...mogla sam da padnem ustavno, nešto sam bila zapela, pa sam čuvenom Paji Nikoliću, rekla:Pa, kako nađoste da me pitate baš to što ne znam, on se nasmejao i rekao, dobro, da se ne viđamo ponovo, nisam imala šta da izgubim, mogla sam samo da dobijem, padanje mi ne bi ginulo.

Hvala Mau, to je ono što meni treba, kako nisam dobro proučila materiju, a za to treba mnogo, mnogo čitanja, da mi neko da konkretne savete za moju situaciju, ali, razočaraću vas kad kažem da sam puno toga već radila, ali nisam bila istrajna i uporna u tome, pa se zaboravi dogovor, ja odradim, čini mi se lakše nego da se nerviram, a u stvari, na duže staze se baš nerviram.
Probaću da budem istrajna ovoga puta.
Najbolje stvari u životu ne koštaju ništa.
Korisnikov avatar
Postovi: 497
Pridružio se: 20.12.2010. 13:10
Lokacija: Zemun
PostPoslato: 31.01.2011. 19:49
Moram da dodam, meni muž pomaže u kućnim poslovima, kad dobije zadatak, ali ćerke...obećaju, pa ništa, zar praviti dramu što prašina nije obridsana. :roll:
A sa zapisničarkom sam se zaplela, objašnjavala sam joj iste stvari po sto puta, skretala pažnju na efikasnost, ali sam dozvolila da se privatno zbližim s njom i sad mi je nje žao, da putuje iz Batajnice na Crveni krst, umesto u Zemun, to je razlika tri sata dnevno, što je vreme više prolazilo, prvo sam se nadala da će biti bolje, jer ona je radila samo daktilografiju, a i u tome je loša, nadala sam se da će naučiti, a kako sam shvatala da jednostavno ne može biti bolje, proteklo vreme i naše zbližavanje mi je sada smetnja da pozovem nadležnu osobu i dobijem drugu za dva sata, jer ona je samo spora i neefikasna, a nije loša osoba, probala sam taktiku hrabrenja, i nije važno za ovu grešku, pazite drugi put, da je ne hvata veća panika, i taktiku ne pipam ništa što je Vaš posao, i taktiku zapišite kako i šta sa tim, pa nemojte pisati po papirićima, koje posle tražite po fijoci, još pre dva meseca sam Vam donela rokovnik.....I na njeno kako drugi ne rade toliko: hoću taj recept, kako stižu, napravite listu šta to mi radimo što drugi ne rade...ma sve sam probala, i sada ..ne, ne smem da se plašim da će mi doći gora.
Najbolje stvari u životu ne koštaju ništa.

Postovi: 41
Pridružio se: 20.12.2010. 21:46
PostPoslato: 31.01.2011. 22:38
Suze nikako

Imaginacija svakako!!!

Naprosto zivi u mislima idealan zivot u obitelji, s prijateljima, na poslu i tako ce biti.
Kad pogledam unatrag moj zivot je bio neka sasvim razlicita prica od ovog sada iako imam istu obitelj, iste prijatelje, isti posao. Ali sve je bitno drugacije jer sam uspjela shvatiti da samo >film< u mojoj glavi moze sve peomijeniti.

Sad kad to pisem shvacam da to nisam nikada dozivljavala kao materijalizaciju vec kao nesto normalno, sto se podrazumijeva. :D
Korisnikov avatar
Postovi: 497
Pridružio se: 20.12.2010. 13:10
Lokacija: Zemun
PostPoslato: 13.02.2011. 19:26
Malo sporo i teško menjam taj film.
Zato sam imala dooobru partiju plakanja pre podne, al' kako posle kiše dolazi sunce, jedno vreme sam bila malo otupela, slaba kao kad sunce izviruje iza oblaka, pa se bori malo sunce, malo senka, sada mi je sunce, čemu je doprinela i moja muzikica.

