Da li smo obični foliranti?

Objavljeno . Autor: Tajna Posted in Tajna Tags: , , , , , , ,
Jedna od prvih informacija na koju smo naleteli kada smo tek saznali za Tajnu je verovatno bila da treba da razmišljamo i da se ponašamo kao da smo već ostvarili svoj cilj. To jeste tačno, ali mnogi imaju dilemu oko toga kako da “ignorišu realnost” i kako da se “pretvaraju da su nešto što još uvek nisu”. U ovom tekstu bih pokušao da otklonim te nedoumice i olakšam svima da sprovode zakon privlačenja tako da im bude od najveće koristi.

ÄŚesto se postavlja pitanje kako da živimo svoje imaginacije kada nas “surova realnost” demantuje? Kako da se pravimo da smo bogati kada u realnosti ne možemo da priuštimo sebi ono što želimo? Kako da se osećamo zaljubljeno kada nove ljubavi nema ni na vidiku? Kako da mislimo da smo zdravi ako je realnost drugačija?

Ali, da li je realnost realna?

Koliko se samo puta dogodilo da sa suprugom odem u bioskop i kada posle projekcije razgovaramo o filmu, izgleda kao da smo gledali dva različita filma. Slike, zvuk i priču koji su objektivno dolazili sa ekrana je svako od nas shvatio na svoj način. Stavite dva identična blizanca u istu situaciju i opet ćete dobiti različite interpretacije objektivno emitovanog filma.

Ista stvar je i sa događajima u našem životu. Svako tumači događaje u skladu sa svojim uverenjima, navikama i iskustvima koje je stekao. Isti događaj za nekoga može biti katastrofa, a za drugog sjajna prilika da promeni sve što nije valjalo i da krene ispočetka.

Većina ljudi smatra da je realnost potpuno objektivna i realna. Retki su oni koji shvataju da svako od nas doživljava samo projekciju te realnosti. Svako od nas svet posmatra kroz mnogo različitih filtera koje smo stekli do sada. Ti filteri mogu biti korisni, ali često su vrlo ograničavajući. Filteri predstavljaju naša stečena iskustva i uverenja. Kada objektivna informacija prođe kroz naše mnogobrojne filtere, od nje ostane samo ono što smo mi dozvolili da prođe. Zar to možemo da smatramo objektivnim?

Svima vama koji se pitate kako da ignorišete svoju realnost i pretvarate se da već jeste ostvaren vaš cilj, želim da kažem dve stvari:

 1. Negativni realni događaji nisu toliko negativni koliko se vama čine. Uvek tražite neki pozitivan aspekt.
 2. Nikada nemojte da ignorišete i da se pretvarate!

Hteo bih da bliže objasnim ovu drugu tvrdnju.

Ko ignoriše realnost nije ni blizu da shvati kako zakon privlačenja deluje! Ko se pretvara da je nešto što nije, on je daleko od manifestacije svoje želje.

Kada se pretvaramo, to znači da glumimo da smo neko ko nismo. Dakle, mi nismo bogati, zdravi, zaljubljeni, ali se pretvaramo da jesmo. Tada znamo da smo obični foliranti, fejkeri. Kako mislite da ostvarite svoje željene ciljeve ako ste običan folirant?

Postoje samo dve mogućnosti: ili jesi ili nisi to što želiš da budeš. Ako se pretvaraš da jesi, to znači da nisi.

Meni je ranije bio problem to što sam mislio da treba da se pravim da sam bogat, a “objektivno” to nisam mogao da podržim. Imao sam osećaj da samo zavaravam sebe. Kako sam uopšte mogao da se, pred prijateljima koji znaju moju materijalnu situaciju, pretvaram da sam bogat? Zar time ne bih bio običan folirant u njihovim očima?

Ali sada nakon nekoliko godina primene zakona privlačenja sam shvatio tu veliku tajnu. Niko ne treba da se pretvara da je bogat (srećan, zdrav, zaljubljen…). Ili jesi bogat ili nisi. Ako imaš svest bogatstva, ti si bogat bez obzira koliko materijalnih stvari trenutno možeš sebi da priuštiš. A bogatstvo te možda čeka iza ćoška. Možda već imate puno novca, a da to i ne znate? Da ste dobili sedmicu na loto-u, ali niste gledali izvlačenje i još uvek ne znate za dobitak, da li biste bili bogati ili ne?

Veoma je suptilna razlika između toga da jesmo i da se samo pretvaramo. Obratite pažnju na vaše reakcije na spoljašnje događaje. Ako se trudite da budete ono što želite, a vaše reakcije su iste kao ranije, to je siguran znak da ste još uvek u fazi pretvaranja i da je potrebno da još radite na sebi kako biste zaista postali željeni Vi.

Prvo treba da budemo neko da bismo imali nešto. Dakle, prvo moramo da budemo bogati u svom umu da bismo imali bogatstvo. Prvo moramo da budemo zdravi u svom umu da bismo ozdravili.

