Baš svakog dana…

Objavljeno . Autor: Tajna Posted in Lični stav, Tajna Tags: , , , , , , , , ,

Naš dragi prijatelj, Srce, mi je u SMS-u napisao da će biti veoma teško novom tekstu na blogu da bude zanimljiv, nakon Milinog sjajnog teksta od prošle nedelje. Zato sam i hteo da “žrtvujem” njegov tekst koji čeka na objavljivanje već neko vreme i da ga prepustim na milost i nemilost Tajnaša 🙂

Ali, neee… nisam ja takav. Spreman sam da preuzmem rizik na sebe. A Srcu nisam hteo ništa da odgovorim da bi shvatio kako je uputio jednu negativnu sugestiju, iako mu to nije bila namera. Nije dobro da se budući tekstovi unapred osude na nezanimljivost. Sada imam pritisak da moram da napišem sjajan tekst koji će moći da se nosi sa Milinim, a sve sa prihvaćenom sugestijom da neće biti dovoljno zanimljiv 🙂 Sva sreća da sam naučio reviziju.

I mislim da sam upravo iz Milinog teksta uspeo da dobijem inspiraciju. Ovaj tekst neće imati tako pozitivnu vibraciju, čak šta više, možda ga neko shvati i kao negativan, ali to je nešto što mora da se kaže i što svima mora da bude na pameti. Naime, Milin tekst me je inspirisao na dva načina. Prvo, napisala je jednu izreku koju sam ja lično podebljao jer mislim da je ključna. Rekla je: “bila sam prava vrednica u svom umu”. A druga stvar su stavovi mnogih koje sam uspeo da saznam kroz komentare, a i na sastancima na kojima sam prisustvovao. Taj stav se uglavnom odnosi na to da ljudima prija pozitivna energija na sajtu i prija im sjaj tuđih uspeha i onda misle da je to što su srećni i pozitivni dovoljno da bi postigli svoje ciljeve.

E pa, ne može to tako!

Bez pravog i redovnog mentalnog rada nema uspeha. Nije dovoljno da samo upijate pozitivnu energiju iz tuđih uspeha, nije dovoljno da samo pozitivno mislite, nije dovoljno samo da budete srećni, nije dovoljno da gledate filmove i čitate knjige o Tajni i ličnom uspehu. Neophodno je da radite. Neophodno je da svoj um redovno punite slikama i osećanjima uspeha. I to tačno određenog uspeha koji ste još ranije odredili kao svoj cilj.

Naš um je uvek spreman da nas prevari i zavara. Uvek je spreman da izbegne ono što se od njega očekuje. On će radije da misli o bilo čemu što mu dođe tog trenutka ili će imati “spontanu” reakciju na neki događaj, nego što će da misli o onome o čemu bismo mi hteli. Um je kao malo dete koje pokušavamo da nateramo da bude mirno dok ga oblačimo, a ono bi sve da vidi i da pipne i nikako da se smiri. Ali da biste obukli dete, morate da pronađete način da ga smirite, barem na kratko. Isto je i sa umom. Da biste ga naterali da radi imaginacije, morate da naučite da ga disciplinujete barem dva puta po pet minuta na dan.

U tih pet minuta zamišljajte ostvarenje svog cilja, odnosno zamišljajte sebe u situaciji kada je cilj već ostvaren. Stvorite osećanje u sebi da je zaista tako. I onda tih pet minuta vibrirajte tom vibracijom. To je vaših pet minuta privlačenja. Tokom tih pet minuta vi u Univerzum šaljete zahtev (vibraciju) za privlačenje toga što želite.

Ali, kao što rekoh, vaš um će nalaziti hiljadu i jedan razlog zašto da ne uradite svoje imaginacije od 5 minuta. Probudite se ujutru, pa kažete sebi: sad kasnim na posao, uradiću to na poslu. Onda vas sačeka puno posla, pa ne stignete da uradite imaginacije. Kažete, uradiću posle ručka. Tada se nešto drugo desi da ne možete, pa kažete kako ćete sigurno to uraditi posle večere. A onda vam dođu gosti, pa ni tada ne stižete, ali uveravate sebe kako sto posto radite imaginacije pre spavanja. Naravno, pre spavanja ste preumorni da biste imali snage da se borite sa svojim nemirnim i umornim umom i tako vam prođe dan. Džaba vam je da sutradan uradite i duplo!

