Dobro raspoloženje je osnova za TAJNU

Objavljeno . Autor: Tajna Posted in Podsvest, Zakon privlačenja Tags: , , ,

Da bismo privukli novac, moramo da razmišljamo kao da smo već bogati. Da bismo privukli ljubav, moramo da osećamo kao da smo zaljubljeni. Da bismo privukli sreću, treba odmah da budemo srećni. Da bismo postali uspešni, moramo da smatramo sebe uspešnim iako još nismo. Tako nas uči zakon privlačenja i TAJNA. To nam govore svi koji propagiraju svesno korišćenje zakona privlačenja.

Ali kako da imamo takva pozitivna osećanja ako smo pred bankrotom ili smo ostavljeni ili smo u depresiji? Mislim da je ovo najveći izazov u primeni zakona privlačenja. Kako da prevaziđemo negativne emocije i nastavimo da razmišljamo pozitivno i da se osećamo dobro?

Pre neki dan sam bio gost na svadbi. Niko meni blizak se nije venčavao, ali to nije bio razlog da poklonim manje od 100 evra. Tih 100€ je nekako postao standard za poklone na svadbama, ne može manje. A meni plata još nije stigla, istrošio sam se za novogodišnje praznike, imao sam majstore u stanu. Odakle mi 100 evra? Morao sam da podignem sa kreditne kartice, što nikada nisam radio. Ranije sam uvek imao neki “štek”. Uvek je bilo bar par stotina evra za vanredne troškove. Ipak, izgleda da su vanredni troškovi postali redovni, pa je i štek nestao. Osećao sam se loše, brinuo sam kako ću da dođem do novca, razmišljao sam šta me sve čeka da platim i bio sam veoma tužan. Kako da čovek koji je u takvoj situaciji promeni raspoloženje na bolje kada njegove dominantne misli diktira zabrinutost, tuga, nezadovoljstvo?

Naravno, ovo što sam naveo nisu najveći problemi na svetu, ali meni su veliki. I moram da ih prevaziđem. Prevazići ću ih primenom zakona privlačenja, primeniću TAJNU. Samo još da shvatim kako da se stavim u poziciju da sam bogat kada sam švorc.

Evo jedne tehnike čiju sam modifikovanu verziju ja tada primenio i pomogla mi je da se osećam bolje. Reč je o tehnici koju opisuje Ričard Bandler u svojoj knjizi “Get The Life You Want“. Postizanje dobrog raspoloženja se zapravo sastoji od dve tehnike:

  • eliminisanja negativnih misli i
  • promene raspoloženja.

Za eliminisanje negativnih misli potrebno je da smislimo odgovarajuću mantru koju ćemo ponavljati kada nam se jave takve misli. Ričard Bandler koristi “shut the fuck up” baš zato što sadrži oštre reči koje su veoma uticajne. Vi možete da smislite svoju mantru: “ućuti”, “umukni”, “začepi”… A sama tehnika se sastoji iz toga da kada primetite da razmišljate loše o sebi, neprekidno ponavljate svoju mantru. Zatim, morate da sebi date neki kompliment i da govorite neke ohrabrujuće stvari. Ova tehnika je veoma jednostavna i slična je onima koje sam naveo ranije u članku o eliminisanju negativnih misli. Njenom primenom ćete sigurno prestati da govorite ružno o sebi, ali da biste uspeli da promenite raspoloženje na bolje i da se osećate srećno, treba da primenite i drugu tehniku.

Kada smo loše raspoloženi, događaju nam se tri stvari: zamišljamo slike u glavi koje nas čine neraspoloženim, govorimo pesimistično i osećamo se loše. Tada treba da obratimo pažnju na slike, zvuke i osećanja koja nam se javljaju. Kada smo postali svesni šta nam se dešava, onda treba da razmislimo kakvo raspoloženje želimo da postignemo. E sada dolazi na red ono što je princip kod većine Bandlerovih tehnika. Loše slike i osećanja se pomeraju u daljinu, smanjuju, ukine im se boja. Na taj način umanjujemo značaj onoga što nas čini neraspoloženim. Tako udaljene slike zamenjujemo slikama stanja u kom želimo da budemo. Sve vreme primenjujemo prethodno opisanu tehniku eliminisanja negativnih misli ponavljajući svoju mantru kad god nam se pojavi neka loša misao ili sugestija. Nakon svega toga, treba da zamislimo situaciju kada smo se baš sjajno osećali, da vidimo jasne slike, da osetimo ono što smo tada osećali, čujemo što smo tada čuli. Takvu sliku treba da povećamo, izoštrimo, da pojačamo boje.

Sasvim je logično da ove tehnike deluju: skrenite misli sa onoga što vas okupira i mislite o lepim stvarima. To je suština, a svi ostali delovi tehnike su samo ono što pojačava pozitivan osećaj i sprečava da se negativan vrati.

Sada kada smo ponovo postali raspoloženi i srećni možemo da nastavimo sa primenom TAJNE i da mislimo lepe misli koje će nam doneti lepe stvari u život.

About Tajna

http://tajna.rs/moja-prica/

10 Responses to Dobro raspoloženje je osnova za TAJNU

  1. boki

    postovani prijatelji imam 38 god a ipak mislim da sam se danas probudio!da istina.imao sam pa nisam i onda ovo jutros.naravno uz pomoc vase sugestije shvatijo sam zasto sam imao mnogo pa onda nista!nisam lud ali tajnu sam razumeo.zivot je lep i mismo rodjeni da zivimo i stvaramo ,ali kako pa pozitivnom energijom i voljom da svoj zivot promenimo na bolje.sreca pa tosmo mi u vremenu kojim zivimo.vreme mozemo damenjamo kao i dogadjaje ali u buducnosti.zaboravimo proslost i idemo napred ka nasim zacrtanim ciljevima.svesno napred HVALA VAM.

Add a Comment