Nemojte samo da želite da budete bogati, zdravi, zaljubljeni, nego znajte i budite sigurni da već jeste.

Kako uopšte da postanemo onakvi kakvi stvarno želimo da budemo? Ključne stvari su ljubav i zahvalnost! Ljubav prema svim ljudima i svakom događaju, ljubav prema poslu kojim se bavite, ljubav prema prirodi, a naročito ljubav prema ljudima koje smo smatrali lošima. Svako u sebi ima više dobrih osobina na koje možemo da se fokusiramo i da iskažemo ljubav prema njima. Zahvaljujte se za sve što jeste i imate, zahvaljujte se za svaki događaj jer, koliko god vam se činio negativan, svaki događaj ima svoj razlog zašto se desio i ima svoju svrhu da nam ukaže put.

Osim ljubavi i zahvalnosti koje treba da iskazujete tokom dana, svakodnevno radite imaginacije u kojima sebe upravo vidite kao osobu kakva želite da budete (zapravo već jeste), izgovarajte afirmacije u kojima potvrđujete da jeste baš takvi, osnažujte svoju veru da se svi vaši ciljevi ostvaruju, budite disciplinovani u primeni mentalnih tehnika, stalno izlažite čula stvarima koje želite da imate i osobinama kakve želite da posedujete…

Neko će, pročitavši ceo tekst, da se i dalje pita kako to da bude bogat kada u stvarnosti nije. Pa dobro. Vi sigurno bolje znate svoju stvarnost od mene. Slobodno nemojte da budete bogati odmah. Ali znate šta? Ako tako razmišljate, nikad nećete ni biti.

About Tajna

http://tajna.rs/moja-prica/

34 Responses to Da li smo obični foliranti?

 1. Kirka

  Hvala, Tajna,
  Ovo je tekst koji moze mnogo pomoci nama, koji smo tek zakoracili na most koji vodi na drugu obalu.
  Pozdrav

 2. Agatha

  Hvala Tajni na ovom divnom tekstu.

 3. love

  Odlican tekst! Hvala!

 4. Nevena

  Фантастично! Хвала Вам!

 5. Zlata

  Od svega je najvažnija ljubav. Onaj ko je sposoban da šalje svoju ljubav i najvećem neprijatelju taj je stekao najveće bogatstvo. Da bi čovek mogao da šalje ljubav, mora biti sposoban i da je primi, a to je već odraz čistoće i vibracije svoje sopstvene duše.
  Pročitajte ÄŚovečuljka – put duhovnog razvoja.
  Sve vas ljubim i volim.

 6. Nena

  Hvala puno!
  Mnogo mi znači ovaj tekst.
  Iako sam puno čitala, puno radila, mislila sam da radim dobro,gledala sam pozitivne strane, ignorisala negativne, trudila se da širim ljubav i pozitivnost, optimizam oko sebe, negde duboko u sebi sam osećala da negde grešim. Sećeš se, jednom sam te pitala baš ovo.
  Grešila sam u svojim mislima, što je najgore, iako sam ih poništavala, dešavalo se da pomislim: ah, kako sve nešto meni tako, nisam to zaslužila. Onda se setim Tajne, pa poništim,pitanje je da li i to ispravno radim, ali je kasno.

  Hvala što si odgovorio ovako sjajnim tekstom, sada su mi mnoge stvari jasnije.
  Svakoga dana ja napredujem 🙂

 7. Mary Poppins

  Tajno,

  Tebi se svakonevno zahvaljujem sto si vlasnik ovog sjajnog sajta, do cijih me je vrata licno svemocni Univerzum doveo. I uvek, kad nakon godinu dana pomislim na taj dan mog ulaska ovde, milina mi oblije dusu i zadovoljnim osmehom se, iz sveg srca zahvalim Univerzumu sto me je ostavio pred vratima Tajne.

  Cini mi se da sam tad cula mentalno izgovorenu poruku mog vodica: “Dalje ides sama…Ukoliko se potrudis da promenis sebe, utoliko cu Ja vise biti uz tebe. Budi dobra i vredna i uverices se da cemo postati nerazdvojni. Docice dan kada ces samo pomisliti na nesto sto zelis i istog trena bice ti usliseno…”
  Ja sam ispunila dato obecanje. Univerzum me je prigrlio beskrajem Istine o sebi i tacan je brzinom mojih misli. Dosao je dan…i, drugi dan…i svi zaredom dani su tu u kojima me Univerzum obilato nagradjuje za postignuti trud.

  Jer rec je rec i data je Svemocnom. Sada sam srecna i presrecna sto mogu sve manifesvovati pod okriljem ovog naseg linearnog i istovremeno bezvremenog i vecnog Zastitnika, sto bezuslovno dajem neogranicenu ljubav i uzivam u tome…

  Jer, rec je rec i dala sam je Sebi. Sve za Dobro Svih, Dobro Univerzuma i Moje Dobro!

