Bradati i Bogati

Objavljeno . Autor: Tajna Posted in 10.000€ Tags: , , , , , ,
Negativno raspoloženje je polako popuštalo, ali i dalje sam vodio borbu sa samim sobom za svaku vizuelizaciju i bilo koju drugu mentalnu vežbu koju je trebalo da uradim. Prošlo je dve nedelje od prethodne sesije u kojoj sam ušao u ulogu Ričarda Bransona, ali posle negativnog perioda koji sam opisao u prošlom tekstu, nisam mogao da se potpuno uživim u nju. Ipak, bolje sam se osećao nego u tom negativnom periodu.

ÄŚetvrtog decembra smo imali novu koučing sesiju. Postavio sam cilj sesije da radim na tome da poboljšam želju za ostvarivanjem cilja i volju da radim na njegovom ostvarenju. Kada bih imao najjaču moguću želju i volju, bio bih potpuno obuzet svojim ciljem, stalno bih razmišljao o njemu i koristio bih svaki slobodan trenutak vremena da radim na njegovom ostvarenju i ne bi mi bilo teško.

Krenuli smo da radimo na pojačavanju želje. Najjednostavnija, a vrlo moćna stvar je da vizuelizujete sebe kako želite da ostvarite cilj, a onda jednostavno zamislite dugme za pojačavanje zvuka na radiju (ili bilo kakav drugi potenciometar) i okrenite ga tako da pojačate želju. To možete da uradite sa bilo kojom pojavom ili osobinom koju želite da pojačate ili umanjite. Nakon takvog pojačavanja želje, Zoran me je proveo kroz iskustvo osećanja koje bih imao da se dogode različiti scenariji u mom životu. Kakav je moj život ako ostvarim cilj i kakav je moj život ako ga ne ostvarim, kakav je život moga sina ako ostvarim cilj i ako ne ostvarim? Verujte mi, to baš ume da podstakne motivaciju i želju 🙂

Kada sam razmišljao o volji, zaključio sam da je sve što je potrebno da uradim 5 sati aktivnog rada da bih završio rad na jednom projektu na kom sam radio i koji će mi u budućnosti donositi prihode. Kada tako pogledam, imam volju da krenem da radim. Pet sati nije ništa!

Nakon toga smo radili jednu sjajnu vežbu koja može da Vam pruži odgovore na brojne blokade koje čuvate u podsvesti. Vežba se zove “Integracija delova“. Na početku sam kod sebe prepoznao dva dominantna dela koji utiču na ostvarenje mog cilja. Jedan deo mene želi da me zadrži na poziciji na kojoj sam sada, a drugi deo mene želi da napredujem i ostvarim sve što želim da ostvarim. Onda sam ispružio ruke sa dlanovima na gore i na levom dlanu zamislio tog konzervativnog sebe koji mi ne da dozvoljava da rastem i koji se protivi svim promenama, a na desnom naprednog, bogatog, čoveka od akcije, koji oberučke grli rast i uspeh. Levi lik nije imao jasne obrise, to je bio neobrijani, zapušteni, namrgođeni ja. Desni je imao jasan lik, bio je u odelu, sređen, obrijan, sampouzdan i srećan. Imena su im bila Bradati i Bogati.

Zoran mi je postavio seriju pitanja koje sam ja postavljao Bradatom. Bradati je odgovarao, ali je sve vreme imao neki prezir prema svemu i svačemu, bio je namćor i nije verovao da ja mogu da ostvarim bilo koji cilj jer to mogu da ostvare samo “zna se koji ljudi”. Ali, nakon tih pitanja, Bradati je promenio mišljenje i shvatio je da potpuno bezrazložno sabotira ostvarivanje mojih ciljeva i da time ne ostvaruje svoju osnovnu svrhu za mene koja je bila “Da budem bezbedan”. Kada smo još malo popričali i sa bogatim, spojio sam dlanove i integrisao ta dva lika u jedan novi. Tog novog lika sam ubacio u sebe. Dogodilo se nešto jako prijatno. Osećao sam se super. Naročito mi je prijalo što smo razuverili ovog Bradatog jer je bio baš namrgođen i nezgodan. Bio je jedan od onih likova koji znaju sve zavere svetskih moćnika, i sada sam ga imao na svojoj strani.

Bila je ovo dobra sesija na kojoj sam mnogo napredovao. Kada je u pitanju entuzijazam za ostvarivanje cilja, bio je veći, ali još uvek nije bio na željenom nivou. Tako je bilo do sledeće sesije koju smo imali 9 dana nakon opisane sesije sa Bradatim i Bogatim.

Između ove dve sesije mi je i dalje bilo teško da počnem da radim. Nešto me je vuklo na drugu stranu: da spavam, da gledam TV, da ništa ne radim, umesto da se posvetim cilju, bilo kroz imaginacije, bilo kroz konkretan rad. Hteo sam da opet odradimo neke vežbe koje bi me navele na to da automatski krenem da radim, bez mnogo razmišljanja i odugovlačenja.