http://www.youtube.com/watch?v=8RcClvQkVjw
Najbolje stvari u životu ne koštaju ništa.
Korisnikov avatar
Postovi: 35
Pridružio se: 09.02.2013. 22:44
PostPoslato: 18.02.2013. 18:05
Zašto mislite da su suze loše po nas? Zar se nikad niste isplakali kao dete? Ne bih rekla da je odgovor negativan... Kakav je osećaj nakon toga? Zar ne osećate olakšanje? Zar se ne osećate kao "novi"? I zašto su suze onda loše? Suze nisu simbol tuge, besa, straha, depresije... Plakanje nam, zapravo, pomaže da se oslobodimo tuge, stresa i negativne energije. Dobro je plakati i zdravo je plakati. Ja obično, ako plačem, plačem bez nekog određenog razloga. Da, da... :) Na kraju krajeva, tu su i, kako ih zovemo, suze "radosnice". Stoga, suze mogu biti i simbol uzbuđenosti, radosti, neobjašnjive sreće.

Stručnjaci za suze ukazuju na brojne dokaze o blagotvornom delovanju plakanja. Malo sam o tome čitala na internetu, pa ću podeliti sa vama:
Zaštitna funkcija im je uklanjanje iritacija, smanjenje hormona stresa i sadrže antitela koja se bore protiv patogenih mikroorganizama. Naše telo proizvodi tri vrste suza: refleksne, kontinuirane i emocionalne. Svaka vrsta ima različite zdravstvene uloge. Uloga refleksnih suza je da štiti vaše oči od različitih iritacija (na primer, od dima). Kontinuirane suze su prirodni lubrikant za oči. Sadrže supstancu lizozim koja deluje antibakterijski i štiti oči od infekcija. Suze takođe suznim kanalom dopiru do nosa, i čine ga vlažnim i bez bakterija. Nakon plakanja, naše disanje i broj otkucaja srca se smanjuju, i dolazimo do mirnijeg biološkog i emocionalnog stanja.
Emocionalne suze imaju poseban zdravstveni doprinos. Biohemičar, "ekspert za suze", doktor Vilijam Frej, otkrio je da refleksne suze sadrže 98% vode, dok emocionalne suze takođe sadrže hormone stresa koji se oslobađaju plakanjem. Druga istraživanja su pokazala da plakanje stimuliše stvaranje endorfina, hormona sreće. Zanimljivo je da su ljudi jedina stvorenja koja imaju emocionalne suze, iako je moguće da ih poseduju i slonovi i gorile. Drugi sisari i morski krokodili proizvode refleksne suze koje imaju zaštitnu funkciju.
Kada plačemo, osećamo se bolje, čak iako je problem i dalje tu. Pored fiziološke detoksikacije, suze leče i srce. Suze ne treba zadržavati, iako mnogi ljudi to rade.


"Blago onom ko suza ima, u toga srce umrlo nije." - F. Dostojevski.

Postovi: 388
Pridružio se: 15.08.2012. 22:46
PostPoslato: 18.02.2013. 18:40
Iz mog iskustva: kad god sam plakala iz samosazaljenja, ocaja - nista dobro mi nije donelo. A kad god sam plakala jer sam tuzna i hocu da izbacim tu negativnu energiju- osetila bih olaksanje, oslobadjanje od negativne energije i raspolozenje bi mi se popravilo.

Postovi: 27
Pridružio se: 06.10.2011. 10:19
PostPoslato: 18.02.2013. 18:54
kalina je napisao:Ja volim da se isplacem.I kad mi nije mnogo tesko zaplacem i odmah me prodje onaj pritisak u stomaku.Posle ko nova :D .Ja placem i kad je neka malo potresnija scena na filmu,kad procitam post koji mi probudi emocije,kad osetim jaca osecanja bilo prijatna ili neprijatna volim da pustim koju suzu i mislim da je to dobro...

i ja ovo isto radim :D
Korisnikov avatar
Postovi: 1249
Pridružio se: 05.01.2011. 00:02
PostPoslato: 18.02.2013. 20:07
sve je ok.... kad je ok.... ljubim vas sve. :lol: :dance:

al sve cete manje imati potrebe da placete... ;)

Snaga je u nama... ;)

Povratak na Postavite pitanje

Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 11 gostiju

cron