  HVALA TAJNI I TAJNASIMA! HVALA UNIVERZUMU! SVIMA HVALA STO POSTOJITE! HVALA MOM SOPSTVU KOJE SVETLI ZA SVE I KOJE JE UVEK SPREMNO DA OBASJA DUSE KOJIMA TREPERI ZADNJI ZRACAK NADE!

  VOLIM VAS… 🙂

 8. avgust

  Bitno je odvojiti ego od svog unutrasnjeg bica. Onda neces morati ubjedjivati sebe da si sretan i da imas, jer vec si sretan i vec imas. Jer tvoje unutrasnje bice jeste ljubav.
  Potrebno je sebe istrenirati, da tacno uvidis kad su tvoji postupci iz ega, kad su tvoji osjecaji proizvod tvog ega. Ego uvjek trazi vise i opire se nemanju, a opiranje privlaci ono cemu se opires.
  Evo jedan licni primjer:
  nedavno u izlogu vidim cipele koje mi se svide (a vrlo rijetko pronadjem obucu koja mi se svidja). Cijena 7000 din. Tad nisam imala taj novac. Sledece jutro se probudim i zamislim da imam te cipele. Istog dana kupim grebalicu (one srecke sto se izgrebe dobitak) i izgrebem 7000 din. E sad, palo je meni na pamet da odem i kupim one cipele, ali mi se pruzi i prilika da ulozim u nesto drugo taj novac i da mi se visestruko vrati. I sta se desi? Izgubim taj novac. Ego hoce jos. A lijepo sam dobila ono sto sam trazila, samo sto nisam prepoznala znakove, moj ego me nagovorio da nam treba vise, sad i odmah. Znaci, bitno je i slusati, nauciti prepoznati znakove. I tacno znam da mi je moj unutrasnji glas govorio da kupim cipele.
  Ovo je samo primjer na sitnoj stvari, tako je isto i sa krupnim. Treba prepoznati, i ja se evo ucim i zahvaljujem Bogu na lekcijama.

 9. TIJANA

  TAJNA HVALA ,HVALA Ĺ TO POSTOJI OVAJ SAJT.

 10. biljka

  Divno! Toliko istine u napisanoj svakoj reci. Percepcija je kljucna. Dve osobe koje gledaju istu predstavu dozivece je na svoj nacin koji moze bitu potpuno suprotan.
  Tajno, hvala na ovom tekstu!

 11. Nenad

  Veliko hvala na osvezenju informacija.

 12. julka

  Naravno ja sam srecna sto sam sa vama sto mogu da iscitam puno ovakvih lepih, poucnih i sto je najvaznije optimistickih tekstova,a znam da cu svakog dana zahvaljujuci univerzumu sto imam vas biti sve bogatija u svakom pogledu.

 13. Mila

  Pozdrav svima. Zivot jeste san i san jeste zivot. Volim vas sve. Bezuslovnoa ljubav me vodi samo onom stranom kojom i zelim.

  @ Nena…iskreno mi je drago da shvatas vise i iskreno nikad nisam posumnjala u svoje misli o tebi da ces shvatiti i da ces biti jasna sama sa sobom. Drago mi je da shvatas vise…samo napred.

  Nick Vujicic mi je napisao prilikom nedostatka karata: NIKAD NE ODUSTAJ i na kraju sam karte ipak dobila. Ja uvek verujem duboko u sebe i u ljude oko mene i uvek samo na onaj nacin kako mi BOG govori ili drugim recima POZITIVNOST… ljubim vas sve.

 14. Mila

  Ja sam procitala coveculjka. Knjiga je jako poucna, ali je vazno da iz nje vadite samo svetlost. Ja sam i to uspela. Napominjem ad sam oduvek bila opredeljena za jedinstvo covecanstva i zato mi je bilo lako da je transformisem… Za coveculjka treba jacina i moc transformacije… al daje jasno mocne upute. Svaka cast piscu, a i citaocima koji je transformisano podnesu bez posledica.

 15. Afroditi

  Tajno, hvala na ovom predivnom textu. Hvala ti sto si ostvario svoju viziju postavljanja ovog sajta gde su se prikljucili divni ljudi. Tvojim textovima osvetljavas novi put drugima, otvaras im vrata nove dimenzije zivota.
  “ ZIVOT JE SAMO DAR PRIRODE, A LEP ZIVOT JE DAR MUDROSTI” (ARISTOTEL)

 16. Modesty Blaise

  Pozdrav svima!
  Od početka godine čitam postove na ovom blogu i iskustva sa foruma ali se do sada nisam oglašavala. Obzirom da sam u poslednjih par meseci skapirala kako neke stvari funkcionišu i gde sam grešila, moj život je krenuo uzlaznom putanjom i imam svakodnevne manifestacije svojih želja. Dosta sam naučila iz tuđih iskustava pa želim da iznesem svoja jer se tiču ove teme, u nadi da će nekome pomoći da ne luta i ne gubi vreme kao ja.