Um ima za vas i druge prefinjene trikove kako bi vas naterao da odustanete od ideje da ga disciplinujete. Predlaže vam da uradite imaginacije ležeći u krevetu spremni za spavanje. Pa da, tako je najpraktičnije. Uradite imaginacije i nastavite da spavate. Jedino što se mnogo češće desi da zaspite ne uspevši da zamislite ni prvih nekoliko scena iz vaše imaginacije. Um može i da vam sugeriše da niste baš sigurni kako treba da se radi imaginacija, pa da ipak odustanete na nekoliko dana dok ne saznate sve činjenice. Takođe, može da vas ubedi kako je sasvim dovoljno to što ste čitali pozitivnu literaturu ili to što ste pročitali neki pozitivan tekst na ovom sajtu ili saznali za tuđi uspeh.

Siguran sam da ste se prepoznali u nekim od opisanih situacija. Svi smo imali slične situacije kada nas um jednostavno prevari i spreči da uradimo imaginacije. A mi se sve pravdamo kako je to lako raditi imaginacije. Pa šta je to, samo sednem 5 minuta, zatvorim oči i zamišljam cilj. Nema lakše stvari od toga, zar ne? Pa kada je tako lako, zašto to ne radite redovno?

Ja sada želim da vam kažem da to nije ni malo lako. Naprotiv, veoma je teško!

Sva sreća da smo mi inadžije po prirodi, pa kada nam neko kaže da je nešto teško, mi ćemo da se dohvatimo toga samo da bismo dokazali da možemo. E to bih i ja želeo da postignem kod vas. Dokažite mi da možete. Dokažite sebi da možete svakog dana da odvojite pet do deset minuta i radite svoje imaginacije. Nemojte da propustite ni jedan jedini dan. Nemojte da odlažete ovu obavezu. Shvatite to kao najveću obavezu koju imate u toku dana. Ništa nije važnije od vaše dnevne imaginacije.

To da li radite imaginacije svakodnevno ili ne, određuje da li ćete sami da kreirate svoj život ili ćete dopustiti budućnosti da se dogodi nezavisno od naše volje. Ako svesno, svakog dana radite svoje imaginacije, postajete moćni kreator svoje budućnosti. Postajete neko ko tačno zna šta može da očekuje od života. Tada sami utičete na svoju budućnost tako što stvarate buduće događaje. Ali, to je teško! Nije lako stvoriti naviku da svakodnevno to radite i da istrajete u toj nameri. Ali ako uspete, nagrada je ogromna!

U suprotnom, nema ništa lakše nego da živite kako vas vetar (nasumične misli) nosi. Samo se prepustite, pustite mozak da misli šta on hoće i čekate šta će da vam se dogodi. To je lako, za to ne treba nikakav napor. Ali, nema ni nagrade. I sami znate da su najplaćeniji poslovi oni na kojima mora da se misli. To je zato što ne žele svi da misle. Ovde se piše o svesnoj nameri da se misli o jednoj temi.

Pored imaginacija, ostaje veoma bitna stvar da ne podležete svojoj trenutnoj realnosti. Ne smete da se brinete oko toga šta vam se trenutno dešava. Ono oko čega treba da se brinete je kako reagujete na to što vam se dešava. Da li imate negativne reakcije ili uspevate da u svakoj situaciji nađete pozitivnu stranu. Sviđa mi se ona sjajna izreka koja uvek može da vrati optimizam u vaše misli: “i to će proći”. Ĺ ta god da vam se dogodi, samo izgovarajte: “i to će proći” i videćete koliko ima istine u njoj i koliko je moćna da vas brzo vrati na pozitivan tok misli.

Na kraju, želim i ja da čestitam Mili na sjajnim uspesima. Ona je to sigurno uspela samo zbog toga što je bila “vrednica u svom umu” i što nije propuštala svoje mentalne treninge. Bez rada nema uspeha. Mi na ovom sajtu govorimo pre svega o mentalnom radu. Ali, shvatite da je i to rad, da je napor i da morate da ga uradite da biste uspeli. Svakog dana…

About Tajna

http://tajna.rs/moja-prica/

Add a Comment