Birana reč ili poželjan rečnik Tajnaša

Objavljeno . Autor: Srce Posted in Lični stav Tags: , ,

Baš me briga koju reč koristim…?!!! Sada još i na to treba da pazim…?!!! Nemam druga posla…?!!!

Da li je baš tako? Koliko su važne reči koje u svakodnevnom rečniku i žargonu koristimo?

Pričamo neke stvari, naročito one suvišne i nepotrebne, a izgovaramo se samom sebi u fazonu „Ma to je na nivou razbibrige“…?!!! E, nije baš tako! Naročito, na one reči i rečenice u koje se strastveno unesemo. A tih strastvenih unošenja u toku dana nije zanemarljiv broj. Mislimo u sebi, to nije važno šta pričamo, mnogo je važnije šta stvarno u dubini sebe mislimo. Jeste da misli i reči i dela treba da budu sinhronizovane, ali i sve ono što kažemo, mislimo i radimo, takođe se polako i sigurno akumilira duboko u nama i ima vrlo jak kumulativan uticaj.

Svakodnevno prisustvujemo događajima, situacijama i iskustvima u kojima aktivno ili pasivno sudelujemo. Želimo da napredujemo u pravcu naših želja i ciljeva. E, pa mora da postoji neka doslednost i neka zakonitost kojoj moramo da se povinujemo da bismo brže i lakše prešli taj put. Što bih rekao na svoj način: moramo da imamo „utegnute“ misli, a samim tim i osećanja. Svaka misao i reč koju odašiljemo, nosi u sebi svoju frekvenciju, koja ili nas koči ili ubrzava u životu.

Ĺ to kažu, reči koje koristimo pokazuju kako se osećamo i šta privlačimo. Prave reči menjaju naše unutrašnje misli i obrnuto. I, zato birajmo prave reči. Tempirajmo svoju sreću! Povećajmo kapacitet pozitivnosti u našem životu. Promenimo našu perspektivu.

Insistirajte, dajte akcenat i težište na rečima tipa: Sjajno, fantastično, sreća, radost ,ljubav, volim, volim te, uspeh, oduševljenje, obožavam, dobitak, uspeh, boljitak, preporod, izvanredno, predivno, prelepo, hvala, zaslužio si, bravo, za svaku pohvalu, moćno, najbolje, najbolji si, to mi reci, mir, sloga, balans, uravnoteženo, zdravlje, pobeda, pobednički duh, poštovanje, lepota, život, divota, milina,… i sl. Varijacije na temu.

I pazite, ako koristite ove reči, onda očekujte događaje, situacije i iskustva u skladu s tim. Pažnja: Pazi se, dobićeš sjajan život u stilu „Najveličanstvenije verzije sebe“!
Kao što i znamo „Dobijaš ono čemu poklanjaš vreme i energiju“, ili kao što reče Patrijarh Pavle „Ako je podjednako lako da činimo i loše i dobre stvari, onda bar birajmo da činimo dobre stvari“!

„Ispeglajte“ svoj rečnik, imajte „Rols-Rojs“ reči i misli!

Potrebno je samo malo samodiscipline, a motivaciju ćete uvek inače dobiti od mene koliko god želite 🙂

„Važno je jedno, a to su dve stvari – red, rad i disciplina!“

Zato, molim vas, SAMODISCIPLINA, SAMODISCIPLINA, SAMODISCIPLINA!!!

I zapamtite, svaka reč ima svoju težinu!

Puno pozdrava od vašeg Srca!

Add a Comment