  Još od kad sam bila dete imala sam svoj svet i svoje snove i tvrdoglavo sam slušala svoj unutrašnji glas čak i kada je trebalo da se ide glavom kroz zid. To mi je kasnije donelo dosta uspeha u školi, u sportu, u međuljudskim odnosima. Verovala sam u sebe i mogu slobodno da kažem da je moj život do pre desetak godina bio pesma.

  Onda sam se malo zaglavila, pa još malo, pa sve više. Moj unutrašnji glas je utihnuo i ja sam se izgubila. Razlog znam, ali nije predmet ove teme i samo ću dodati da sam iznutra počela da odumirem, prestala sam da želim, nisam više imala ciljeve, postala sam razdražljiva i depresivna. Potpuno sam zaboravila da sam bila šampion, borac za sebe i druge, da sam bila osoba puna života, a postala sam apatično stvorenje bez cilja.

  ÄŚula sam za Tajnu kod Opre, našla sam knjigu još čim se pojavila, gledala sam i film pre oko 3 godine. Odmah sam znala da je to to. Ali kod mene ZP više nije radio (u stvari jeste ali u suprotnom smeru, to sada znam). Pročitala sam i nekoliko knjiga Brajana Trejsija ali nisam mogla da se disciplinujem. Nastavila sam da tražim i čitam i počela sam polako da se treznim i da dolazim k’ sebi. Ali tek kad sam otkrila ovaj blog mnoge stvari su mi postale jasnije. Mnogo su mi značili tekstovi Nenada, Tajne, Petka, Mau i drugih. Hvala vam svima! Kada sam pročitala Nevila Godarda, kao da sam izašla iz Matrixa. Odmah sam otišla na Silva seminar da bih naučila da što pre uđem u alfa nivo jer sam htela da nadoknadim vreme koje sam izgubila. Počela sam da radim imaginacije, revizije, ho’oponopono. I naravno, počela sam da se ponašam kao da su mi se želje već ostvarile. Ali sam osećala da samu sebe foliram i da glumatam. Ja se UNUTRA nisam osećala onako kako sam sebi govorila i kako sam želela da se osećam! Nikako nisam mogla da prizovem te leptiriće i ushićenje zbog toga što sam (kao) postigla to što sam zamišljala. Nisam to mogla ni u imaginacijama. Trudila sam se da svesno prebiram po sećanju i da iz memorije izvlačim trenutke kada sam bila srećna i da taj osećaj prizovem u sadašnjost. Nije mi to baš išlo od ruke. Više sam folirala da sam uspela nego što zaista jesam. Ali sam svesno nastavila, jer sam verovala da to može da funkcioniše kao i afirmacije – ako ih dovoljno dugo ponavljaš, na kraju tvoja podsvest u to poveruje.

  Posle tri meseca intenzivnog truda, tj. svesnog „foliranja“, jednog dana dok sam se vraćala iz banke u kancelariju, podigla sam platu i razmišljala sam kako još uvek imam minus na kartici i da ne uspevam da ga pokrijem iako sam taj cilj zacrtala još pre godinu dana. Brinula sam da li ću uspeti da platim sve račune i koliko rođendana ima tog meseca i da ću umesto da smanjim taj minus još morati još da ga povećam. Pa razmišljam koliku kamatu svakog meseca plaćam banci i da bi taj novac mogla mnogo korisnije da potrošim… I onda mi je sinulo: pa ja skoro sve vreme nesvesno razmišljam o minusu i računima i to me opterećuje i truje! Naravno da privlačim još minusa i računa kad o tome razmišljam! Pa šta ako sam u minusu, ako sam bila do sada, nek budem još neko vreme. Preživela sam i do sada sa minusom, a na kraju krajeva, da njega nije bilo ne bih sebi mogla da priuštim mnoge stvari. I minus me neće sprečiti da uživam u ovako divnom danu a ima i mnogo lepših stvari o kojima mogu da razmišljam! Istog trenutka kao da mi je pao ogroman kamen sa leđa. Osetila sam olakšanje i kao da sam prodisala punim plućima. Ušla sam u kancelariju presrećna sa osmehom od uva do uva. Ĺ ef me je pozvao kod sebe i nešto smo pričali u vezi posla i onda mi je iz čista mira, ničim izazvan pružio novčanicu od 10 €, naplatio je neku proviziju, pa kao onako, eto da izađem negde na piće! Kakav znak! To je bio trenutak preokreta (nevezano za tih 10 € naravno) i shvatila sam gde sam grešila. Iako sam mnogo puta pročitala Nenadove postove (hvala mu do neba) gde je govorio o „kontroli unutrašnjeg govora“ i iako sam to znala na nivou informacije, nisam bila svesna šta to u praksi znači. Umesto da se koncentrišem na osećaj da imam ono što želim, ja sam se koncentrisala na to što nemam (nesvesno). Iako sam već neko vreme prestala da govorim glasno o tome šta je ko rekao i mislio kad je rekao, nisam prestala da komentarišem u sebi i da poklanjam pažnju negativnim stvarim. Spontano sam prestala da gledam tv i da čitam novine (čak retko pregledam i naslove jer su postali morbidni i ne prijaju mi). Najpre sam se terala da primećujem lepe stvari oko sebe, a sada to ide samo od sebe. Kad god nisam mogla da oteram loše misli počinjala bih da se prisećam stvari na kojima sam zahvalna i uspevala sam da se prebacim na drugu frekvenciju. Kada me neko nervira i uznemirava primenjujem ho’oponopono, i deluje fenomenalno. Kada sam to prvi put primenila na klijentu koji me je nervirao, desila mi se fenomenalna stvar koju sam takođe videla kao znak. Naime, postala sam svesna da je čovek do te mere bezobrazan da sam već na ivici da postanem nepristojna. Počela sam da u sebi ponavljam: hvala ti, volim te. Pošto je inače došao da plati za usluge, častio me je sa 50 € i insistirao je da to prihvatim! ÄŚim sam promenila frekvenciju misli, promenila se čitava situacija, i to u moju korist. Otkrila sam, na nivou iskustva, šta znači promeniti frekvenciju misli i koje su posledice toga. Tek sada znam šta zapravo znači razmišljati pozitivno! Naravno da mi se dešavaju i neželjene stvari ali ja sada znam kako da promenim frekvenciju i kako da se prebacim na pozitivne vibracije koje sigurno donose željenu promenu unutar bića. Ništa ne dolazi preko noći, treba biti uporan i vežbati i rezultat će doći! I ne odustajati kad je teško jer “noć je najtamnija pred svitanje”.

