Da sam petnaest godina mlađi, ali sa ovom pameću

Objavljeno . Autor: Tajna Posted in Lični primer

Dobrodošli u drugi tekst Nove ere! Imam potrebu da sa vama podelim jedan san koji sam imao pre neki dan. Dobio sam još jednu jasnu potvrdu da sam na pravom putu i da je konačni uspeh (ako tako nešto uopšte postoji) veoma blizu. Dva dana nakon dobijanja 1000€ i potvrde da Tajna, odnosno zakon privlačenja funkcioniše, imao sam još jedan uspeh, još jedno ostvarenje davnašnje želje. Nema veze što je to bilo samo u virtuelnom svetu.

Sanjao sam da sam u srednjoj školi. Nisam imao nikakav osećaj za sadašnjost, odnosno potpuno sam pripadao tom periodu. Drugovi su mi postavili neki zadatak da rešim i trudio sam se svim silama da ga savladam. Zadatak je bio problemski, ali ja sam ga rešio sa izuzetnom lakoćom i pitao sam se zašto su mi uopšte postavili tako trivijalan zadatak. Dok sam se naprezao da rešim zadatak nisam ni primetio da sam ostao sam sa jednom drugaricom. I dalje udubljen u zadatak, pitao sam je zašto su mi postavili tako lak zadatak, a ona me je samo gledala pravo u oči. Nakon nekoliko trenutaka, približila mi se i poljubila me. Filmski. Poljubac je bio tako nežan i topao, a u tom trenutku mi je sve bilo jasno.

Na stranu to što sam shvatio da su mi dali jednostavan zadatak samo da mi skrenu pažnju. Shvatio sam nešto mnogo dublje i značajnije, a taj osećaj me drži i sada, nekoliko dana kasnije. Naime, ta devojka je bila moja dugogodišnja, nikad ostvarena želja. Mnogo mi se sviđala, ali je uvek bila hladna i uzdržana prema meni i ja nikada nisam skupio hrabrost da joj priđem. Bili su to oni dani kad sam bio stidljiv i povučen, posebno kada su devojke u pitanju. Od tada je prošlo mnogo godina, ja sam se mnogo promenio, postao sam mnogo pametniji i razboritiji, a više je se nikada i ne setim. To je bila srednjoškolska neuzvraćena ljubav i ostala je na tome. Sada više nemam nikakvu želju, ni potrebu da imam bilo šta sa njom. A ne bih ni smeo i da hoću 🙂

Ipak, u snu nije bila važna ni ona, ni poljubac, ni način na koji se to desilo. Važno je bilo da se moja želja ostvarila! Imao sam neverovatno jak osećaj da sam potpuno s razlogom sanjao taj san neposredno nakon potvrde Tajne. San je bio još jedna potvrda da se želje stvarno ostvaruju. Znao sam da podsvest pokušava da mi kaže kako sam na pravom putu i kako samo treba tako da nastavim jer ću vrlo brzo dobiti satisfakciju za sve što radim. Možda će neko da pomisli da to nema veze sa tim i da san možda ima sasvim drugačije značenje, ali ja jednostavno osećam da je tako kako sam napisao. Zašto bih inače sanjao nekoga o kome uopšte ne razmišljam godinama?

Ĺ ta je još bitno? Bitno je što uspeh donosi novi uspeh, a ja sam uspeo. Uspeo sam u svojoj davnašnjoj želji i ona mi se više ne vodi kao neostvarena. Nema veze što je sve bio samo san. U ovoj oblasti kojom se mi bavimo, uopšte nije bitno da li se neki događaj stvarno dogodio ili mi samo mislimo da se dogodio. Bitno je kakav osećaj imamo o tom događaju. Nema budućnosti, prošlosti, blizine, daljine, sna ni jave. Ima samo onoga što naš mozak zamisli, a um prihvati kao istinu. Ako prihvatim da sam bogat, ja sam stvarno bogat (a u realnosti će se to neminovno desiti). Ako prihvatim da sam srećan, nema alternative. Ako prihvatim da sam bio sa devojkom o kojoj sam samo maštao, zašto bih se ikada kajao ili prekoravao sebe da nisam uspeo. “Ništa ne uspeva kao uspeh!” Zato budite uspešni, makar u svojim mislima.

About Tajna

http://tajna.rs/moja-prica/

Add a Comment