Na toj drugoj sesiji, smo opet pričali sa delom mene koji me sprečava da radim ono što treba da radim. Opet je to bio deo mene koji se zove Bradati i koga sam postavio na svoj dlan. Veoma je bio sličan kao prošli put, samo što je ovog puta bio uljudniji. Imao je belu košulju i nije bio tako zapušten kao prošlog puta. Nije bio ni tako mrzovoljan kao ranije. Izgleda da je vežba od prošlog puta imala dosta efekta na njega.

Razgovarao sam sa njim, a Zoran mi je sugerisao pitanja koja treba da mu postavim. Pitao sam ga zašto radi to što radi, šta dobija time, kako bi bilo kada bi umesto negativnog filma koji vrti u glavi vrteo pozitivan, kako bi se osećao tada…? Odgovarao mi je da pokušava da me zaštiti, da je potrebno da budemo oprezni i da se plaši da ne budem povređen. Bradati je nakon tih pitanja krenuo da menja svoje stavove. Odlično je biti oprezan, ali to ne znači da treba blokirati svaku vrstu promene i napretka. Da li možemo da budemo oprezni i ipak da dozvolimo napredak i razvoj? Na koje sve druge načine može da se ostvaruje cilj, a da u isto vreme možemo da rastemo i napredujemo. Sve su ovo bila pitanja koja su navela Bradatog da počne da razmišlja na drugačiji način, na način na koji nije mislio do sada.

Kada smo pitali Bradatog koje tri stvari bi mogao da uradi da me podrži u mom radu na ostvarenju cilja, rekao je da bi bilo super kada bi me:
1. bodrio
2. podsetio da postavim veliku sliku ostvarenog cilja ispred lica kad god bih bio u dilemi da li da radim na cilju ili da odustanem
3. podsetio da redovno radim mentalne vežbe za ostvarivanje cilja

Sve vreme sam se zahvaljivao Bradatom na podršci. Na kraju sam ga prineo sebi i spojio se sa njim i osetio kakav je osećaj da taj promenjeni deo mene sada funkcioniše u meni umesto onog starog negativnog dela. Osećaj je bio ispunjavajući i moćan. Osećao sam se kao kompletnija osoba, kao neko ko je nekada imao problem, a sada ga je rešio. Kao da sam u svom timu imao nekoga ko je radio protiv mene, a sada smo se konačno razumeli i pomirili, pa smo svi na istoj strani.

Sledeća sesija koju smo imali je bila čak i bolja od ove dve, ali o tome u novoj epizodi Velikog brata 🙂

About Tajna

http://tajna.rs/moja-prica/

5 Responses to Bradati i Bogati

 1. milka cokolada

  Dragi moji,
  Prvo zelim da vas sve pozdravim
  I pozelim Srecne praznike od srca I da
  Sve ciljeve I zelje ostvarite.
  Znam da zp postoji I funkcionise jer
  Sam uz pomoc njega privukla sve o cemu
  Sam sanjala, prosto mi sad nevjerovatno
  Kad pomislim kako je sve se uklopilo.
  Onda sam bez svega ostala u 1 danu.
  I bez muza, I bez kuce, posla,
  Boravisnih papira, para… Sa tek
  Rodjenom bebom u narucju. Moj bivsi
  Muz me ostavio. Zaljubio se u drugu.
  Da ne duzim, mozete misliti u kakvom
  Sam stanju evo god dana. Nedavno sam
  Naisla na ovaj sajt koji mi daje puno
  Snage I volje ali nikako da povratim se
  I budem kao nekada.
  Hvala vam sto postojite I sto mi
  Uljepsate dan! Puno vas volim!!!

 2. ivs

  Hvala, sto delis sa nama!

 3. Mina

  Prvo da pohvalim bolje raspolozenje. Svaki pomak se racuna, sto znaci da si napravio nesto dobro, i pomerio se u novo vibraciono mesto.Ova lekcija, na kojoj sad radis a to je uzivanje u svom cilju je velika i bitna i zato je sasvim ok ako potraje i par nedelja duze. Jer sva iskustva koja skupis sada, mocices stostruko da iskoristis posle. Pa niko nije naucio da hoda za par nedelja…ali su svi naucili 😉
  Pohvale i za “integraciju delova”. Najvredniji deo ove vezbe je po mom misljenju uvid da svi delovi tebe imaju dobre namere i igraju svoju ulogu da bi te zastitili od necega. Bradati ima itekako svoju ulogu, isto kao i Bogati. I pomiriti njih dvojcu je veliki korak…ako osecas sad da su zaista pomireni, onda si veliku stvar resio.
  Iako se cini da se ovde radi o ostvarivanju velikog bogatstva, vise je stvar u ucenju osobina koje su potrebne da bi se stiglo tamo. Ja znam da posle ove serije Gospodin Tajna nece vise biti isti i zato pratim sa radoznaloscu.

 4. Nena

  Ĺ˝alim ti ostvarenje želje.
  Ĺ˝elim ti srećnu i uspešnu Novu godinu.
  Ĺ˝elim da svi tajnaši žive svoje snove.
  Hbala vam, volim vas i grlim !

 5. diamondracer

  Fantasticno ! Meni je u celom tekstu dotaklo i motivisalo najvise ovo ” kakav bi bio zivot moga sina ako bih ostvario cilj i ako ne bih ostvario cilj? “

Add a Comment