  Ja sam danas druga osoba, u stvari ponovo sam ona prva od pre, samo još bolja. Opet sam vesela, puna nade i entuzijazma, vere u sebe. Postala sam potpuno opuštena, jer JA VIĹ E NE BRINEM ni oko čega! Probudim se sa osmehom i ne skidam ga sa lica tokom čitavog dana. Kad nisam sama smejem se iznutra (da ne zavšim u „Lazi“ ). ÄŚesto mi se dešava da sam toliko srećna (bez nekog posebnog razloga) da moram da skačem i igram po kući. Osećam leptiriće u stomaku čim pomislim na nešto lepo. Ponovo imam želje i ciljeve. Manifestacije se dešavaju svakoga dana. One velike će uskoro doći, jer su mi ciljevi megalomanski, kao što su nekada bili. Najvažnije od svega je što sam ja otkrila da sam u stvari srećna, zaista srećna sada i ovde, iako mi se neke želje još uvek nisu ostvarile. ZNAÄŚI DA JE SREĆA STANJE KOJE APSOLUTNO NIJE USLOVLJENO ISPUNJENJEM Ĺ˝ELJE!

 17. Nataly

  Hvala Tajni na tekstu a i Modesti Blaise na tome što je podelila sa nama svoje iskustvo. Modesti,kad čitam tvoju priču kao da vidim sebe,jer i meni su se samo lepe stvari dešavale do pre 3 godine kada sam kupila stan na kredit,i iako sam zahvalna na tome što imam nešto svoje,stan je tako pozitivan sa prelepim pogledom i veselim bojama,ja nesvesno primih ideju kako ja treba da se žrtvujem,odričem mnogih stvari zbog toga,ne znam odakle mi ta ideja,i sve veću bedu privukoh sebi. Trenutno mi je najbolnija tačka ta plata na poslu jer znam koliko vredim ali sistem je takav da oni koji su dugo tu nekako kao da treba da su zahvalni samo zbog toga što su još tu iako imaju veća znanja i kvalitete,kao i obrazovanje od drugih koji dolaze juče i sutra,i koji u startu imaju bar duplo veću platu. Znam ja da ja grešim,da ja treba da se fokusiram samo na lepe stvari i sve će se već srediti,i biće onako kako treba da bude,i baš u pravo vreme dolazi tvoja priča. Hvala ti!

 18. Andjeleee

  Tekst je zaista koristan, a komentari samo dopunjuju Tajninu temu, što je divno.
  Knjiga koja je meni pomogla da shvatim neke stvari je Proces Prisutnosti od Michael Brown-a. Ali opet, nije važno šta je počelo da nam “otvara oči”, bitno je samo ići odlučno u smeru svesnog upravljanja životom. Moja preporuka je biti iskren prema sebi, što je i najvažnije; priznati sebi sve ono što ste krili od drugih, ali i od sebe i analizirati svoj život hladne glave. To je početak pomirenja sa sobom i vraćanje težišta unutar nas, vraćanje osećaja slobode.
  Pozdrav

 19. Dijana

  Najvaznije je kako se osecas. Sve vanjske okolnosti se podesavaju shodno tome. Ovo nije fraza, ovo je stvarno tako. I moja iskustva potvrdjuju to. Najvaznija je svesna promena osecanja, ali ISKRENA! To je odluka.

