Album želja – aktivirajte zakon privlačenja

Objavljeno . Autor: Tajna Posted in Zakon privlačenja Tags: , , , , , , , ,

Nedostaje mi period kada sam bio tinejdžer. Mislim na to da sam tada mogao da maštam i otvorenih i zatvorenih očiju, u bilo kojoj situaciji. Slike koje sam stvarao u svojim mislima su bile jasne, žive, realne. Skoro da sam mogao da dodirnem stvari koje sam vizuelizovao. Znao sam da kada legnem da spavam dugo maštam o lepim stvarima, o tome kako me svi vole, kako sam prihvaćen od svih, kako rešavam svetske probleme, imam najlepšu i najbolju devojku, novac, kuću sa bazenom… Nisam želeo da zaspim jer mi je bilo veoma prijatno u svom unutrašnjem svetu. Međutim, već odavno su se stvari promenile. Polako sam prestao da maštam. Jednostavno legnem i zaspim. I tako već desetak godina. Nije ni čudo što sam počeo da gubim moć vizuelizacije. Sada mi je prilično teško da stvorim jasne slike na koje ću da se skoncentrišem. Stalno mi misli lutaju. Pokušam da se usredsredim na svojih 1000€, a onda nailaze slike računa koje treba da platim, svadbe za koju treba da izdvojim novac, registracija automobila itd. Sve te slike iz realnog života su mi znatno intenzivnije od nečega što još uvek nije stvarno.

Postoji dosta načina kako možemo da poboljšamo vizuelizaciju i koncentraciju tokom meditacije, a ja ću danas pisati o jednom od njih. Reč je o albumu želja (engl. scrapbook). Naime, to je nešto gde ćemo stavljati slike svih stvari koje bismo želeli da imamo ili šta bismo želeli da postignemo. Album želja je najčešće obična sveska u koju se lepe isečci iz novina, fotografije, prospekti i sve ono što nam se sviđa. Ali ne mora to da bude sveska, može da bude kao pano koji će da visi na zidu (vision board) ili elektronski dokument, koji ja koristim. Forma nije toliko bitna, ali bitno je da nam ono što želimo bude što češće pred očima. Mnogo lakše ćemo nešto vizuelizovati kada to stalno gledamo.

Ja trenutno koristim jedan google docs dokument (kao običan word dokument) zato što mogu da mu pristupim sa bilo koje lokacije, čim imam izlaz na internet. U njega sam stavio slike stvari koje želim da imam. Trenutno se u njemu nalaze slike nekoliko lepih i velikih kuća, dvorišta sa bazenom, slika gomile novca koja simbolizuje 1000€, moja fotografija kada sam imao idealnu telesnu težinu i mnogo drugih sličica svega i svačega što poželim. Osim slika, tu su i kratki tekstovi i afirmacije koji izražavaju jasno i nedvosmisleno šta je moja želja. Ustanovio sam proceduru da zajedno sa prvim jutarnjim čitanjem emaila, otvorim svoj album i pregledam ga zamišljajući kratko da je sve to ostvareno. Kada mi se neka želja ostvari, ja pozelenim tekst ili stavim zelenu pozadinu za sliku da bih sebe pohvalio i motivisao. Mogu da vam kažem da je album sve zeleniji i zeleniji.

Ovaj koncept pravljenja albuma ili panoa sa slikama stvari koje želimo je postao popularan nakon filma Tajna, gde jedan od učesnika objašnjava kako je imao svoj vision board pomoću koga je zamišljao idealnu kuću u kojoj bi želeo da živi sa svojom porodicom. Zamišljao je veliku kuću sa fotografije koju je zakačio na pano. Onda se mnogo selio, pa je taj pano stalno bio u kutiji i van njegovog domašaja. Skoro da je i zaboravio na njega. Nakon nekoliko godina je postigao velike uspehe u poslu i preselio se u fantastičnu kuću. A tek posle nekog vremena, kada je slučajno ponovo pronašao svoj pano sa željama, video je da se uselio baš u istu kuću koju je zamišljao.

Ako ste gledali Tajnu, onda vam je navedeni primer poznat. Zato ću vam ispričati još dva, manje poznata primera. Prvi se odnosi na čoveka koji je mnogo želeo da putuje, ali nije imao ni prilike ni novca za to. Napravio je svoj album u koji je stavljao slike svih predela koje je želeo da vidi. Zamišljao je da je već tamo. ÄŚak je svakog vikenda pakovao kofere i išao na aerodrom, stajao u redu. Kada se vratio kući, gledao je program o letenju avionom i listao je svoj album. Posle mesec dana ovako intenzivnih uticaja na zakon privlačenja, šef ga je pozvao u kancelariju i ponudio mu da bude međunarodni korespodent, što podrazumeva stalna putovanja u sve delove sveta. Nije mogao da poveruje da mu se želja ostvaruje. A onda je jednom putovao u neko selo u Ĺ vajcarskoj gde je doživeo pravi deja vu. Nije znao šta mu se događa i zašto je imao takav utisak sve dok se nije vratio kući i pogledao svoj album. U njemu se nalazila fotografija baš tog sela koju je zamišljao sve vreme. Zamislite kakve sve neverovatne stvari zakon privlačenja može da priredi!

Takođe je poznat primer glumca Džima Kerija (Jim Carrey) koji je posle silnih početnih neuspeha i razočarenja sebi napisao ček na 10 miliona dolara i naglasio da je to ostvareno nekom ulogom. Nosio je taj ček svuda sa sobom i ne moram ni da pominjem da sada zarađuje i više novca za svoje uloge.

Znate kako kažu: Daleko od očiju, daleko od srca. To može da se primeni i u ovom slučaju, samo u pozitivnoj konotaciji. Ĺ to bliže očima, bliže i srcu. Potrudite se da svoj album gledate što češće. Postavite fotografiju svoje želje na desktop kompjutera, zalepite je na zid, iznad kreveta, pored televizora i frižidera. Onda zamišljajte sebe kao da je želja ostvarena. Ĺ to bi rekli amerikanci, simple as that.

About Tajna

http://tajna.rs/moja-prica/

Add a Comment