Fokusiranje pozitivnih misli

Objavljeno . Autor: Tajna Posted in 1000€, Zakon privlačenja Tags: , , , , ,

U prvom i drugom članku iz serije članaka o tome kako da iskoristimo zakon privlačenja sam pisao o tome da je nephodno da eliminišemo negativne misli i da pojačamo uticaj pozitivnih misli. U ovom, trećem članku opisujem koji su to načini da pojačamo uticaj pozitivnih misli.

Nije dovoljno samo eliminisati negativno razmišljanje i očekivati da ćemo privlačiti ono što želimo. Naše misli su izuzetno brze, dnevno imamo hiljade i hiljade misli. One su rasute, lutaju na sve strane i tako teško mogu da privuku ono što nam je potrebno. Da bismo dobili ono što želimo, treba da fokusiramo misli na jednu stvar, da ih kanališemo ka jednom cilju.

Postoje razne mentalne tehnike koje nam omogućavaju da svojim mislima privučemo u svoj život ono što želimo. Ovde ću pomenuti tri tehnike: Silva metod, hipnozu i tehniku privlačenja “po Abrahamu”.

Već sam pomenuo da sam još davno završio osnovni kurs Silva metoda koji promoviše dinamičku meditaciju. Dinamička meditacija podrazumeva aktivno razmišljanje, nasuprot težnji ka eliminaciji svih misli tokom meditacije koju propagiraju neke druge tehnike. Meditacijom ulazimo u alfa stanje koje bih najjednostavnije opisao kao stanje između jave i sna. U tom stanju smo u mogućnosti da značajnije utičemo na svoju podsvest time što imamo pristup obema hemisferama mozga, a to čini naše misli veoma moćnim, intuitivnim i kreativnim. U alfa stanju se povezujemo sa svojom podsvešću, pa možemo da iskoristimo njene neverovatne mogućnosti. Silva metod je razvio tehniku “ogledalo uma” koja prvenstveno služi da da rešimo neki problem ili privučemo događaje koje želimo. Tokom meditacije, prvo kratko treba zamisliti problem koji treba da se reši ili trenutno stanje, a onda se fokusiramo na rešenje problema, zamišljamo situaciju kada je problem rešen, koliko smo srećni i zadovoljni time. Ovu vežbu treba raditi svakodnevno sve dok se ne ispuni to što želimo. Moram da se pohvalim da mi je ova tehnika pomogla da nađem prvu devojku. Nije se u potpunosti desilo onako kako sam zamišljao, ali rezultat je bio baš ono što sam tražio.

Veoma je zanimljivo da se tokom kursa Silva metoda nikada do sada nisam sreo sa terminom “zakon privlačenja” iako je tehnika ogledalo uma baš to. Potpuno je identična onome što autori koji pišu o zakonu privlačenja predlažu.

Hipnoza je veoma moćna mentalna tehnika koja se prvenstveno koristi za prevazilaženje psihičkih problema, bolesti zavisnosti i slično. Hiponozom se osoba uvodi u opušteno stanje u kome je podložnija sugestiji i tada najčešće eksterni izvor sugeriše afirmacije koje treba da nam promene loše načine razmišljanja i loše navike. Hipnoza je veoma moćna tehnika i stvarno mi nije jasno zašto još uvek nije masovno prihvaćena. Moj lični utisak je da bilo koji mentalni problem može da se reši hipnozom. Naime, našim ponašanjem vladaju navike, predrasude, kritička svest, a sve to može da se pobedi hipnozom. Iako prvenstveno služi za rešavanje već postojećih problema, hipnoza može da utiče na promenu pristupa problemu i “programiranje” da uvek razmišljamo pozitivno, a samim tim i da iskoristimo zakon privlačenja.

Postoji još jedan referentni izvor učenja zakona privlačenja koji do sada nisam pominjao. To je “Abrahamovo učenje” koje sprovode i promovišu Ester i Džeri Hiks. Imao sam problema u početku da shvatim ko je Abraham, a onda sam shvatio. Naime, Abraham je ime za bića iz nefizičke dimezije koja govore kroz Ester Hiks kada ona uđe u stanje meditacije. Ako prvi put čujete za ovo, znam šta mislite! Verovatno isto što sam i ja pomislio. Ali vremenom sam se navikavao na to što slušam (jer sam slušao audio knjigu) i sada mi malo manje smeta. Siguran sam da ću o Abrahamu pisati i u narednim člancima, pa bih sada želeo samo da ovde opišem njihovu tehniku iskorišćavanja zakona privlačenja koja je veoma slična tehnici ogledalo uma. Jedina razlika je u tome što Abraham uči da nije potrebno meditirati dok zamišljamo događaj koji želimo da se desi. Njihov predlog je da se svakog jutra, nakon buđenja, udobno smestimo i zamišljamo događaj koji želimo da privučemo. Veoma je bitno da zamišljanjem izazovemo pozitivne emocije jer one emituju jače vibracije koje će nam privući to što želimo. Ja trenutno koristim ovu tehniku svakog jutra (dobro, ne uspem baš svakog jutra) da bih privukao 1000€ o kojima sam pisao u članku “moji ciljevi”.

Ovim člankom završavam pregled o tome kako da iskoristimo zakon privlačenja da bismo u svoj život privukli stvari koje želimo. Pisaću detaljnije o tehnikama, o Abrahamu, o Silva metodu i o svemu što čujem, pročitam ili iskusim a u vezi je sa primenom TAJNE.

About Tajna

http://tajna.rs/moja-prica/

4 Responses to Fokusiranje pozitivnih misli

  1. NESA TISA

    Mogu reci da ima istine u ovome. Kao i svako radio sam razlicite poslove ali sam uvek zamisljao da imam radiostanicu i eto i ne samo da ih imam nego ih i prodajem. Znam da ce neko reci lako mu je sad da prica kad mu se to ostvarilo ali je istina,veruj i uspeces

Add a Comment