 20. gagablue

  Tajno, andjele naš, toliko sam se smejala sebi dok sam čitala tekst. Kada bi znao koliko si me ovim foliranjem podsetio na moje prve korake ka ZP. Kada se samo setim kakav sam folirant bila. S jedne strane, spolja, ponašala sam se kao multimilijarder, ponašala se kao najveći bogataš, kao zaljubljena a ujedno voljena žena, uspešna u svakom pogledu. Onda bih uhvatila sebe kako u sebi očajno vapim, nezadovoljna svim i svačim a pogotovu sobom a da nepišem o silnim dijalozima koje sam vodila u sebi sa onima koji su me u životu na neki način povredili, izneverili ili razočarali. U svemu tome je EGO carovao, bio svoj na svome.

  Onda sam jednog dana shvatila da sve to što sam radila je samo gubljenje vremena. Kao prvo pitala sam samu sebe koji je moj prioritetni cilj i shvatila da je to moj unutrašnji mir. Shvatila sam da dok ne izbacim EGO iz sebe i ne oprostim sebi i drugima, uspeh i ostvarenje bilo kog cilja je daleko od mene. Malo bolna ali istinita stvarnost.

  I….. uradila sam to. Oprostila sam sabi i drugima. To opraštanje je trajalo jedno mesec dana. Svakodnevno sam pisala u svesci, svakodnevno sam opraštala sebi sve čega sam se setila da sam uradila u životu. S druge strane sam pisala i opraštala svima koji su me na neki način povredili, iritirali, nervirali…. Tako sam opraštala danima. Svaki put kada bih se setila nekog dogadjaja ja bih ga stavila na papir uz napomenu opraštanja. Kada se više ničega nisam setila da oprostim, onda sam danima čitala, čitala i plakala, more suza je isteklo. Kad god bih pomislila na neku osobu i setila se ružnih stvari vezanih za nju ja bih uzimala svesku i iznova čitala opraštanja sebi i drugima. Ta sveska je bila neka vrsta mog molitvenika.

  Posle nekih mesec dana shvatila sam da sam konačno slobodna. Kada bih pomislila na neku osobu iz prošlosti setila bih se samo lepih dogadjaja, više nije bilo onih dijaloga u meni, više nije bilo zavisti, ničega ružnog.

  Konačno sam mogla da ZP koristim za dobrobit svoju i drugih. Osećala sam se drugačije, ponovo rodjena. Budila sam se sa osmehom, usnula bih sa osmehom.

  Onda se sve u mom okruženju promenilo. Sve je nekako drugačije. Svaki posao koji radim, uradim sa lakoćom. Dan kao da traje 48 i više sati. Kada pred spavanje krenem da se zahvaljujem na svemu što sam uradila tog dana iznenadim se pri pomisli koliko toga sam tog dana uradila a ujedno sam imala ogromno vreme za sebe i neke svoje lične aktivnosti.

  Jednog jutra sam se probudila sa čudnim osećajem leptirića u stomaku. Osetila sam ogromnu vibraciju ljubavi. Nijednog trenutka se nisam začudila niti pitala odakle taj osećaj zaljubljene šiparice. Shvatila sam da me je Univerzum nagradio osećajem ljubavi prema sebi a i drugima.

  TAJNO HVALA TI JEOĹ  JEDNOM NA DIVNOM TEKSTU

  VOLIM SEBE I SVE VAS DO NEBA
  VAĹ A GAGABLUE

 21. SANDRA

  Dragi moji,divan tekst i sjajni komentari.Kada citam vasa iskustva,kao da gledam sebe.Ja sam jos u tim pocetnim fazama,lutam,padnem pa ustanem,tragam…Znam da bi mi jako pomogli seminari,al iskreno nemam novaca a ni vremena za njih.Dosta toga se promenilo i krenulo na bolje,al osetim da ponekad zalutam i da mi trebaju znakovi smernica i pomoc oko nekih stvari.Nadam se da cu to i privuci i da cu uskoro moci da upoznam bar deo ovog predivnog drustva.Hvala vam sto postojite!Volim vas

 22. Mila

  Bravo Modesty Blaise, bravo Gagablue…. bravo svi dragi ljudi koji ste se promenili i koji tezite promenama i uspehu u svemu.

  Put svetlosti je samo jedan: JA MOGU, JA HOCU, JA ZNAM, JA UMEM, JA JESAM.

  Cestitam vam svima na vasim uspesima i na vama takvima mocnima…samo napred.. ljubim vas <3

 23. laloona

  Modesty Blaise,
  Hvala ti za ovu divnu priču!!!!

 24. Eoja

  Hvalaaaa :)))

 25. novi pocetak

  Dopada mi se jako ovaj tekst ali sta raditi kada vam se desi tragedija.Naime pre 10-ak dana sam ostao bez Oca koga sam jako voleo i postovao.Osecam da je jedan deo mene umro sa njim i da ce me ta praznina pratiti do kraja zivota.Kako se vratiti na sve ove tehnike poboljsavanja svog zivljenja kada sam non stop u mislima sa svojim Ocem.Pomozite mi da prebrodim tugu jer sam tek od nedavno usao u celu ovu pricu oko Tajne, na koju sam slucajno naleteo!A mozda i nisam.Veliki pozdrav Tajni i svim Tajnasima.Vlada,Pozarevac

 26. Zlata

  Dragi Vlado (novi početak), ako shvatiš da smrt nije kraj, ako shvatiš da posle smrti duša nastavlja da živi, ako shvatiš da smrću odbacujemo naše telo kao stari iskrzani kaput, pun rupa od moljaca, a da naša duša nastavlja dalje u susret svetlosti, u zagrljaj ljubavi , u susret Bogu, ako shvatiš da je život samo prolazna stanica u kojoj nam sudbina pruža šansu da što više očistimo dušu i time se približimo Bogu, ako shvatiš da je tvoj otac i dalje živ i da se njegova duša nalazi u svetu u kome se nalaze duše slične njoj (koje vibriraju istom frekvencijom), ako shvatiš da je očeva duša sada srećna jer je slobodna od tela koje ju je sputavalo da može da nastavi putem koji je najbolji za nju, tada više nećeš biti tužan.
  Savetujem ti da pročitaš ÄŚovečuljka-put duhovnog razvoja. ÄŚitajući tu knjigu ja sam našla svoj duševni mir, što od srca želim i tebi.
  Sve vas volim i ljubim.

 27. gagablue

  Eto šta je ZP, pre samo pet minuta sam pročitala jedan post o dušama i sada udjem na Tajnu, sve ima svog razloga.

  Dragi novi početak, pročitaj deo ovog posta

  ËťSve duše koje su ikada postojale, postoje i sad, i fokusirane su na našu materijalnu realnost

  Svaka duša može da fokusira jedan deo sebe u telo i živi život na ovoj planeti. A i ne mora. Nezavisno od tela, SVE duše su u svakom trenutku ovde sa nama, učestvuju u našim životima, gledaju kroz naše oči, slušaku kroz naše uši. Daju nam inspiraciju, ideje, informacije. Pišu romane, komponuju muziku, uživaju u plesnim koracima kroz naša tela. Zapravo, jedno telo se samo interface (portal) preko kojeg nefizički svet doživljava ovaj fizički. Dakle… svako ko je ikada živeo, živi i dalje, samo što trenutno nema telo. Da, dragi moji, vaše majke, očevi, poznanici…svi su i dalje veoma živahni, budni i veoma fokusirani na to što vi radite. Da bi ih osetili, dovoljno je samo da pomislite na njih. Ako vam se nakon nečijeg odlaska na “onaj svet” prosto čini da je on ili ona još uvek tu – U PRAVU STE!Ëť

  a evo ti i ceo link

  http://www.carobnemisli.com/?p=109#comment-25

  U potpunosti te razumem jer sam i ja bila u tvojoj koži, ali da sam ja znala tada ovo što znam sada i da sam pored sebe imala moje tajnaše bilo bi mi mnogo lakše.

  voli vas do neba vaša gagablue

 28. Mila

  Dragi Vlado objasnicu ti nesto na brzinu. Slucajno sam naletela, pa cu da ti odgovorim.

  Odlican primer sam bas ja!

  od deteta sam nosila tragediju u meni svesno i vise nesvesno, nisma znala sta znaci smrt i ostao je strah od gubitka u meni od moej 9 godine.
  Zlata ti je dala odlican odgovor, a ja cu se nadovezati.
  Nisam imala kao dete gde da cujem ovakva misljenja kao ovde sad ti, jedino sam nosila tugu i trudila se da zivim normalno. Istina je da se toga nisam mogal oterasiti sve dok nisma shvatila ovo sto ti sada pise Zlata.

  Drugo, ovo sto ona pise, ja sam utvrdila svojim putovanjem moje duse i ovo nisu gluposti, vec istina. Vase je da mi verujet ili proverite i sami putovanjem svoje duse. Naravno to mozete doziveti samo ako imate otvorenu svest, bar toliko da verujete u postojanje Boga ili Energije..kako vec zovete, sve jedno..
  Tvrdim da nema umiranja i da je zivot kruznog tipa, ali zavisi od vas samih kojom orbitom kruzite, jer niej isto NISKOSVESNOST i VISOKOSVESNOST. Meni ovo en veruje covek, koji ima nisku svest i svoej blokade, koje navode na nepoverenje i meni ej to sve jedno danas, jer sam ja iznad i nisam niciji upravitelj, vec svoj, a javna sam dusa, da bi ljudi prepoznali i upravljali sebe sami kroz mene, ako zele. Ali ako gledamo istinu Boziju, ima veze da li je covek VISKOSVESTAN ilI NIJE… jer od toga zavisi njegova sloboda kruzenja i razvoj njegove duse. Nisu sve duse iste ni kada napuste Zemlju i jako je vazno u kom smeru idemo na Zemlji, da bi kasniej bolej mogli da upravljamo. Mnogi tu imaju svoje dileme, ali dobro.. Ko hoce da razume razmece, ko nece, bice mu tako kako on hoce i to je to.
  Niko ne moze da laze sebe da vredi vise, nego sto vredi, a to znaci imati VISU SVEST. SVEST RASTE u odvisnosti od nas samih i samo nas. Svako moez da slaze druge recima, ali sebe ne moze. Ja znam kakva sam bila pre bolesti i znam sta danas nosim u sebi: PRAVO BLAGO. Ljudi koji ovo en razumeju misle lako da je ovo izmisljotina, ali svako ima pravo da tako misli, ako je njegova svest na takvom nivou. To pravo ne znaci da on sebe ostvaruje, jer ima pravo, vec sebe sputava za razvoj. Ja zanm da sam iamla pravo da budem neznalica, ali ne opravdavam da sam trebala da bude takva. Nego sve dok ne klikne u umu, zivot je niskorazvojan. Zelim svima da shvate bolej sebe u VISINAMA UMA, jer svako ih moze dostici, treba samo dozvoliti seb.
  Zato ja danas nemam tu tugu koju sma imala i nemam taj bol od gubitka. Danas zivim sloborno u punom svom miru, zbog visokog razuma u svom umu. Niko vam ne moze oduzeti nesto sto ej vase, jer to niej ni lopta i cokolada ni nista slicno. To je UM i on samo raste ako dozvolite sami i nije opipljiv.

  oprosti na greskama.. zurim..

 29. Baya

  Mila,slazem se u potpunosti sa Vasim tekstom,kao da sam ga ja pisala,stoga sam se i odusevila Vasim komentarom,istog sam misljenja kao i Vi,
  svi mi biramo svoj put,ukoliko se covjek nenadogradjuje ostaje zarobljen u toj svojoj niskoj svijesti i u svojoj patnji,
  Volim Vas ljubim i grlim:)))

 30. Maja Anđelković

  Unutrašnje osećanje obilja dolazi nam kad rešimo unutrašnje konflikte na nivou uverenja i identiteta kojih obično nismo ni svesni. Mentalna gimnastika kao što je vizualizacija brzo dovodi rezultata tek nakon toga. Nekad je čak i nekorisno baviti se mentalnom gimnastikom- to je ono kad kobajagi imamo rezultate, ostvarili smo cilj, ali unutrašnji doživljaj obilja zakazuje, to jest i dalje se ne osećamo dobro.;)

 31. Unutrašnji mir

  Tajno,

  Hvala za predivan tekst 🙂 <3 nemam šta da dodam :)))))

  Volim vas anđeli moji <3

 32. keativa

  Poruka za “novi pocetak”….Vlado, vi ste sigurno culi da smo mi duhovna bica koja zive u fizickom telu.Gubitak tela ne znaci gubitak duhovnog jer je covek kao i sve satkan od energije a energija je neunistiva! Evo kako mozete prevazici “smrt” vaseg oca: bilo sta da radite mislite da je vas otac uvek uz vas, da je njegova energija prisutna i da vas bodri i u svemu sto radite podrzava.On je tu,njegova energija je prisutna… i pomoci ce vam uvek da donesete prave odluke u zivotu.

 33. keativa

  12 osnovnih načela Zakona Privlačenja po Abrahamu
  OD RAJ NA ZEMLJI â‹… ABRAHAM, HICKS, ZAKON PRIVLAÄŚENJA
  1. Ti si fizički “produžetak” (bodlja na ledjima ježa) onoga što je nefizičko (Duša, Izvor, Unutrašnje biće, All that is…)

  2. Ti si u ovom telu, zato što si izabrao/izabrala da budeš ovde.

  3. Osnova tvojeg života je Sloboda. Smisao života je radost.

  4. Ti si kreator/kreatorka svoga života. Ti stvaraš sa svakom tvojom mišlju.

  5. Ĺ ta god možes da zamisliš, možes da budeš, radiš ili imaš.

  6. Ti biraš svoje misli a tvoje emocije te vode u tome.

  7. Univerzum te voli bezuslovno, zato što zna tvoje sveukupne namere.

  8. Opusti se i uživaj u prirodnom osećaju da je sve dobro. Sve je u redu. (Zaista!)

  9. Ti si Stvoritelj tvojih misli na tvom jedinstvenom putu radosti.

  10. Sve radnje koje činiš i sva materijalna dobra koja poseduješ, su samo nusproizvodi tvog fokusa na radost.

  11. Ti možeš da napustiš svoje telo u izabranom trenutku bez bolesti ili bolova.

  12. Ti ne možeš umreti – Ti si život večni.

 34. sasa5

  Dragi moji dosla sam do vas preko sajta purpurna svetlost.Nas prijatelj Marko meje uputio na tajnu,sta reci DIVNI STE.uslicnoj sam situaciji gubitka majke a isuprug mi je tesko bolestan gubim ga.Da mi nije ljudi kao sto ste vi bilo bi mi daleko teze da razumem sustinu bitisanja i odlaska u druge dimenzije.Pozdrav svima volim vas sve

Add a Comment